Název a logo firmy

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Název a logo firmy

Příspěvekod guest » 07 pro 2013 22:37

tux píše:Naopak, řeknou si malá firma, tak cpou do názvu velký slova. To tam rovnou může dát Tera.
BS: To je další problém zkratek, jedna zkratka má deset různejch významů.

Těžko najdeš zkratku která nemá více významů a že by někdo na vsi anebo malém městě špekuloval zda Il=nemocný se nedá předpokládat.

A jak jsem psal, je jedno jak se to jmenuje, ale zda to funguje a jsou zákazníci. A ty nenalákáš ani na zkratku, ani na logo, ale n slušné chování a cenu.

Reklama
Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 07 pro 2013 22:51

Neskutečně vtipné téma. Už jen to, že jste podnik "rozjeli" v sobotu... Místo abys řešil podstatné věci, jako jsou dodavatelé (snad to nechceš přeprodávat z czc), prostory nebo zjištění vlastní poptávky (na malé vsi se opravdu PC krámek nemá šanci uživit) tu řešíš nějaké jméno. Lidem je celkem jedno, jak se jmenuješ, nebo co máš za logo. Viz. Alza, která má sice deb**** mimozemšťana s hlasem ze synteťáku, přesto je nejnavštěvovanější e-shop s elektronikou v česku.

Lidi jdou po ceně a pohodlí. Tzn. musíš mít internetové ceny a musíš mít zboží skladem. Pokud budeš dražší, budou hledat jinde, pokud nebudeš mít skladem, objednají si to z e-shopu a dostanou to až domů a ještě dřív. A tím zbožím nemyslím jen myši a klávesnice za 200Kč, ale i různé grafiky, procesory, monitory za částky okolo 5k. Navíc bys měl mít minimálně 2 kusy od každého pro případ, že bude daný kus vadný. Uvědomuješ si ten kapitál, co do toho musíš dát?

K vizi o výrobě jako Intel se raději asi ani vyjadřovat nemá cenu. Sám ani nevíš, jak počítač funguje (nemyslím, co kam zapojit, ale kudy tečou data a jak se zpracovávají), natož abys to dokázal navrhnout.
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

tux
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod tux » 07 pro 2013 23:32

Chudák Tůma.
Just Fucking Google It!

Darth Vader
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Darth Vader » 08 pro 2013 00:14

Jsi si jistej, že potřebujete takovejhle název?

Jestli se to chystáte prodávat skutečně jenom na prodejně, bez eshopu, nebyl by lepší jenom obecnej nápis? Něco jako "PC KOMPONENTY A ELEKTRO"? Nebo to pojmenovat podle tý vesnice? Třeba PC Malahov? Budou u vás nakupovat lidi z okolí. Když bude člověk z vedlejší vesnice najednou potřebovat ventilátor, podívá se na internet a najde PC Malahov, řekne mu to víc, než MSIXWFF2013 PC SHOP.

Tyhle "velký" názvy, jaký plánuješ, vypadaj u malejch společností neseriózně a nedospěle. Ty nejhorší eshopy z nejhorších maj vždycky ty nejdrsnější jména.

Je to, jako když se nějaký levný pidiauto jmenuje Talpa Turbo Forza Brutale 9000. Výrobce si evidentně na něco hraje a všichni to vidí.

Jinak u nás bejval Herodes Computer. Byla to taková malá firmička, ale ten název byl aspoň trochu mírnej. Ale vymejšlet zkratky a komba do názvu malýho obchůdku?
„Vždycky než něco udělám, ptám se sám sebe: Udělal by tohle idiot? A když ano, nedělám to.” -Dwight Schrute
__It's time to #switch!__ |

Scofield_CZ
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Scofield_CZ » 08 pro 2013 00:21

Možná bych to pojmenoval ILUCOMP
PC1: Seasonic 620W|Intel Core i5 4590, 3,3 GHz |MB: MSI B85-G43|2x4GB + 2x8GB DDR3 1600MHz|MSI GeForce GTX 1060 6GB|Windows 10 Pro 64bit
PC2: Intel Core 2 Quad Q9550 2,83GHz|MB:GIGABYTE G41MT-D3|Kingston 4GB DDR3 1066MHz|nVida GeForce GTX650 1GB|Windows 10 64bit

WortCZ
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod WortCZ » 08 pro 2013 10:57

No děkuji, ale to řekněte vše mému strýci, včera jsem si našel čas a ještě jsem za ním jel domů, vše jsem mu řekl a ukázal a k mému údivu řekl, že tam nechce "Ilušák" a ani nic podobného a chce prostě anglický název ve zkratce, něco jako ASUS. Vymlouval jsem mu to, ale nedal si říct, vůbec ho nechápu. Myslí si, že to bude lepší, ale nebude. Já nemůžu nic dělat, je to jeho nápad, máme prostor pro obchod a máme i svého známého dodavatele, který nám to dá i levnějš a my to prodáme za víc. Tedy plácnu procesor za 6000 nám dá za 5000 a my ho dáme za 5500, budeme levní a zároveň vyděláme. Ale já nemůžu nic dělat, strejda to vymyslel a já jsem jako jeho zaměstnavatel se dá říci. On má hlavní slovo! Kdyby to bylo po mém, tak to udělám Ilušák Computers, nebo Počítače Ilušák a je to lepší.

Hold prostě ang. název ve zkratce. Zároveň by udělal i web, ale to i později.

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 08 pro 2013 11:41

Tedy plácnu procesor za 6000 nám dá za 5000 a my ho dáme za 5500.

Tomu fakt věříš? Pokud ano, tak už předem je ten obchod odsouzený k zániku. Pokud dnes někomu IT vydělává na chleba, tak proto, že má služby s tím spojené. Sítě, weby, podpora HW a SW. Obratem na komponentech dnes vydělávají jen velké eshopy.

Věř mi, prodávám už dlouho, a už ani nepamatuju, kdy jsem viděl u dodavatele procesor, který na CZC stál 6k a on ho měl za 5k:) To bych jich vzal paletu ;) Nebo raději kamion...
Naposledy upravil(a) d1amond dne 08 pro 2013 11:48, celkem upraveno 1 x.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

jerabina
člen Security týmu
Level 6
Level 6
Stav:

Příspěvekod jerabina » 08 pro 2013 11:46

"Jako jeho zaměstnavatel" - nemyslel si zaměstnanec? Kdyby si byl zaměstnavatel, tak by si si mohl udělat název podle sebe ...
S tímhle přístupem moc daleko nedojdete.
A proč si myslíš, že u vás budou lidi nakupovat? Jestli bydlíš v nějaké malé vesnici, řekněme 500-1000 obyvatel, tak jak často si podle tebe bude někdo něco kupovat? A když si chci koupit něco drahého, tak si to koupím u osvědčeného prodejce(alza,czc.cz atd.) protože mám jistotu, že to můžu kdykoliv reklamovat atd.
PS: nepočítej s tím, že každý den prodáš pár notebooků ... Na vesnici máš šanci, že uděláš 1 kšeft za X dní i třeba.
Když nevíš jak dál, přichází na řadu prostudovat manuál!
HJT návod

Pokud neodpovídám do vašich témat v sekci HJT když jsem online, tak je to jen proto, že jsem na mobilu kde je studování logů a psaní skriptů nemožné. Neberte to tedy prosím jako ignoraci.

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 08 pro 2013 11:47

WortCZ píše:Napadlo mě, že třeba budeme jednou vyrábět procesory jako Intel (to je jen sen :D )

Tohle vypovídá o všem. Máte nějaký nápad jak vyrobit procesor jinak než na bázi křemíku při zachování výkonu a podstatným snížením produkovaného tepla? Pokud ano, hlásím se na konkurz obchodního ředitele pro oblast, nevím, Asie? To jsou perspektivní trhy...
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

akem
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod akem » 09 pro 2013 09:51

Já jen čumím, marže 10% a to si myslíš, že Tě uživí? Kolik by si musel obrátit zboží aby to vydělalo na náklady a pak taky aby něco z toho bylo? Máš to nějak spočítané? Protože jestli ne, tak se na nějakej název vykašli a vem si papír a tužku a počítej počítej počítej... aby ses v obchodě dokázal uživit, tak musíš nabízet něco navíc (služby, nadstandarní záruku...) a nebo sehnat dodavatele se kterým budeš mít marži aspoň 50%...
Říkám co si myslím a myslím si co chci...

ASUS ROG G751JT-T7009H / i7-4710HQ 2.5Ghz / 8GB / 256 GB SSD + 1TB HDD / GeForce GTX 970M
Apple MacBook Air M1

Clorky
Moderátor / člen HW týmu
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Clorky » 09 pro 2013 11:50

Soukromí podnikatelé to už mají dávno za sebou - buď přijdete s něčím extra, nebo nemáte šanci.
Řekni strejdovi, ať zkusí raději prodávat alkohol. Jestli bydlíš na Moravě, tak nebude vědět co s penězi :D .

Babis
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod Babis » 09 pro 2013 12:08

ať začne podnikat v teraristice.. kupuju pro gekončíka vybavení a to snad neni možný, co si ty lidi sou schopný říct za kámen.. :shock:

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”