Kde začít s počítačem
Kde začít s počítačem
Ač v práci dělám na počítači, je pro mne španělskou vesnicí. Již nějakou dobu mám notebook, teď jsem dostala ještě ideapad, ale je to jako když dostanete překrásnou knihu a při tom neumíte písmenka. H r ů z a a pocit beznaděje ! Kde mám začít, koho se zeptat do začátku.
-
- Pohlaví:
Re: Kde začít s počítačem
Kup si knihu. Podle toho co tě zajímá. odebírej nějaký časopis pro začátečníky - jak na počítač, nebo počítač pro každého.
Bohužel, přečíst si kuchařku, není naučit se vařit. Např. ''Notebook pro začátečníky'' pomohl, ale zoufalství trvá! Kurzy pro začátečníky typu vezměte myšku do pravé ruky ...,jsou také na nic.
Vraťte dárek Ježíškovi zpět.
Kde je jako zásadní rozdíl oproti notebooku?
-
- Pohlaví:
Mno,co se týče mě, tak já jsem začínal jen s knihami a časopisy. Podle toho co mě zrovna zajímalo jsem koupil knihy a od r. 1998 odebírám časopisy. Knih mám cca za 15.000,- A přečíst si kuchařku znamená naučit se vařit. Jen nesmíš zůstat u teorie, ale je třeba i prakticky zkoušet. A co se týče počítačů, tak tam jde vývoj rachle dopředu, takže studium je základní podmínka.
krtenek píše:Vraťte dárek Ježíškovi zpět.
a) Ježíšek má štěstí, že nevím kde zimuje. Asi bych mu s ideapadem s Wind.8 rozbila hlavu.
b) A rozdíl mi /naprostému začátečníkovi/ oproti Wind.7 v notebooku a Wind.8 v ideapadu s dotyk. obrazovkou připadá značný.
Nejlepší by bylo najít někoho v okolí kdo už s tím trochu umí a může ukázat nějaké základní finty. Pak je aspoň od čeho se odpíchnout. Jinak bych se podíval jestli už na dotykové Wosmičky nevyšla nějaká knížka, a potom podle ní jednotlivé věci zkoušet - nejlépe se učí vlastníma rukama, čtení nestačí.
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
- CZechBoY
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Nejlepší je asi zkoušet, zkoušet, zkoušet
potom jako zkušenější uživatel lze i hledat na internetu 
Dotková obrazovka musí bejt strašně skvělá, taky by se mi líbila místo tý debilní myši

Dotková obrazovka musí bejt strašně skvělá, taky by se mi líbila místo tý debilní myši

PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW
zkus sehnat nejakyho odbornika,kdyz ty to clovek nazorne ukazuje je to lip zapamatovatelny nez cteni.
Je těžké najít někoho, kdo je ochotný něco naučit bez poznámek typu: "To není možné, že ani tohle nevíš", nebo "Jak to můžeš nepochopit, to by chápalo i malé dítě". Ale i přes to Vám všem díky.
Napísanou
Napísanou
- Clorky
- Moderátor / člen HW týmu
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
Doporučuji dívat se na videa na YouTube.
Prostě třeba recenze, průběžně si hledat o čem zrovna recenzent mluví a tak dále. Aktivní výuka. Oproti knihám je to určitě lepší způsob.
Rovnou se specializovat na programy - práce v PSku, psaní ve wordu, tvorba prezentací...
Prostě třeba recenze, průběžně si hledat o čem zrovna recenzent mluví a tak dále. Aktivní výuka. Oproti knihám je to určitě lepší způsob.
Rovnou se specializovat na programy - práce v PSku, psaní ve wordu, tvorba prezentací...
- Scofield_CZ
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
Já jsem se s PC naučil tak, že jsem prostě vše zkoušel jak to funguje. Sice jsem začínal na Windows 3.1 a potom jakou dobu na Windows 95 a 98 a to navíc bez internetu. Nikde jsem nečetl nějaké návody, prostě jsem zkusil co a jak.
PC1: Seasonic 620W|Intel Core i5 4590, 3,3 GHz |MB: MSI B85-G43|2x4GB + 2x8GB DDR3 1600MHz|MSI GeForce GTX 1060 6GB|Windows 10 Pro 64bit
PC2: Intel Core 2 Quad Q9550 2,83GHz|MB:GIGABYTE G41MT-D3|Kingston 4GB DDR3 1066MHz|nVida GeForce GTX650 1GB|Windows 10 64bit
PC2: Intel Core 2 Quad Q9550 2,83GHz|MB:GIGABYTE G41MT-D3|Kingston 4GB DDR3 1066MHz|nVida GeForce GTX650 1GB|Windows 10 64bit
Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”