Co je to za přístroj?
Re: Co je to za přístroj?
PDA je především počítač do dlaně, proto se také jeho nejznámější výrobce jmenoval Palm: http://cs.wikipedia.org/wiki/Personal_Digital_Assistant
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
Zajimave je, ze tenkrat se jeste do pristroju nemontovala kurvitka jako jsou samoznicujici pametove chipy, kdy se dnesni zarizeni vubec nema resetovat nebo dokonce vypinat (!!!!) a kdyz se sekne ma se nechat vybit baterie (!!!!).
Vice nez polovina HTC co mame do 3 let umrela na vadne pametove moduly. 10 a vice let stare Siemensy a Palmy funguji vsechny.
Vice nez polovina HTC co mame do 3 let umrela na vadne pametove moduly. 10 a vice let stare Siemensy a Palmy funguji vsechny.
No já jsem právě uvažoval že koupím nějaké starší PDA, abych měl malý počítač a mobilní telefon v jednom. Jestli ale PDA nemají funkci volání, to mě dost zklamalo.
MDA umí telefonovat.Dnes si kup spíš chytrý telefon.
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
petr22 píše:...Vice nez polovina HTC co mame do 3 let umrela na vadne pametove moduly. 10 a vice let stare Siemensy a Palmy funguji vsechny.
Já tu mám staré HTC Diamond a funguje dodnes bez problémů

i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU

Já se právě ptal na hodně staré telefony. MDA telefony zatím nevím jaké jsou. Chtěl jsem starší typy PDA, ale když s tím nejde i volat, tak to vzdávám. Chytré telefony se dělají až teď a určitě stojí hroznou pálku. Já mám rád retro, tak jsem měl něco v plánu.
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Dnes stojí chytré telefony od 2K.
PDA je označení pro ty telefony a MDA je obcodní označení u některých modelů HTC, taky se používalo Pocket PC, takže se spíš dívej po starých telefonech s Windows Phone
http://mobily.aukro.cz/mobilni-telefony ... t%C2%A0%3E
http://forum.mobilmania.cz/viewtopic.php?f=14&t=18029
PDA je označení pro ty telefony a MDA je obcodní označení u některých modelů HTC, taky se používalo Pocket PC, takže se spíš dívej po starých telefonech s Windows Phone
http://mobily.aukro.cz/mobilni-telefony ... t%C2%A0%3E
http://forum.mobilmania.cz/viewtopic.php?f=14&t=18029
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W

Aha, tak děkuji za odkazy. Takže jestli jsem to z toho dobře pochopil, tak MDA je v podstatě PDA, ale má navíc funkci volání. Jak jsem psal už na začátku, tak ten šéf měl neco podobného jako jsem dával ten můj mobil SE P910, ale bez té klávesnice a trošku vetší. Normálně ale z toho volal, byl tam i internet apod. Mělo to jen dotykový displej, zboku ta tužka na klikání, tedy myslím, už si to přesně nepamatuji. Takový jsem zatím při hledání nenašel. Značku co měl si bohužel už nepamatuji. Takže se v podstatě jednalo spíše o MDA? Bylo to kolem roku 2000. Něco podobného by se mi líbilo, ale aby to umělo i telefon. Při hledání v googlu jsem narazil na nějaký Fujitsu Siemens, typ už přesně nevím. Docela pěkný, ale to už je naopak moderní PDA a nový stojí kolem 12 000,- kč což nemám.
Takže doplním, je to Fujitsu Siemens Pocket Look, a je více typů.
Takže doplním, je to Fujitsu Siemens Pocket Look, a je více typů.
Naposledy upravil(a) varok dne 02 úno 2013 20:11, celkem upraveno 1 x.
Tyhle jsem viděl, ale mě se tam nelíbí to to kolečko s tlačítky.
Tak nakonec jsem se rozhodnul, že si koupím klasické PDA, i když nemá funkci volání. Hrozně se mi zalíbil typ FSC Pocket Loox N520 nebo N560. Je i N500, ale ten nemá WiFi, takže když už, tak raději s touto funkcí.
Neznáte prosím někdo tento typ PDA? Moc se mi líbí, mám rád hranatější tvary.
--- Doplnění předchozího příspěvku (03 Úno 2013 20:55) ---
To co měl kdysy ten náš šéf, bylo úplně jednoduché vzhledově. Typ bohužel nevím, ale podobalo se to tomu na obrázku. Je to sice sudoku, ale vzhledově je to podobné. Možná byly dole pod displejem nějaké tlačítka, to si už přesně nepamatuji. Hledám už týden, ale nic podobného jsem nenašel. Nikdo nebude prosím vědět?
Neznáte prosím někdo tento typ PDA? Moc se mi líbí, mám rád hranatější tvary.
--- Doplnění předchozího příspěvku (03 Úno 2013 20:55) ---
To co měl kdysy ten náš šéf, bylo úplně jednoduché vzhledově. Typ bohužel nevím, ale podobalo se to tomu na obrázku. Je to sice sudoku, ale vzhledově je to podobné. Možná byly dole pod displejem nějaké tlačítka, to si už přesně nepamatuji. Hledám už týden, ale nic podobného jsem nenašel. Nikdo nebude prosím vědět?
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Nikdo tu zatim nezminil iPaq od HP - treba toto. A MDA prodaval v CZ primo T-Mobile (tusim postupne pet generaci/modelu).
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”