Zvýšení napětí na nabíječce Vyřešeno
- adavyp
- člen BSOD týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Zvýšení napětí na nabíječce
Dobré konstrukce má například pan Belza.
Potřebujete poradit? Napište mi SZ.
"Non scholae, sed vitae discimus." - Seneca
Já už jsem pár stránek procházel a na pana Belzu jsem taky samozdřejmě narazil. Myslím, že by mi stačil úplně nejzákladnější regulovatelný zdroj, který teď děláme ve škole. LM317, odporový dělič a usměrňovač nebo můstek rovnou.
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Já bych šel do tohoto:http://www.ges.cz/cz/df-1620-GES07507317.html
I když časem se stejně nevyhneš potřebě symetrického napájení operačních zesilovačů. Zde by pak stačilo vybastlit jednoduchý zdroj +- 15V.
I když časem se stejně nevyhneš potřebě symetrického napájení operačních zesilovačů. Zde by pak stačilo vybastlit jednoduchý zdroj +- 15V.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
-
- Pohlaví:
Jenom k těm bastlířským stránkám. Je třeba kouknout na aktualizace a porovnávat. Oni ti bastlíři asi vymírají a těch mladých mnoho není. Některé věci jsou opravdu archaické a co se dříve řešilo sedmi tranzistory dnes udělá brouk za padesátku.
A také když si chci něco kvalitního postavit, pak je třeba pořádný tišťák a to zase není tak jednoduchá záležitost.
A také když si chci něco kvalitního postavit, pak je třeba pořádný tišťák a to zase není tak jednoduchá záležitost.
- adavyp
- člen BSOD týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Black Spirit píše:A také když si chci něco kvalitního postavit, pak je třeba pořádný tišťák a to zase není tak jednoduchá záležitost.
Ále. Laserovka, fólie a horský sluníčko

-
- Pohlaví:
Ále a jak to vyleptáš?
Já jsem tišťáky prošel od základu.
a) složit desky z auta
b) nastříhat na patřičnou velikost
c) vytisknout fólii
d) nafotit
e) vyvolat a vyleptat
f) umýt a provést povrchovou úpravu proti oxidaci
ale také i vyvrtat, osadit a odzkoušet.
Já jsem tišťáky prošel od základu.
a) složit desky z auta
b) nastříhat na patřičnou velikost
c) vytisknout fólii
d) nafotit
e) vyvolat a vyleptat
f) umýt a provést povrchovou úpravu proti oxidaci
ale také i vyvrtat, osadit a odzkoušet.
- adavyp
- člen BSOD týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Po pravdě řečeno, pokud chce někdo bastlit, tak se asi bez výroby plošných spojů neobejde.
Od Belzy jsem dělal tohle a funguje to dobře.
Od Belzy jsem dělal tohle a funguje to dobře.
Já odněkud znám poměrně jednoduchý způsob výroby plošného spoje. Otázkou však je, jak je kvalitní...
To se na papír udělá návrh, přes něj se odůlčikuje kuprextitová deska a podle těchto bodů se pak dokresluje kvalitním fixem zbytek spoje. Pak se to jen položí na hladinu chloridu železitého a vyleptá.
To se na papír udělá návrh, přes něj se odůlčikuje kuprextitová deska a podle těchto bodů se pak dokresluje kvalitním fixem zbytek spoje. Pak se to jen položí na hladinu chloridu železitého a vyleptá.
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Tišťáky bych zezačátku nijak nedramatizoval. Poslední dobou, když něco potřebuji zbastlit, kupuji si podobné desky: http://www.tme.eu/cz/details/pp-um17/un ... ne-spoje/#
Na obrázku je můj poslední bastl, čtyřnásobný převodnít teploty na napětí 0-10V.
Na obrázku je můj poslední bastl, čtyřnásobný převodnít teploty na napětí 0-10V.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
-
- Pohlaví:
Já má ještě starou "komunistickou" kapalinu na plošné spoje a kreslím trubičkovým perem. Fixou musíš opatrně, kreslit na jeden tah, jinak se spoj proleptává. Chlorid železitý je OK. Pro běžnou práci to postačí. Až budeš stavět něco složitého, zvláště s číslicovou technikou, pak nezbude, než použít fotocestu.
-
- Pohlaví:
Jak píše Karlos, dnes je dostupno mnoho desek které lze patřičným způsobem upravit. Chlorid je nejlepší, ještě tu asi půl litru mám /na vyhození/.
Jen bych dodal že na opravdu jemné spoje jak píše ITCrowd js potřeba i vývěva.
To je v podstatě takový stůl /deska/ s vrchním přiklápěcím oknem. Tam se položí DPS, na to se položí ten film a okno se přiklopí a uzamkne. Následně se z toho prostoru vysaje vzduch, aby film dokonale přilnul k DPS. Potom se to osvítí UV zářením o jisté frekvenci a následně vyvolá, vyleptá, umyje a ošetří.
Jen bych dodal že na opravdu jemné spoje jak píše ITCrowd js potřeba i vývěva.
To je v podstatě takový stůl /deska/ s vrchním přiklápěcím oknem. Tam se položí DPS, na to se položí ten film a okno se přiklopí a uzamkne. Následně se z toho prostoru vysaje vzduch, aby film dokonale přilnul k DPS. Potom se to osvítí UV zářením o jisté frekvenci a následně vyvolá, vyleptá, umyje a ošetří.
Měření proudu protékajícího motorkem.
Tak jsem tady znovu. :)
Mám doma menší motorek z herní konzole a potřeboval bych změřit proud tekoucí motorkem. Pokud přiložím oba drátky k nabíječce (jeden dovnitř, druhý na povrch), motorek normálně běží. Problém však nastává, pokud do obvodu zapojím ampérmetr (multimetr).
Mělo by to být klasické sériové zapojení, tudíž červený drátek (jako +) uvnitř nabíječky. K černému drátku motorku přiložím červený drát z multimetru a na povrch nabíječky dám černý drát z multimetru. V této podobě se však nic neděje. Neukazuje se ani proud a motorek se ani neroztočí.
Zkusil jsem i prohodit dráty z multimetru (černý na černý a červený na povrch), avšak bez výsledku. Neví někdo, kde může být chyba?
P.S. Asi by už bylo vhodné přejmenovat téma.
Mám doma menší motorek z herní konzole a potřeboval bych změřit proud tekoucí motorkem. Pokud přiložím oba drátky k nabíječce (jeden dovnitř, druhý na povrch), motorek normálně běží. Problém však nastává, pokud do obvodu zapojím ampérmetr (multimetr).
Mělo by to být klasické sériové zapojení, tudíž červený drátek (jako +) uvnitř nabíječky. K černému drátku motorku přiložím červený drát z multimetru a na povrch nabíječky dám černý drát z multimetru. V této podobě se však nic neděje. Neukazuje se ani proud a motorek se ani neroztočí.
Zkusil jsem i prohodit dráty z multimetru (černý na černý a červený na povrch), avšak bez výsledku. Neví někdo, kde může být chyba?
P.S. Asi by už bylo vhodné přejmenovat téma.
Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”