Jak se jmenují tyto radiopřijímače? Vyřešeno
Re: Jak se jmenují tyto radiopřijímače?
Když si zvětšíš obrázek, jsou tam ty pásma vidět. Zas tak špatný to není, ale pořád to toho moc neumí.
-
- Pohlaví:
6xSW měli pouze rusové
Kamarád byl zřejmě radioamatér a měl licenci a tehdy bylo vše v morse. A protože morse jelo na KV, nebyl problém zachytit cokoli. Možná si vzpomenete jak se čekávalo na vysílání expedic třeba na Antarktidě. A takový QSL lístek měl opravdu cenu...
Kamarád byl zřejmě radioamatér a měl licenci a tehdy bylo vše v morse. A protože morse jelo na KV, nebyl problém zachytit cokoli. Možná si vzpomenete jak se čekávalo na vysílání expedic třeba na Antarktidě. A takový QSL lístek měl opravdu cenu...
-
- Pohlaví:
QSL jsem jako posluchač mne hromadu. Zapůjčil jsem je na výstavu a ztratily se. Mám jenom 2. 
Kamarád byl OK1-AUI. Možná ještě je, nevím, odstěhoval se dávno.

Kamarád byl OK1-AUI. Možná ještě je, nevím, odstěhoval se dávno.
Naposledy upravil(a) guest dne 27 lis 2013 20:30, celkem upraveno 1 x.
ondoubek píše:Když si zvětšíš obrázek, jsou tam ty pásma vidět. Zas tak špatný to není, ale pořád to toho moc neumí.
Máš pravdu, ale také je tam vidět, že těch 6 SW pásem se nepřekrývá, naopak jsou mezi nimi dost velké mezery. A to je to, o čem mluvím

Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Jinak s těma přijímačema - včera jsem dokončil dlouhovlnný přijímač na 270KHz. Víc info mám zde ve fotografiích. Schéma klidně pošlu. Takže teďkom mám z balkónu dolů na budku natáhlého 15m drátu, sloužící jako anténa. A funguje!
Video, kdyby jste se chtěli podívat jak to funguje:
Video, kdyby jste se chtěli podívat jak to funguje:
-
- Pohlaví:
Pěkný chrastítko
Ale nevidím kondík, to ladíš jenom cívkou?

Ono to ve skutečnosti hraje líp, jen mobil blbě nahrává
Kondík tam není, je tam napevno. Chystám se s tím ještě pracovat, zatím jsem nastavil pevnou kapacitu jak to bylo v návodu.

Kondík tam není, je tam napevno. Chystám se s tím ještě pracovat, zatím jsem nastavil pevnou kapacitu jak to bylo v návodu.
-
- Pohlaví:
nechápu na co 15m drátu na anténu? Já jsem v mládí dělal totéž, jen jsem tam měl jednu germaniovou diodu a vysokoohmová sluchátka. Dříve se tomu říkalo krystalka. A jelo to bez antény.
Ondoubkův přijímač a stará klasická krystalka je asi něco jako Mercedes a ten Aixam, o kterém se tu mluví v jiném vláknu. A krystalka bez antény jela, ale jak 
BS: Na DV skoro nemusí, ale taky skoro nic nechytíš

Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
ondoubek píše:Takže teďkom mám z balkónu dolů na budku natáhlého 15m drátu, sloužící jako anténa.
Tak ho hlavně smotej, kdyby se blížila bouřka

To jádro v té cívce, nemáš ho náhodou ze staré feritové antény? V malých tranzistorácích se vyskytovala běžně, akorát přijímala jen ve dvou směrech a muselo se rádiem otáčet dokud nebyl nejsilnější signál.
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
-
- Pohlaví:
wattmetr píše:Ondoubkův přijímač a stará klasická krystalka je asi něco jako Mercedes a ten Aixam, o kterém se tu mluví v jiném vláknu. A krystalka bez antény jela, ale jak
Musí, a zjednodušeně - čím delší vlny, tím delší anténa!
Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”