Auto od 15 let Vyřešeno
Re: Auto od 15 let
Heh, kdybych neřídil už několik let a líp než někteří dospělí tak nad tím ani neuvažuju 

Tady je o tom řízení. Nevím, jestli je to aktuální, ale to už si snad hravě dohledáš.
Teď si vybavuji, že jeden Aixam u školy míváme a nic pěkného jsem o něm nikdy neslyšel
Lidi, kteří už mají klasické auto, se tomu opravdu smějí. Větší úspěch sklízí i felicie nebo dodávka.
Za ty tři roky, a reálně i daleko dřív ti Aixam stejně přestane stačit a budeš shánět klasické auto. Raději bych se také přiklonil k nějaké motorce, i když s AM řidičákem ani ta motorka nebude asi žádný zázrak, ale pořád bude poměr ceny a výkonu (nemyslím teď počet kW motoru) na nějaké přijatelné úrovni a ne tak šílený jako u Aixamu.
Teď si vybavuji, že jeden Aixam u školy míváme a nic pěkného jsem o něm nikdy neslyšel

Za ty tři roky, a reálně i daleko dřív ti Aixam stejně přestane stačit a budeš shánět klasické auto. Raději bych se také přiklonil k nějaké motorce, i když s AM řidičákem ani ta motorka nebude asi žádný zázrak, ale pořád bude poměr ceny a výkonu (nemyslím teď počet kW motoru) na nějaké přijatelné úrovni a ne tak šílený jako u Aixamu.
Nojo, ale kdo na tom má jezdit když je sníh?
Ale ta cena je tam určitě mnohonásobně přijatelnější. Teď už jen přesvědčit mámu že motorka je asi tak stejně bezpečná jako ten Aixam

Ale ta cena je tam určitě mnohonásobně přijatelnější. Teď už jen přesvědčit mámu že motorka je asi tak stejně bezpečná jako ten Aixam

Jen aby ta motorka nebyla bezpečnější nakonec
V těch starších verzích Aixamu si to popravdě v zimě taky moc neumím představit. Mráz a hromady sněhu tomu budou dělat problémy, si myslím.

- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Vzhledem k váze bude ten Axiam v zimě jak sáňky...
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
Jen ty tři roky počkat, a pokud si chce zajezdit tak papíry na malou motorku jistě má když se bude kupovat silniční sekačka na trávu. 

Nikdy jsem nechtěl moralizovat, ale nedá mi to... už za myšlenku jezdit po veřejných komunikacích v něčem, na co nemá papíry, by si každý zasloužil omlátit hubu mokrou hadrou na podlahu. Na polní cestě si jezdi třeba v tanku, ale na silnici nelez. Pokud to tady ještě nepadlo, za řízení bez řidičšského oprávnění na danou skupinu jsou 4 body, 25 - 50 000 pokuta a 1-2 roky zákaz řízení.
Jedno takovýhle auto vídám cestou z práce (pokud je pěkný počasí a nefouká vítr). Záď auta hned za zádama řidiče, nohy řidiče div nekoukaj z přední masky. Nedokážu si představit srážku tohohle "angličáku" byť jenom se zajícem, o běžným autě ani nemluvě. Odobně bych radši koupil skůtra a zimu nějak přežil v autobuse.
Za sebe musím říct, že původní systém měl něco do sebe. V 15 si udělat papíry na "fichtla", párkrát si na něm někde na štěrku rozbít čumák, aby člověk dostal trochu respekt a zjistil, jak to na silnici chodí a pak teprv plnotučná motorka a auto. Jedinej nesmysl mi na tom přišel ten, že každej, kdo si udělal papíry na auto dostal toho "fichtla" k tomu a to i v případě, že v životě neseděl ani na kole.
Jedno takovýhle auto vídám cestou z práce (pokud je pěkný počasí a nefouká vítr). Záď auta hned za zádama řidiče, nohy řidiče div nekoukaj z přední masky. Nedokážu si představit srážku tohohle "angličáku" byť jenom se zajícem, o běžným autě ani nemluvě. Odobně bych radši koupil skůtra a zimu nějak přežil v autobuse.
Za sebe musím říct, že původní systém měl něco do sebe. V 15 si udělat papíry na "fichtla", párkrát si na něm někde na štěrku rozbít čumák, aby člověk dostal trochu respekt a zjistil, jak to na silnici chodí a pak teprv plnotučná motorka a auto. Jedinej nesmysl mi na tom přišel ten, že každej, kdo si udělal papíry na auto dostal toho "fichtla" k tomu a to i v případě, že v životě neseděl ani na kole.
- pepazdepa858
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
já vám do toho nechci kecat ale tohle je forum o pc
Nevim sice po jake trase s tim chces jezdit, ale fakt s tim budes na silnici ostatnim prekazet. Z pohledu ostatnich to bude vypadat jako auto, ale pojede to hur nez Skoda 120 s ridicem v klobouku a vajickama na zadnim okne. Ostatni ridici proste nebudou pocitat s tim, ze to ma slabsi motor nez zahradni sekacka. Coz je fakt, ktery te muze snadno privest do hodne nebezpecnych situaci a i kdyz je zavini druha strana, tak tobe to moc nepomuze, protoze pri srazce jsou vsechny vyhody na druhe strane. Staci neodjet vcas z krizovatky nebo nevjet na kruhac za situace kde by to s normalnim autem slo a nekdo to do tebe zezadu napere. Navic to ma uz od pohledu zajimave jizdni vlastnosti, zvlast na snehu a naledi to bude mit nejspis tendenci se tocit dokola.
Jezdit bez papiru s normalnim autem bych ani nezkousel, protoze skoncis bez ridicaku na par let a pak to bude teprve spatne.
Jezdit bez papiru s normalnim autem bych ani nezkousel, protoze skoncis bez ridicaku na par let a pak to bude teprve spatne.
Ahoj.
Můj kámoš má aixama ale pokud nejsi kutil tak ti to nepojede. On v současný době tam má jinej motor a turbo. Ano čtete správně. S tím turbem má o 3 až polovinu větší výkon a to jen proo že to turbo je moc velké. Kdyby se dělali i menší turba výkon by byl značnější. Někde to má odlechčený někde to má upravený někde něco vbec nemá. Například sonda která kontroluje emise byla přeprogramována protože ho brazdila
Musím říct že to kilčo mu to dá. Nemá problémy s rozjezdem. Když se mu chce tak tomu dá prostě více a ono to zahrabe(při rozjezdu a vlhku)
Ale jak říkám je to předražený a aby to alespoň trošku jelo je potřeba mít k autům vztah a finance a dílnu.
Raději bych sáhnul(tedy až od 16) po nějaké 125 husquarně. Ta se dá otevřít na nějakejch 22KW v terénu pálí jak kroska a na silnici taky docela lítá. Samozřejmě se to odrazí na spotřebě. Kámoš má Yamahu DT125 s motardama a furt bulí(přijímení má Bulíř
) ža má prázdnou nádrž. Ale narychlostce jsme jeli ve dvou 110 a to nedával plnej knedlík.
p.s. nečetl jsem předchozí příspěvky
Můj kámoš má aixama ale pokud nejsi kutil tak ti to nepojede. On v současný době tam má jinej motor a turbo. Ano čtete správně. S tím turbem má o 3 až polovinu větší výkon a to jen proo že to turbo je moc velké. Kdyby se dělali i menší turba výkon by byl značnější. Někde to má odlechčený někde to má upravený někde něco vbec nemá. Například sonda která kontroluje emise byla přeprogramována protože ho brazdila

Musím říct že to kilčo mu to dá. Nemá problémy s rozjezdem. Když se mu chce tak tomu dá prostě více a ono to zahrabe(při rozjezdu a vlhku)
Ale jak říkám je to předražený a aby to alespoň trošku jelo je potřeba mít k autům vztah a finance a dílnu.
Raději bych sáhnul(tedy až od 16) po nějaké 125 husquarně. Ta se dá otevřít na nějakejch 22KW v terénu pálí jak kroska a na silnici taky docela lítá. Samozřejmě se to odrazí na spotřebě. Kámoš má Yamahu DT125 s motardama a furt bulí(přijímení má Bulíř

p.s. nečetl jsem předchozí příspěvky
Svět ztrácí genie. Einstein umřel ,Mozart umřel a mě je taky nějak špatně!
CPU: Ryzen 5 3600 , MB: Asus Crosshair VI EXTREME, GPU: MSI ARMOR GTX 1070 Ti , Ram: Cruicial 32GB @3733MHz Zdroj: CX 550M
HDD: Segate 7200.14 2TB SSD: OCZ-ARC100 256GB, Kingston A1000 512GB
CPU: Ryzen 5 3600 , MB: Asus Crosshair VI EXTREME, GPU: MSI ARMOR GTX 1070 Ti , Ram: Cruicial 32GB @3733MHz Zdroj: CX 550M
HDD: Segate 7200.14 2TB SSD: OCZ-ARC100 256GB, Kingston A1000 512GB
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Auto od 15 let Vyřešeno
zdenda204 píše:Heh, kdybych neřídil už několik let a líp než někteří dospělí tak nad tím ani neuvažuju
Warez se tu neřeší. Navíc to, že řídíš líp líp než někteří dospělí je jenom tvoje domněnka a řídit líp, než někteří dospělí není nic, čím by bylo možné se chlubit.
//Nedá mi to a musím připojit oblíbenou hlášku mého kamaráda-kamioňáka: "Až budeš mít naježděno, co mám nacouváno, pak můžeš říkat, že umíš řídit..."

//Karlos
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 25
- 11684
-
od atari
Zobrazit poslední příspěvek
21 říj 2024 16:55