Jakou jste v poslední době četli beletrii Vyřešeno
- iTerminator
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Jakou jste v poslední době četli knihu
Blue spirite, knihy které nesou název "odborné" jsou pořád knihy.
... na co jsem se v Nette podíval a co by většina programátorů napsala špatně, to bylo správně, vzorově. - Jakub Vrána
Do SZ mi píšete zbytečně, neboť problémy řeším pouze v tématech.
Za radu je slušné poděkovat.
Važ si rady, práci za tebe neudělám.
Používej Google!
Používej Google!
Já jsem naposled četl Říkali mi šulíne od Ivana Krejčího a můžu doporučit.
-
- Pohlaví:
iTerminator píše:Blue spirite, knihy které nesou název "odborné" jsou pořád knihy.
Opravdu moc prosím! Přestaň být vždy nejchytřejší a nechovej se jako debil, i když tobě je to asi přirozené.
Každý mimo tebe to pochopil! Ostatně odborné knihy se "nečtou".
Blue Spirit: Tak oprav titulek vlákna.
iTerminator: Přesto to není beletrie!
Poslední dobou čtu jednotlivé knihy z: Star Trek - Nová generace ...
Nadace je dobrá sci-fi sága, ty na začátku jsou trochu lepší:
Isaac Asimov: Nadace 1 - Nadace
Isaac Asimov: Nadace 2 - Nadace a říše
Isaac Asimov: Nadace 3 - Druhá Nadace
Isaac Asimov: Nadace 4 - Nadace na hranicích
Isaac Asimov: Nadace 5 - Nadace a Země
Isaac Asimov: Nadace 6 - Předehra k Nadaci
k tomu patří další knihy, které spíš Nadaci předbíhají:
Isaac Asimov: Ocelové jeskyně
Isaac Asimov: Nahé Slunce
Isaac Asimov: Roboti úsvitu
Isaac Asimov: Roboti a impérium
Moje nejoblíbenější kniha je od českého autora, četl jsem již 14x:
J. M. Troska: Zápas s nebem (sci-fi, kolem 700 stran, jsou to vlastně 3 svazky, kniha je vydána někdy kolem 50 let minulého století). 3 čechové se vydají za pomoci Nema (vládce obrovské podzemní říše Země, předbíhající technologiemi povrchové státy) na cesty do Vesmíru pomocí rakety letící na přitažlivé a odpudivé magnetické síly. Když po několika odbočkách dorazí na Mars, padnou tam vlastním přičiněním do spárů nesmrtelného vládce poloviny Marsu, Smrtonoše. Ten má schopnost samouzdravování a pokud by byl rozkrájen Arnovou paprskovou pistolí, tak z každého kousku znovu doroste. Má na své půlce Marsu (mírumilovní obyvatelé druhé půlky se chrání neprostupnou silovou bariérou) různé laboratoře (o tajné vchody zde není nouze), kde pěstuje své klony, které se chystá vystřelit do Vesmíru na jiné planety, mezi jiným i na Zemi. A již se mu podařilo i prorazit silovou bariéru chránící druhou polovinu Marsu ...
http://pasky.or.cz/cp/Troska/Troska_Jan ... tonos.html
https://www.kosmas.cz/knihy/102378/zapa ... 1.-3.-dil/
Anotace
"Strhující způsobem dějová trilogie (Smrtonoš, Podobni bohům, Metla nebes) nemá svým rozmachem v české sci-fi obdobu . Nekladl si žádné vědecké ani technické zábrany. Jeho univerzální technickým prostředkem je rozmanitě transformovaná statická elektřina, a hrdinové příběhu (druhá generace předchozí trilogie Kapitán Nemo) postupně navštěvují bytosti na kosmických tělesem, Měsícem počínaje a Merkurem konče. Na každém osmickém tělesu nacházejí inteligentní bytosti a vyspělé civilizace. Autor správně předpokládá, že čtenář nebude namítat proti vědecké nevěrohodnosti. Podstatný je děj, ten tu nenechává vydechnout ani hrdiny, ani čtenáře."
"Smrtonoš
Trojice mladých mužů, potomků hrdinů trilogie Kapitán Nemo provádí pokusy s elektřinou. To přivede Nema ke stavbě Aeronautila - kosmické lodi, poháněné statickou elektřinou. Pomocí této lodi se hrdinové vypraví nejprve na Měsíc, kde naleznou obyvatele podobné tvorům, popsaným H.G Wellsem v románu První lidé na Měsíci. Po střetu s nimi objeví jinde na Měsíci i pozůstatky staré Atlantidy. Další cesta hrdinů vede na Mars. Zde naleznou dokonalou civilizaci, podobnou bájné Utopii. Při podrobnějším průzkumu však objeví, že druhá polovina planety je řízena ďábelským vládcem - Smrtonošem. Svou zvědavostí se dostanou do jeho zajetí. Po několika peripetiích jej však porazí a umožní rozmach Utopie po celé planetě.
Podobni bohům
Po opuštění Marsu se trojice krátce zastaví na malém asteroidu, kde objeví civilizaci miniaturních obyvatel podobnou obyvatelům Lilliputu. Po jeho opuštění zavítají na Venuši, kde prozkoumávají primitivní svět, který je směsí pozemských druhohor a počátků lidské civilizace. Objevují zde ale také stroje vyspělé technické civilizace. Její lodí jsou nakonec uneseni, zajati a vysazeni na pustý měsíc komety.
Metla nebes
Na kometě se seznamují se zástupcem vyspělé civilizace obyvatel asteroidů. Společně se jim podaří opustit pusté vyhnanství a od obyvatel asteroidů dostávají novou loď - Metlu nebes. Společně se snaží pátrat po svých únoscích, kteří pocházejí z vnějších planet a terorizují planety vnitřní. Naleznou však už jen trosky jejich lodi. Po návštěvě Merkura, kde se k nim připojí místní bývalý vládce, se vracejí na Zemi, kde cesta po několika dalších dobrodružstvích končí."
http://cs.wikipedia.org/wiki/Z%C3%A1pas_s_nebem
iTerminator: Přesto to není beletrie!
Poslední dobou čtu jednotlivé knihy z: Star Trek - Nová generace ...
Nadace je dobrá sci-fi sága, ty na začátku jsou trochu lepší:
Isaac Asimov: Nadace 1 - Nadace
Isaac Asimov: Nadace 2 - Nadace a říše
Isaac Asimov: Nadace 3 - Druhá Nadace
Isaac Asimov: Nadace 4 - Nadace na hranicích
Isaac Asimov: Nadace 5 - Nadace a Země
Isaac Asimov: Nadace 6 - Předehra k Nadaci
k tomu patří další knihy, které spíš Nadaci předbíhají:
Isaac Asimov: Ocelové jeskyně
Isaac Asimov: Nahé Slunce
Isaac Asimov: Roboti úsvitu
Isaac Asimov: Roboti a impérium
Moje nejoblíbenější kniha je od českého autora, četl jsem již 14x:
J. M. Troska: Zápas s nebem (sci-fi, kolem 700 stran, jsou to vlastně 3 svazky, kniha je vydána někdy kolem 50 let minulého století). 3 čechové se vydají za pomoci Nema (vládce obrovské podzemní říše Země, předbíhající technologiemi povrchové státy) na cesty do Vesmíru pomocí rakety letící na přitažlivé a odpudivé magnetické síly. Když po několika odbočkách dorazí na Mars, padnou tam vlastním přičiněním do spárů nesmrtelného vládce poloviny Marsu, Smrtonoše. Ten má schopnost samouzdravování a pokud by byl rozkrájen Arnovou paprskovou pistolí, tak z každého kousku znovu doroste. Má na své půlce Marsu (mírumilovní obyvatelé druhé půlky se chrání neprostupnou silovou bariérou) různé laboratoře (o tajné vchody zde není nouze), kde pěstuje své klony, které se chystá vystřelit do Vesmíru na jiné planety, mezi jiným i na Zemi. A již se mu podařilo i prorazit silovou bariéru chránící druhou polovinu Marsu ...
http://pasky.or.cz/cp/Troska/Troska_Jan ... tonos.html
https://www.kosmas.cz/knihy/102378/zapa ... 1.-3.-dil/
Anotace
"Strhující způsobem dějová trilogie (Smrtonoš, Podobni bohům, Metla nebes) nemá svým rozmachem v české sci-fi obdobu . Nekladl si žádné vědecké ani technické zábrany. Jeho univerzální technickým prostředkem je rozmanitě transformovaná statická elektřina, a hrdinové příběhu (druhá generace předchozí trilogie Kapitán Nemo) postupně navštěvují bytosti na kosmických tělesem, Měsícem počínaje a Merkurem konče. Na každém osmickém tělesu nacházejí inteligentní bytosti a vyspělé civilizace. Autor správně předpokládá, že čtenář nebude namítat proti vědecké nevěrohodnosti. Podstatný je děj, ten tu nenechává vydechnout ani hrdiny, ani čtenáře."
"Smrtonoš
Trojice mladých mužů, potomků hrdinů trilogie Kapitán Nemo provádí pokusy s elektřinou. To přivede Nema ke stavbě Aeronautila - kosmické lodi, poháněné statickou elektřinou. Pomocí této lodi se hrdinové vypraví nejprve na Měsíc, kde naleznou obyvatele podobné tvorům, popsaným H.G Wellsem v románu První lidé na Měsíci. Po střetu s nimi objeví jinde na Měsíci i pozůstatky staré Atlantidy. Další cesta hrdinů vede na Mars. Zde naleznou dokonalou civilizaci, podobnou bájné Utopii. Při podrobnějším průzkumu však objeví, že druhá polovina planety je řízena ďábelským vládcem - Smrtonošem. Svou zvědavostí se dostanou do jeho zajetí. Po několika peripetiích jej však porazí a umožní rozmach Utopie po celé planetě.
Podobni bohům
Po opuštění Marsu se trojice krátce zastaví na malém asteroidu, kde objeví civilizaci miniaturních obyvatel podobnou obyvatelům Lilliputu. Po jeho opuštění zavítají na Venuši, kde prozkoumávají primitivní svět, který je směsí pozemských druhohor a počátků lidské civilizace. Objevují zde ale také stroje vyspělé technické civilizace. Její lodí jsou nakonec uneseni, zajati a vysazeni na pustý měsíc komety.
Metla nebes
Na kometě se seznamují se zástupcem vyspělé civilizace obyvatel asteroidů. Společně se jim podaří opustit pusté vyhnanství a od obyvatel asteroidů dostávají novou loď - Metlu nebes. Společně se snaží pátrat po svých únoscích, kteří pocházejí z vnějších planet a terorizují planety vnitřní. Naleznou však už jen trosky jejich lodi. Po návštěvě Merkura, kde se k nim připojí místní bývalý vládce, se vracejí na Zemi, kde cesta po několika dalších dobrodružstvích končí."
http://cs.wikipedia.org/wiki/Z%C3%A1pas_s_nebem
Naposledy upravil(a) X dne 08 bře 2014 20:52, celkem upraveno 2 x.
- Darth Vader
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
Já bych tu odbornou literaturu až tak nezakazoval, vzhledem k tomu že sem všeho všudy napsalo stejně pár lidí :)
„Vždycky než něco udělám, ptám se sám sebe: Udělal by tohle idiot? A když ano, nedělám to.” -Dwight Schrute
__It's time to #switch!__ |
__It's time to #switch!__ |
-
- Pohlaví:
kromě odborných encyklopedii whisky a whiskey a detektivky Dicka Francise.
- misancz
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
Já jsem četl knihy od mého nového nejoblíbenějšího autora Jamese Clavella, fakt doporučuji, skvělá díla + naprosto báječnou biografii Napoleona Člověk jménem Napoleon, taky hodně doporučuji.
Intel Xeon E3-1230V3, NVIDIA Quadro K600, Kingston HyperX Blu 8GB DDR3 1600 XMP, GIGABYTE GA-Z87-HD3 - Intel Z87, Seagate Barracuda 7200.14, CoolerMaster Hyper TX3 EVO, Seasonic S12II-520 520W, case: CoolerMaster Force 500, monitor: LG Flatron 22EN43T
Acer Travelmate 5760G
Acer Travelmate 5760G
-
- Pohlaví:
Já bych tu odbornou literaturu až tak nezakazoval, vzhledem k tomu že sem všeho všudy napsalo stejně pár lidí :)
To je vtip? Opravdu nejde o odborné knihy!
Pokud se chce někdo prezentovat odbornými knihami které přečetl, může si založit téma a také ukázat co umí.
- iTerminator
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
Tak konečně uprav ten nadpis, poradím, zkus třeba do závorky šoupnout něco ve stylu "kromě odborných".
... na co jsem se v Nette podíval a co by většina programátorů napsala špatně, to bylo správně, vzorově. - Jakub Vrána
Používej Google!
Používej Google!
-
- Pohlaví:
Francis je o koních a Clavel se proslavil Králem krysou - dobrý!
-
- Pohlaví:
iTerminator píše:Tak konečně uprav ten nadpis, poradím, zkus třeba do závorky šoupnout něco ve stylu "kromě odborných".
Opravdu si chlapče připadáš tak důležitý, že kvůli tobě je třeba něco upravovat?

Ostatní to pochopili a ty si klidně piš o řádu českých drah.
- misancz
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
Sic se proslavil knihou Král Krysa, ale mě daleko víc bavil Šógun, naprosto skvělá kniha.
Intel Xeon E3-1230V3, NVIDIA Quadro K600, Kingston HyperX Blu 8GB DDR3 1600 XMP, GIGABYTE GA-Z87-HD3 - Intel Z87, Seagate Barracuda 7200.14, CoolerMaster Hyper TX3 EVO, Seasonic S12II-520 520W, case: CoolerMaster Force 500, monitor: LG Flatron 22EN43T
Acer Travelmate 5760G
Acer Travelmate 5760G
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0
- 2447
-
od Karrex
Zobrazit poslední příspěvek
15 črc 2025 07:53
-
- 7
- 2454
-
od buchtik
18 srp 2024 19:28
-
- 9
- 4645
-
od zeus
10 dub 2025 23:23
-
-
Jakou desku b350 a výš mATX s 2x M.2 NVMe sloty?
od b.m » 21 led 2025 23:23 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 6
- 4238
-
od b.m
02 úno 2025 00:50
-
Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”