probem z barvou u TV
no u toho kabelu s-videa .. bylo to dost divny .. podle toho obrazku toho jako zapojeni byl ten kabel rozdělenej dost divně protozě .. byli tam hlavni dva kabeli jeden hnede a druhej bylej a kolem kazdeho z nich byli omotyna dva dalsi draty ... a podle toho co jsem pochopil tak ten
Tak ta koncovka byla samec co jde to tv a tak jsem pochopil ze ten bilej drat je s-video C a ken kolem toho biliho je s-video Y a ten hnedej je zemeni a kolem taky tak jsem je spojil jak to tam bylo
ale furt si myslim ze ty draty kolem tech dvouch (biliho a hnedyho) byli jen zemeni a ty jsem měl spojit
ale fatk jsem si nebyl jistej tak jsem to spojil tak jak to bylo v navodě
JO a ta televize je typ OTF Slovakia
STN 36 7000
ČSN EN-60065
RO 2
Tak ta koncovka byla samec co jde to tv a tak jsem pochopil ze ten bilej drat je s-video C a ken kolem toho biliho je s-video Y a ten hnedej je zemeni a kolem taky tak jsem je spojil jak to tam bylo
ale furt si myslim ze ty draty kolem tech dvouch (biliho a hnedyho) byli jen zemeni a ty jsem měl spojit
ale fatk jsem si nebyl jistej tak jsem to spojil tak jak to bylo v navodě
JO a ta televize je typ OTF Slovakia
STN 36 7000
ČSN EN-60065
RO 2
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Vezmi něco, čím se dá kabel prozvonit. Bzučák, ohmetr, žárovková zkoušečka,.... prostě cokoliv, čím zjistíš, který drát je který. Respektive, které dráty jsou zakončeny na konkrétních špičkách S-VHS konektoru. A podle toho se pak řiď (řiď, jako řiď, ne řiť, jako řiť) při zapojování. Sázet to tam od oka je v mnoha aplikacích o záblesk a tmu (v lepším případě) 

Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Jsou i prameny, které uvádějí, že lze nahulváta spojit živé (bez kondenzátoru) a připojit na kolík CINCHe. Stejně tak spojit stínění a tato připojit na kroužek CINCHe. Doplňuji, že já osobně bych to takto nepropojoval, ale prý to tak funguje také, bez viditelných změn (prý).
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”