Srpen 1968 a okupace Československa

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

george
Level 3
Level 3
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: Srpen 1968 a okupace Československa

Příspěvekod george » 21 srp 2008 14:11

Je to jen vzpomínka a když ji nemáš, nepiš. Není to osobní a ani nebude. Pouze historie a paměť národa a vzpomínka. Ponech místo těm, co mají k tomu opravdu co říci a bez emocí. Je to v úrovni debaty a tak si přeji, aby to zůstalo.
Myslím, že by to bylo dobré řešit...ne jen psaním s moderátory. Víme přece své a jak to chodí...

Reklama
jarod72pm
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod jarod72pm » 21 srp 2008 14:25

v pořádku ale to sis potom spetls forum a to o dost ! :o
AMD FX 8370 +Freezer i30,Asus M5A97 EVO 2.0,GIGABYTE GV-N1060WF2OC-6GD,Kingston 2x8GB 1866MHz,case Zalman Z9,SSD 256GB Crucial MX ,WD Green 1TB 7200rpm SATA2,Zdroj Seasonic M12II 750W,Externí Seagate 1TB e-sata.

george
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod george » 21 srp 2008 16:22

Dnes je přesně 40 let od události a připomínáme si ji pro sebe i pro mladší, kteří nepamatují Barack Obama mluví o srpnu 1968
Myslím, že by to bylo dobré řešit...ne jen psaním s moderátory. Víme přece své a jak to chodí...

Marek Lučin
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod Marek Lučin » 21 srp 2008 16:31

Je mi 30 let a tak jsem tyto události nezažil na vlastní kůži.
Ale znám je z vyprávění mámy, která v té době studovala v Praze.
A v každém případě si myslím, že je velmi velká ostuda nevědět, co že se v 68 stalo.
Dnes jsem poslouchal rádio kde se ptali mladých lidí a ti odpovídali, že jim to nic neříká a že prostě neví.
To je nejen smutné, ale především ostudné.
Tu dobu jsem nezažil, ale co se v 68 stalo prostě vím a věděl jsem to i před 15 lety.
Je to ostuda především učitelů, škol a rodičů.

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 21 srp 2008 17:18

Nemyslím si, že bychom měli mít "zpětné zrcátko větší, než přední okno", každopádně je však potřeba vzpomenout a připomenout. Srpen 68 byl tragédií, která nás vrhla o řadu let zpět o tom není sporu a kdo si přeje, aby byla zapomenuta, patrně má důvod. V srpnu 68, zastřelil ruský póvl mého strýce, byl podezřelý, že běžel s kytkou v ruce. Kvůli tankům najezdily tramvaje a on nechtěl přijít pozdě na rande s tetou... :-(
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

bereline
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod bereline » 21 srp 2008 20:36

na minulost se samozřejmě zapomenout nedá ale teď by se měl každý dívat víc do budoucnosti .. s naší zemí, politikou a lidma to jde z kopce :(
Chytří lidé používají Google a nevolí komunisty
*Čeština je krásný jazyk, takže se jej prosím naučte používat*
Member of the Spyke's Fun Club

mopik
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod mopik » 21 srp 2008 21:44

jarod72pm píše:v pořádku ale to sis potom spetls forum a to o dost ! :o

nevadí mě, že chceš soucasnost a nezajima te minulost,vadi mě, ze te stvou nazory ostatnich. Bylo mi 5 a i tak si pamatuju jak byla mama vydesena z tanků a preslo to i na mě. Asi proto si to pamatuju. Jarod,nic proti,ale kdyz ti tema vadi tak se nevyjadruj.Dik.

george
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod george » 23 srp 2008 18:49

Pánové, když vidím jaká pozornost a zkušenost je věnována chlastu, dovoluji si ještě oživit téma, které zásadně ovlivnilo celou generaci. Přebývají mi nějaké ty fotografie tanků a zoufalých Čechů se zakrvácenými vlajkami. Vzhledem k významnému datu nechci publikovat jen fotografie polonahých celebrit a hereček, ale zajímá mě skutečný příběh a vzpomínka z té doby.
Děkuji george

jaro3
člen Security týmu
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod jaro3 » 23 srp 2008 19:13

Nechápu , jak to můžeš spojovat s Gruzií, to asi nemáš z vlastní hlavy.Spíš by se nabízelo to Kosovo...Jinak , co chceš slyšet? Byl to strach , jezdily přes nás nekonečné kolony armády NDR, měli jsme v rukou kamínky , ale nikdo nic nechodil, když zastavovaly dvě motorky s lodičkou- bylo to skoro jako Wehrmacht, tak jsme beželi jako šílení.Srdíčko v krku.Pak přijeli Rusové a dva tanky jsme měli v naší ulici na půl roku. Když jsem se vracel s točeným pro otce , tak se na mě dva přiřítili se slovy pivo, pivo. Skoro celý mi ho vypily. Otec neřekl ani slovo.A pak několikadenní fronty na potraviny-mouka, cukr, konzervy. Všichni mluvily o válce. Buďte rádi , že jste to nezažily, u nás se sice nestřílelo ( aspoň o tom nevím) .Lidi měli velký strach a neviděli žádnou budoucnost. Proto jsem měl velkou radost, když konečně odešel poslední cizí voják z našeho území.
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra

george
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod george » 23 srp 2008 20:37

Dobrý příspěvek ze života té doby. Strach člověka zahubí a okupant ti vypil pivo) Barbora Špotáková o sobě řekla, že je srab, když do ruské kamery nepřipomněla okupaci a do jiných kamer ano.
George - Jiří
Georgia - 1.Georgie ,stát v USA
2. Gruzínsko (Gruzie)
Jak pravil Masaryk, nebát se a nekrást.

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 23 srp 2008 21:58

george píše:Jak pravil Masaryk, nebát se a nekrást.

Protože jsme češi, tak platí: nebát se krást! :lol:

george
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod george » 23 srp 2008 22:33

Máte na mysli, kdo neskáče(nekrade) není Čech? Na Jaře 1968 jsme takoví nebyli, převládlo nadšení a uvolnění i lidských vztahů, kromě deprivace některých postižených krutou ideologií z východu.
http://niniveskal.blogspot.com/search/l ... %20ztracená%20duše%20národa Býti svobodnými ne všichni se naučili
Naposledy upravil(a) george dne 23 srp 2008 22:37, celkem upraveno 1 x.

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”