Bastlírna (Slaboproud)

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

Teedok
Level 3
Level 3
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: Schéma (slaboproud) Blikač aktivovaný nízkou intenzitou osvě

Příspěvekod Teedok » 26 úno 2009 13:29

Chci si to udělat sám a ne si to někde koupit...jen z toho chci mit radost...zejtra vyfotim ty součástky...zatím díky za pomoc...
Freerapid 4ever

Reklama
Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 26 úno 2009 13:35

Já bych z dovolením trochu vylepšil funkci a zredukoval součástky, když to mábýt do pokoje na efekt.
Hele co kdyby to místo protivnýho blikání měnilo pomalu a plynule barvu světla? Na to by ti stačila dvou vývodová plnobarevná led. Jukni třeba sem: http://www.a-bright.com.tw/en/fullclamp.html Akorát by tam zřejmě bylo vyšší napájecí napětí. Na spuštění po setmění pak stačí 1 tranzistor, zenerka, 1 odporový trimr a 1 fotoodpor.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

Teedok
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Teedok » 26 úno 2009 13:52

To by bylo hodne dobrý...a jestli by šlo tam dát různě barevný diody treba 4 a dát tam kolečko na ovládání mezi tema barvama...
Freerapid 4ever

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 26 úno 2009 13:58

Jak vidim sem tě zviklal. Takže mělo by to svítit stále a barva by se měla dát nastavit?
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 26 úno 2009 13:58

Blikátek máš spoustu ZDE a jsou tam i tišťáky. :lol: :lol: :lol:

Teedok
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Teedok » 26 úno 2009 14:00

A nemohl az jsi mi prosim napsat co bych si měl koupit za ty součástky? Abych si nekoupil něco špatně...
Freerapid 4ever

Teedok
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Teedok » 26 úno 2009 14:16

Jj...začíná se mi to líbit...určitě by to mělo pouze svítit a s tim nastavením taky tak....Kdyby to nebylo tak těžký tak bych si tam dal tlačítko na změnu funkcí diod(ze az treba blikaly vsechny najednou,nebo postupně...)
Freerapid 4ever

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 26 úno 2009 14:19

Záleží na co si troufneš např tohle http://pandatron.cz/?71&softlight_-_lampa_menici_barvu je kouzelná a i trochu praktická záležitost. Pokud si netroufneš na PIC kontrolér dá se to očůrat zrovna tak RGB led se dá nahradit třemi levnějšími samostatnými led ale už je to poznat.

PS: To Blue spirit díky za poskytnutý odkaz.

zao
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod zao » 26 úno 2009 15:42

nezapomeň že budeš ten čip naprogramovat a pochybuju že máš na to programátor takže nejdřív si budeš muset postavit programátor, pochybuju že se ti bude chtít kupovat
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 26 úno 2009 15:53

To Zao velmi dobrá přípomínka. Ten programátor je pro začínajícího bastlíře přece jen oříšek. Ale nikoho nepodceňujme :D , když je vůle tak lze ledacos. Programátor je ZDE. Držím všechny čtyři palce!

Teedok
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Teedok » 26 úno 2009 15:55

Původně jsem si to představoval pouze jako krabičku ale mohlo by to být takto ve skle vypadá to lépe...na PIC si 100% netroufám...jinak bych si tam asi dál tu 4barevnou diodu...pro lepší efekt...ale trochu se ztrácím v těch součástkach...
Freerapid 4ever

zao
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod zao » 26 úno 2009 15:58

hele vydrž chvilku na aukru sem nedávno viděl ledku co měla v sobě svůj řídící obvod a to by ti stačil rezistor a nějakej napájecí zdroj, hned to sem hodím

//edit tak to mám http://aukro.cz/item560338831_chameleon ... nikou.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Naposledy upravil(a) zao dne 26 úno 2009 16:00, celkem upraveno 1 x.
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”