Bastlírna (Slaboproud)
- Teedok
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Schéma (slaboproud) Blikač aktivovaný nízkou intenzitou osvě
Chci si to udělat sám a ne si to někde koupit...jen z toho chci mit radost...zejtra vyfotim ty součástky...zatím díky za pomoc...
Freerapid 4ever
- Jan Pašek
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
Já bych z dovolením trochu vylepšil funkci a zredukoval součástky, když to mábýt do pokoje na efekt.
Hele co kdyby to místo protivnýho blikání měnilo pomalu a plynule barvu světla? Na to by ti stačila dvou vývodová plnobarevná led. Jukni třeba sem: http://www.a-bright.com.tw/en/fullclamp.html Akorát by tam zřejmě bylo vyšší napájecí napětí. Na spuštění po setmění pak stačí 1 tranzistor, zenerka, 1 odporový trimr a 1 fotoodpor.
Hele co kdyby to místo protivnýho blikání měnilo pomalu a plynule barvu světla? Na to by ti stačila dvou vývodová plnobarevná led. Jukni třeba sem: http://www.a-bright.com.tw/en/fullclamp.html Akorát by tam zřejmě bylo vyšší napájecí napětí. Na spuštění po setmění pak stačí 1 tranzistor, zenerka, 1 odporový trimr a 1 fotoodpor.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.
- Teedok
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
To by bylo hodne dobrý...a jestli by šlo tam dát různě barevný diody treba 4 a dát tam kolečko na ovládání mezi tema barvama...
Freerapid 4ever
- Jan Pašek
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
Jak vidim sem tě zviklal. Takže mělo by to svítit stále a barva by se měla dát nastavit?
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.
- Teedok
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
A nemohl az jsi mi prosim napsat co bych si měl koupit za ty součástky? Abych si nekoupil něco špatně...
Freerapid 4ever
- Teedok
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Jj...začíná se mi to líbit...určitě by to mělo pouze svítit a s tim nastavením taky tak....Kdyby to nebylo tak těžký tak bych si tam dal tlačítko na změnu funkcí diod(ze az treba blikaly vsechny najednou,nebo postupně...)
Freerapid 4ever
- Jan Pašek
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
Záleží na co si troufneš např tohle http://pandatron.cz/?71&softlight_-_lampa_menici_barvu je kouzelná a i trochu praktická záležitost. Pokud si netroufneš na PIC kontrolér dá se to očůrat zrovna tak RGB led se dá nahradit třemi levnějšími samostatnými led ale už je to poznat.
PS: To Blue spirit díky za poskytnutý odkaz.
PS: To Blue spirit díky za poskytnutý odkaz.
nezapomeň že budeš ten čip naprogramovat a pochybuju že máš na to programátor takže nejdřív si budeš muset postavit programátor, pochybuju že se ti bude chtít kupovat
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.
-
- Pohlaví:
To Zao velmi dobrá přípomínka. Ten programátor je pro začínajícího bastlíře přece jen oříšek. Ale nikoho nepodceňujme
, když je vůle tak lze ledacos. Programátor je ZDE. Držím všechny čtyři palce!

- Teedok
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Původně jsem si to představoval pouze jako krabičku ale mohlo by to být takto ve skle vypadá to lépe...na PIC si 100% netroufám...jinak bych si tam asi dál tu 4barevnou diodu...pro lepší efekt...ale trochu se ztrácím v těch součástkach...
Freerapid 4ever
hele vydrž chvilku na aukru sem nedávno viděl ledku co měla v sobě svůj řídící obvod a to by ti stačil rezistor a nějakej napájecí zdroj, hned to sem hodím
//edit tak to mám http://aukro.cz/item560338831_chameleon ... nikou.html" onclick="window.open(this.href);return false;
//edit tak to mám http://aukro.cz/item560338831_chameleon ... nikou.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Naposledy upravil(a) zao dne 26 úno 2009 16:00, celkem upraveno 1 x.
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.
Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”