Digitalizace na STA-posun zvuku.Set-top box nebo novou TV?

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

Francek
Level 2
Level 2
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Digitalizace na STA-posun zvuku.Set-top box nebo novou T

Příspěvekod Francek » 01 led 2011 18:16

Jsem z tohoto topiku nějaký zmaten... :smile:
V tvém případě bude asi "nejvhodnější" se uchýlit k Pozemní digitální televizní vysílání (DVB-T)

U DVB-T nehraje roli anténa ale její typ (směrová,dálková,atd..) a její natočení na daný vysílač, resp. Na antenu na kterou jde chytat analo. vysílaní lze chytat též i digit. vys.(DVB-t) . Jednoduše řečeno neexistuje specialní anténa na DVB-T.....

A nebo další volbou, jak bylo zmíněno je (DVB-S) Digitální satelitní televize....

A Pokud tam máte Digitální kabelovou televizi(DVB-C) tak tu ..

btw.: Nejlepší bude se zeptat sousedů jak toto maj vyřešené....

Reklama
richchie
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:

Příspěvekod richchie » 01 led 2011 18:22

Nedělej z toho vědu.Pokud pořídíš tv s dvb-t tak chytíš dohromady na pozemní vysílání asi 20 progamů-základ(jsou v tom i rádia).Odkaz jsi dostal.
Co se týče-Nova Sport, Markýza, Joj, Joj+, STV1, STV2, STV3, Sport1, Eurosport, Óčko, ORF1 tak jedině v nabídce sateliních provovatelů nebo pokud máš kabelovku.
Ze satelitu máš na výběr:
http://www.skylink.cz/web/structure/2.html
http://www.cslink.cz/
http://www.upc.cz/
http://cz.digi.tv/
Podmínky příjmu provozovatel.

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 01 led 2011 18:48

Zkusil bych s vaší TV chytit signál u sousedů, jestli to bude také posunutý, je chyba u STA. Jinak pokud pouští do STA i digitál a to v pořádku (no nevím), je také docela dobrá volba ponechat TV a dokoupit tento DVB-T receiver s RF výstupem (na tu starou TV bez scartu atd.), umí dokonce i nahrávat na konektor USB, jen mu tedy chybí TimeShift.

DI-WAY T-100HD RF

Recenze >>> http://www.digizone.cz/clanky/di-way-t- ... ozlisenim/

Obrázek

Obrázek

Obrázek
Naposledy upravil(a) X dne 01 led 2011 21:22, celkem upraveno 4 x.

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 01 led 2011 18:52

Napadá mne, zda je na TV nastavena správná norma TV signálu, čemuž napovídá to posunutí zvuku. Mrkni v menu TV na nastavení normy.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

LVE
Level 2
Level 2
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod LVE » 01 led 2011 20:36

Nějak se to rozvinulo! :D
Díky všem.
Postupně to rozpitvám...

Pokrytí signálu je u nás dobré.

Tím sypáním digitálního i analogového signálu do jednoho rozvodu taky nejsem nadšenej, ale je to běžná praxe v panelácích a bytovkách.

Rozvody STA jsou po rekonstrukci z doby, kdy v baráku byla kabelovka - počítalo se i s digitalizací.

Programy Nova Sport, Markýza, Joj, Joj+, STV1, STV2, STV3, Sport1, Eurosport, Óčko, ORF1 jdou naladit už teď - proto jsem se ptal, jestli jsou satelitní, protože pak bych potřeboval přístroj, který kromě DVB-T na české Multiplexy umí i DVB-S na výše zmíněné PGMy - on totiž děda rád sport, takže by nerad přišel o Nova Sport, STV3, apod.!

Zkouška TV u sousedů mě napadla, jenže kdo se s tou OBLUDOU má tahat.

Je to 20 let stará potvora. Nelze tam měnit žádná nastavení (kromě kanálového rozsahu při ladění), natož aby měla Menu. Zde je asi ten zakopanej pes, proč to dělá problémy.

Dík za ten link na set top box. Čučím, že lze ovládat hlasitost i na něm! :shock:
Vždy jsem bojoval s vyhledáváním. Asi špatně volím slova...
Tak mě prosím nebijte!

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 01 led 2011 21:20

Jistě že se nechá (snad) na každém receiveru DVB-T ovládat hlasitost, doma máme hlasitěji TV a už jen dolaďujeme hlasitost v DVB-T. Ale i když budeš mít receiver (aspoň u nás to tak je) stále zapnutí nebo po zapnutí zásuvky na prodlužovačce ... stejně musíme nejdříve zapnout TV z jejího ovladače. Pak už ten ovladač nepotřebujeme (leda na lepší telext po celé obrazovce, z DVB-T jinak máme pouze v oknu).

Ten DI-WAY T-100HD RF mám vyhlédnutý já, zatím ho asi píchnu RF výstupem do PC TV analogové karty :D A později mi bude sloužit (pouze) jako rekordér (z USB, nebude zatěžovat procesor). Receiver se nedá moc dobře sehnat, spíš z Net obchodů.

P.S.: Stejně si musíš ověřit ...

1) zda je korektně vysíláno na STA, třeba je opravdu za vadou jen ta stará TV nebo už jste daleko na kabelu a nefunguje proto korektně (ale s tím jiným zvukem se mi to moc nezdá) ... tedy vyzkoušet u souseda! Jsem podobnou TV (CRT 55 cm) tahal sám.

2) před tím nákupem zjistit, jestli bude na všechny kanály stačit pouze DVB-T (digitální pozemní TV), nebo je potřeba DVB-S či S2, případně DVB-C ... tedy zase výzvědy u sousedů! ... jinak byste později mohli zaplakat :D

LVE
Level 2
Level 2
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod LVE » 06 led 2011 07:24

Dobré ráno.

to Pic: Máš u mě škopek! Problém je opravdu v normě! Manuál k TV a Google pomohli. :eh:

to X: Korektnost vysílání na STA jsem si ověřil. Dovezl jsem k dědovi malou TV z domu, zapojil a automaticky naladil 24 programů. :smile:
Výzvědy u sousedů moc význam nemají. Je to taková kolonie důchodců (nic ve zlým, jen konstatuju!)...
Ale zjistil jsem, že o STA se tam stará můj net provider, takže už jsem odeslal dotaz a čekám na odpověď.
Jenže stejně - pokud TV nepodporuje obrazovou nebo zvukovou normu daného PGMu, tak mám smůlu... :evil:

P.S.: A TV má dokonce i SCART! Ale tak dobře zašitej, že jsem ho nejdřív našel v manuálu. :lol:
Vždy jsem bojoval s vyhledáváním. Asi špatně volím slova...
Tak mě prosím nebijte!

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • PSU kompatibilita s novou základní deskou Příloha(y)
    od Viktor737 » 26 zář 2024 17:06 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    17
    4975
    od Viktor737 Zobrazit poslední příspěvek
    29 zář 2024 15:04

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”