Lidi jsou divný. Jeden čas jsem hrál hodně UT99. Poté, co jsem uspořádal několik lanpárty, tak jeden kluk dohodnul sraz v Praze. Přišlo/přijelo asi 30 lidí. Dost mě udivilo, že z Prahy jsme byli jen dva. Drtivá většina byla z Moravy a 3 ze Slovenska a jeden z nich až od Košic. je to hlavně o lidech a chtění. Na lanpárty bylo jednomu daleko 30km a další jel klidně 500km. Takže není to o vzdálenosti, je to předevšim o lidech a jak hodně o ten sraz stojí. Těch lidí co by chtěli jet a nebudou moct, je minimum. Většinou je nezájem a lenost. Jak často říkávám. Je to otázkou priorit. Co má a nemá před čim přednost.
Třeba jako jeden účastník lanpárty týden před akcí "zjistil" že jeho starý auto by cestu nemuselo zvládnout. Přitom ho měl skoro 10 let. Takže logicky to musel vědět v době, kdy tvrdil, že pojede. Přitom se mu mezi tím na autě nic nerozbilo.
P.S. Bylo docela zajímavý jaký si vytvořil člověk obraz o druhých jen díky kontaktu přes net. Ač jsem si do té doby myslel, že je plný přetvářky, tak jsem zjistil že až na pár vyjímek jsou lidi takový, jaký se zdáli být. A těch lidí, co jsem díky hraní UT99 osobně poznal bylo hodně přes 100. Většinou jen fyzicky vypadali jinak, něž si je člověk představoval.
PC-help Sraz
- Speed_dead
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: PC-help Sraz
Naposledy upravil(a) Speed_dead dne 04 led 2011 10:56, celkem upraveno 1 x.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
Speed_dead myslím že, jsi to přesně vystihl. Tak to prostě je. Přesná rána na hlavičku. 

- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
S tou LAN party bych to neporovnával, protože to snad ani nejde. Na LAN party se ti sejdou lidé ve stejné věkové kategorii (omladina), většinou studenti, apod. Tady na fóru máš široké věkové zastoupení a čím starší, tím víc si přehodnocují priority. V 15 letech jsem taky vymetal jednu LANku za druhou, ale pak prostě nastoupila škola, přítelkyně, práce a časem rodina a pak zájem o hraní opadne. Pak je těžké se s člověkem, co má 20 či 40 let, domluvit na společném programu. Takhle to vidím já. Rozhodně bych se s Vámi rád setkal, ale následující půlrok bude krušný 

PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Následující půlrok máš krušný, co tě znám
Ale k věci. Pojměme tedy toto vlákno, jako dohodnutí srazu. Připište, jakou dálku jste ochotni akceptovat. Kolik jste ochotni investovat do ubytování a jaký program by pro vás byl akceptovatelný.
1) nejdál do Zlína (i tak je to od Domažlic docela hektar)
2) cca 500 za noc
3) pojal bych to, jako garden párty. Prasátko na rožni, pivko/kofola, decentní muzika, nezávazné rozhovory tu s tím, hnedle s jiným, pohoda, vtípky a co nejméně počítačů

Ale k věci. Pojměme tedy toto vlákno, jako dohodnutí srazu. Připište, jakou dálku jste ochotni akceptovat. Kolik jste ochotni investovat do ubytování a jaký program by pro vás byl akceptovatelný.
2) cca 500 za noc
3) pojal bych to, jako garden párty. Prasátko na rožni, pivko/kofola, decentní muzika, nezávazné rozhovory tu s tím, hnedle s jiným, pohoda, vtípky a co nejméně počítačů

Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
- Speed_dead
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
S tou LAN party bych to neporovnával, protože to snad ani nejde
Možná tě to udiví, ale jen 1/2 účastníků LAN byla studenti. Druhá polovina byla pracující kolem 30 let, včetně mě jako pořadatele. Nejstarší účastník měl v té době asi 45. Je pravda, že studenti přijížděli převážně z blízka (od 70 do 150km) a ze střední vzdálenosti (150 do 300km) a pracující ze střední a velké (300-600km) dálky. Z tohoto důvodu termín akce (jenž byl na přelomu červenec/srpen) jsem vyhlašoval v únoru. Aby si pracující mohli vzít dovolenou či alespoň si to zapsat včas do kalendáře.
Vzhledem k velkým vzdálenostem by ta akce měla být spíš na víkend, než na jeden večer. Limitní náklady na celou akci bych u sebe viděl tak do 1500kč. Vzdálenost není až zas tak rozhodující. Spíše to, jak se tam člověk dostane. Radši 300km jedním spojem, než 50km z 5 přestupy. Samozřejmě se dá dohodnout že jeden vezme auto a vysbírá svoje nejbližší okolí. Pak je třeba zvolit správné místo. Čím větší město, tím lepší spojení, tím ale vyšší cena, čím větší díra, tím lepší ceny, ale horší spojení. Chce to najít správný kompromis. Rozhodně by to chtělo, aby to bylo v těsné blízkosti někoho, kdo to zajistí. Levné akce zařizované na dálku můžou skončit průserem a když se vezme něco na dálku kde je jistota, že to nebude průserový, tak se to zase zaplatí. Takhle jsem si našel levně pronájem v hospodě přímo ve vesnici u babičky a hospodská to s klidem pronajala podruhý. Nás vyšoupla a nic neřekla. Přišel jsem na to náhodou, když jsem byl, jako obvykle, týden před akcí na kontrolní návštěvě.
Já jsem lanky pořádal u babičky ve vedlejší vesnici. Je to díra, ale ceny vynikající a narozdíl od akce nedaleko Prahy, lidi, co tam přijeli, už tam zůstali a nezmizeli po pár hodinách.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
- CZechBoY
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
my budem mít v Nechanicích (u HK) lan-party tak klidně přijďte :-)
bude to někdy v dubnu
bude to někdy v dubnu
PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW
karlos píše:Následující půlrok máš krušný, co tě znám![]()
![]()
![]()
2) cca 500 za noc
A co tak do Frydku ? To je uz jen par desitek kilaku od toho Zlina

karlos píše:1) nejdál do Zlína (i tak je to od Domažlic docela hektar)
Já bych klidně dal i litr, jenže to je takhle no. Ty řekneš nejdál do Zlína, Teflondon do Frýdku, já bych řek max do Budějek, a hned je to v...
Rád bych se taky sešel, ale je mi 12 (v březnu 13) a nemám moc možnost jak to organizovat. Jedině že byste přijeli na mojí oslavu narozenin...

- smola26
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Super jsem rád že jste sem zdělili své názory .
Všichni jste to na rovinu vystihly !!!Za to vám děkuji
Nebylo by na škodu udělat nějakou LAN akoráde že já bych tak nějak stál mám stolní PC a jed sním někde 100K bych si nerisknul
Ale to jedno hlavně že vás něco napadlo a rozjela se diskuze ještě jednou veliké Dík.

Všichni jste to na rovinu vystihly !!!Za to vám děkuji
Nebylo by na škodu udělat nějakou LAN akoráde že já bych tak nějak stál mám stolní PC a jed sním někde 100K bych si nerisknul

Ale to jedno hlavně že vás něco napadlo a rozjela se diskuze ještě jednou veliké Dík.

Nikdo nikdy nevíme jak tu ještě dlouho budem proto by jsme si měli život užívat
karlos píše:3) pojal bych to, jako garden párty. Prasátko na rožni, pivko/kofola, decentní muzika, nezávazné rozhovory tu s tím, hnedle s jiným, pohoda, vtípky a co nejméně počítačů
To by byl pro nás počítačové maniaky naprosto nezajímavý program

Náhodou, to co navrhl Karlos by se mi líbilo 

Co takhle zajit na ryby 

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”