Jste fanda RC-modelů a máte nějaký ?
- ClearSky
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Jste fanda RC-modelů a máte nějaký ?
Už opraveno. Překlik
The ///M. The most powerful letter in the world.
- Speed_dead
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Já jsem cca 2-3 roky dělal svoji první loď na vysílačku. Ale pak přišel v roce 1995 počítač a já jsem ji rozestavěnou odložil. Jelikož jsem měl už 5 půlmetrových lodí ze stavebnice (pořárnický člun, závodní člun, jenž měl s požárním shodný "podvozek", rybářský kutr Olaf, motorový člun Korál a kluzák Jiskra na CO2), chtěl jsem něco většího. Proto jsem vzal plánek na jachtu Jersey a zvětšil jsem ho z 645mm na 1200mm. Bylo to spočítaný tak, abych se vešla přepravní bedna s lodí na zadní sedačku do Škody 105. Místo původního jednoho motoru jsem instaloval 2x Graupner Turbo 700. Na napájení jsem použil 2x 4,2Ah olověný aku. Loď je víceméně hotová, ale potřebuju domontovat komponenty, zalepit okna a hlavně ji nalakovat. Vše na stavbu mám. Jen aku budou po 15 letech nejspíš na vyhození. Jelikož se motor při zátěži silně zahřívá, vyrobil jsem pro každý motor z 1m 5mm AL trubky chladící spirálu. Původně jsem to chtěl chladit vodou z rybníka, ale nyní bych použil asi uzavřený okruh a radiátor z vodníka.
Parametry modelu:
Délka: 1200 mm
Šířka 335 mm
Ponor 75 mm
Výška od hladiny 280 mm
Výtlak 10,5kg
Motor: 2x Graupner Turbo 700 2x12V cca 12A
RC Souprava 4 kanál Modela
Edit: Hodně se mě líbila stavebnice rychlostního člunu Azimut od Graupnera, ale když jsem spočítal náklady, tak jsem se dostal na nějakých 20tis.
Edit2: Stavebnice modelů, jenž jsem postavil, jsou k vidění zde.
Parametry modelu:
Délka: 1200 mm
Šířka 335 mm
Ponor 75 mm
Výška od hladiny 280 mm
Výtlak 10,5kg
RC Souprava 4 kanál Modela
Edit: Hodně se mě líbila stavebnice rychlostního člunu Azimut od Graupnera, ale když jsem spočítal náklady, tak jsem se dostal na nějakých 20tis.
Edit2: Stavebnice modelů, jenž jsem postavil, jsou k vidění zde.
Naposledy upravil(a) Speed_dead dne 26 dub 2011 21:40, celkem upraveno 8 x.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
- ClearSky
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
richchie píše:Tohle jsou pěkný hračky.http://www.youtube.com/watch?v=Jfkyp89LLTE
Ale ta cenahttp://www.jety.cz/turbiny.htm
A to si vem, že tam jsou 4x.

--- Doplnění předchozího příspěvku (26 Dub 2011 21:17) ---
Speed_Dead
Měl jsem 500 v lodi, neutáh. Teď mám střídavý LRP. + 1x 5250mAh LiPo
Naposledy upravil(a) ClearSky dne 26 dub 2011 21:18, celkem upraveno 1 x.
- domitea
- Tvůrce článků
-
Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
[OT]Když jsme u těch koníčků, já už do svého leteckého simulátoru dal asi 5000,-.[/OT]
Jako model mám pouze malý koaxiální vrtulníček do bytu, jsem spíš na zatím statické(Vario LF2, Liebherr LTM 1090-4.1, Smith Custom z Mafie 2). Vrtulníček je jednoduchý na ovládání a sranda s ním opravdu je. Jinak mám v plánu si někdy v budoucnu udělat něco podobného
EDIT: Speed_dead: Někde mám plánek lodi Delfín na benzíňák
Jako model mám pouze malý koaxiální vrtulníček do bytu, jsem spíš na zatím statické(Vario LF2, Liebherr LTM 1090-4.1, Smith Custom z Mafie 2). Vrtulníček je jednoduchý na ovládání a sranda s ním opravdu je. Jinak mám v plánu si někdy v budoucnu udělat něco podobného
EDIT: Speed_dead: Někde mám plánek lodi Delfín na benzíňák

-
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Ten Boeing 747 má 60 kg tak zkus najít turbíny.Trošku fora-FT 250 Herkules ..... cena 93.800,- Kč (3.750,- EUR)
hmotnost 2900 g, tah 25 kg, spotřeba 870 ml/min.Za jeden kus.
hmotnost 2900 g, tah 25 kg, spotřeba 870 ml/min.Za jeden kus.

- Speed_dead
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
-
Tenkrát byly bezúdržbový olověný aku celkem novinka. Dneska bych to řešil jinak.
[
Když jsem spočítal, co jsem nacpal do kompu a do cyklistiky, tak se mě protočily panenky. Bylo bývalo lepší, kdybych to nepočítal. Když si představím, co bych za to moh dneska mít. Třeba nový auto.
Já budu rád, když jednou zprovozním tu jachtu. Plánků lodí mám slušnou hromádku.
- Doplnění předchozího příspěvku (26 Dub 2011 21:17) ---
Speed_Dead
Měl jsem 500 v lodi, neutáh. Teď mám střídavý LRP. + 1x 5250mAh LiPo
Tenkrát byly bezúdržbový olověný aku celkem novinka. Dneska bych to řešil jinak.
[
OT]Když jsme u těch koníčků, já už do svého leteckého simulátoru dal asi 5000,-.[/OT]
Když jsem spočítal, co jsem nacpal do kompu a do cyklistiky, tak se mě protočily panenky. Bylo bývalo lepší, kdybych to nepočítal. Když si představím, co bych za to moh dneska mít. Třeba nový auto.
Speed_dead: Někde mám plánek lodi Delfín na benzíňák
Já budu rád, když jednou zprovozním tu jachtu. Plánků lodí mám slušnou hromádku.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Můj oblíbený koníček jsou take RC modely, spíš ty auta, mám model od Tamiye TT-01 a jsem s ním spokojen, ale je pravda, že je to celkem dost náročný koníček na peníze, ale nadruhou stranu zase lepší než mnoho jiných věcí.
Gigabite GA-880GM-UD2H (rev.1.3), AMD Athlon X2 245, 2GB DDR3, Seagate 500GB, Fortron 350W, Gigabite HD 5770.
- domitea
- Tvůrce článků
-
Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Jak řekla moje mamka: "Je lepší ho mít doma u ponku, než aby byl v hospodě" 

- Andrew98
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
Ja mam tento: http://www.rcobchod.cz/item/lama/lama.jpg ale odesla mi baterka 

Intel Xeon E3-1231v3 + SilentiumPC Fera 2
ASUS B85-PRO GAMER
Sapphire R9 270X Toxic Boost
Kingston HyperX Savage 16GB CL9 1600Mhz
Seasonic SS-620GM2 Evo 620W
Intel 520 120 GB + Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB
iiyama ProLite X2483HSU-B1
ASUS B85-PRO GAMER
Sapphire R9 270X Toxic Boost
Kingston HyperX Savage 16GB CL9 1600Mhz
Seasonic SS-620GM2 Evo 620W
Intel 520 120 GB + Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB
iiyama ProLite X2483HSU-B1
- ClearSky
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
No, mě taky u toho fluxe. Je to LiPo, ty se nesmějí nechat uplně vybít do nuly a co jsem udělal já, zapomněl jsem jí odpojit ood řídící jednotky a vybila se a nafoukla
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Jako kluk jsem stavěl lodě (i legendárního Artura, Kebo), pak přišla puberta, vojna, svatba, děti,... a lodě šly do kopru
Před pár lety děti odrostly a začaly posílat do kopru mě, tak jsem začal řešit, co s volným časem. Vrátil jsem se k lodičkám, které jsem si chtěl vybavit RC, což bylo tenkrát v časech minulých v podstatě nemyslitelné. Rozestavěl jsem plný elánu čtyři lodě a do dvou veteránů z dětství (Delfín a Prety (Graupner)), co zbyli ve sklepě, jsem doplnil přijímače a serva. S ještě větším elánem jsem se na Mo-Na-Ko pustil do diskuse s modelářským rozhodčím, který mě sepsul, že dělám fošny a né lodě, což se mě dotklo a všechno jsem nasypal do beden a nechal na pak... Zatím se věnuji jen muzice a čekám, až ten pán odejde do důchodu, pak ty své LODĚ dodělám a s celou flotilou vyrazím k vodě.
A jako třešničku na dort si jednou postavím Prince Eugena, kterého považuji za jednu z nejkrásnějších lodí...

Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
karlos: kašli na vola a stav to po svém, pamatuj že Titanic postavili profesionálové, Archu amatéři!
A jestli se tváří jako odborník - ještě v padesátých letech odborníci tvrdili že závodní auto se střechou nemůže být nikdy rychlejší než otevřené
A jestli se tváří jako odborník - ještě v padesátých letech odborníci tvrdili že závodní auto se střechou nemůže být nikdy rychlejší než otevřené

"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 20
- 8437
-
od domitea
Zobrazit poslední příspěvek
16 čer 2025 12:23