Jak udělat oddělovač přepětí, aby PC nerušilo TV?*
Re: znalec slabouprodu?
No já bych to taky za 130Kč nekoupil, ale zase je na zvážení kolik času a úsilí budeš muset věnovat tomu, abys to nějak vyrobil.
-
- Pohlaví:
Re: znalec slabouprodu?
Učitel ve škole je dobrá volba, navíc se ještě bude moci vytáhnout - zkus to. 
Ušetříš nejméně stovku!

Ušetříš nejméně stovku!

Re: Jak udělat oddělovač přepětí, aby PC nerušilo TV?*
Že Ti PC ruší TV docela chápu, ale nechápu, jak jsi tak rychle přišel na to, že to takový "oddělovač přepětí"
spraví?
Jestli nemáš v PC TV kartu a připojenou anténu přes nějaký rozbočovač, nejsem si jistý, že Ti to pomůže. A jestli nemáte na domě společnou televizní anténu (STA) a máte jen na střeše "síto" a kabel do televize, tak už je to úplně k ničemu. Jak se to rušení vůbec projevuje?

Jestli nemáš v PC TV kartu a připojenou anténu přes nějaký rozbočovač, nejsem si jistý, že Ti to pomůže. A jestli nemáte na domě společnou televizní anténu (STA) a máte jen na střeše "síto" a kabel do televize, tak už je to úplně k ničemu. Jak se to rušení vůbec projevuje?
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
-
- Pohlaví:
No tedy pardon, ale nevím co je tu k smíchu?
Opravdu se někdo může domnívat že po tom co se zde napsalo i ohledně toho zabaleného konektoru je tazatel takový trouba, aby se ptal pokud by měl simultánní anténu na střeše a svedenou jenom do TV a nikoliv PC?
Fakt nerozumím. Nikdo nevíme všechno a tazatel tuplem ne, tudíž bych z něho nedělal a priory troubu!
Opravdu se někdo může domnívat že po tom co se zde napsalo i ohledně toho zabaleného konektoru je tazatel takový trouba, aby se ptal pokud by měl simultánní anténu na střeše a svedenou jenom do TV a nikoliv PC?
Fakt nerozumím. Nikdo nevíme všechno a tazatel tuplem ne, tudíž bych z něho nedělal a priory troubu!
Sorry, ale ten smích patří jen a pouze k tomu "Oddělovači přepětí". Blbější "odborný" název jsem už dlouho neslyšel a pokud je oficiální, tak se omlouvám, ale blbý je stejně.
Jinak si ale pořád myslím, že by to tazatel mohl upřesnit, neznalost z něj ještě zdaleka nedělá troubu a nejsem si jistý, že některé věci nejsou tak, jak jsem uvedl.
Jinak si ale pořád myslím, že by to tazatel mohl upřesnit, neznalost z něj ještě zdaleka nedělá troubu a nejsem si jistý, že některé věci nejsou tak, jak jsem uvedl.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
jeden primitivní obrázek 
a TV se seká podle nálady, někdy jen i když jsem na internetu a někdy jen, když spustím nějakou hru.
- Anténa vede ze střechy do bytu (obýváku), přes zeď do pokoje, jak je na obrázku a do TV
EDIT: Psal jsem jeden příspěvěk, ale zřejmě se neodeslal. Psal jsem, že taky vůbec nevím teď "vocogou", je možné, že jsem to špatně vysvětlil

a TV se seká podle nálady, někdy jen i když jsem na internetu a někdy jen, když spustím nějakou hru.
- Anténa vede ze střechy do bytu (obýváku), přes zeď do pokoje, jak je na obrázku a do TV
EDIT: Psal jsem jeden příspěvěk, ale zřejmě se neodeslal. Psal jsem, že taky vůbec nevím teď "vocogou", je možné, že jsem to špatně vysvětlil

Takže PC nemá TV kartu a není připojený k anténě. Jak je to s tou anténou? Jste v paneláku a je tam STA a nebo máte jen na střeše svoji anténu, a to bez jakéhokoli zesilovače? Podle mě nebude problém v anténě, ale opět nějakým způsobem "stará známá zemní smyčka". Nevím, jak máš teď zapojené síťové šňůry PC a TV, dej je do jedné zásuvky, pokud použiješ rozdvojku, nesmíš mít starý typ, který má zemnící kolík v obou zásuvkách "nahoře", musí být křížem.
Ne-e. PC nemá žádnou TV kartu. Jsme v menším paneláku, a anténa je pro všechny společná. V zásuvce jsem měl rozdvojku, tam zapojený router,lampičku a přepěťovou ochranu (v ní PC, TV, tiskárna, repro), teď mám PC + monitor a repro v jiné zásuvce, ale zase to vypadává/trhá se obraz
-
- Pohlaví:
Oddělovač přepětí není šťastný název, jedná se o galvanické oddělení, které se třeba i u kytar a zesilovačů používá desítky let.
Nicméně bych neslovíčkařil, ne každý umí věc odborně popsat.
Pokud je to jako na obrázku, pak bych se zeptal v čem spočívá to sekání se TV a jestli je jisté že příčinou je PC.
Už jsem dočetl poslední příspěvek. Ten obraz se bude trhat i při vypnutém PC.
Nicméně bych neslovíčkařil, ne každý umí věc odborně popsat.
Pokud je to jako na obrázku, pak bych se zeptal v čem spočívá to sekání se TV a jestli je jisté že příčinou je PC.
Už jsem dočetl poslední příspěvek. Ten obraz se bude trhat i při vypnutém PC.
Ne, při vypnutém pc se obraz netrhá
-
- Pohlaví:
Jaký kabel má ta anténa a jak daleko je PC od TV.
Normálně koaxiál a PC je daleko tak 2-3 metry.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 3137
-
od BigSandy
Zobrazit poslední příspěvek
14 lis 2024 18:58