Jak čistíte vaše PC ?

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

tux
Elite Level 10
Elite Level 10
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Jak čistíte vaše PC ?

Příspěvekod tux » 23 lis 2012 21:44

Moony píše:PC odpojím a sundám bočnici a raději si šáhnu na radiátor - sundám chladič od procesoru, vlhkým kapesníkem vyčistím větrák a pasivní chladič buď profouknu nebo využiji našeho vysavače. Příležitostně (jednou za dva měsíce) nanesu teplovodivou pastu MX-2 a rovnoměrně rozetřu po procesoru. Pak nasadím chladič.

Vezmu si malířský štěteček a očistím desku. Dále vytáhnu disk s 5 25 pozice, sundám z něho chladič a očistím ho. Potom postupuji směrem dolů k grafické kartě. Vyjmu ji, sundám chladič a opět vlhkým hadříkem vyčistím jak větráček, tak pasivní chladič. Když není pasta, tak ji nanesu. A potom spodek skříně včetně neonu.
Když jsem měl větráčky, tak jsem je sundal a očistil lopatky.

Prach z PC a monitoru stírám, tak každý třetí den. PC otevírám a čistím tak každý dva týdny a 1x za půl roku zajdu za kamarádem a nechám si protáhnout i zdroj.

Ty prachove filtry se nějak nacvaknou? Nebo nalepej? Na větrák nebo na case?

Nene, ten prachový filtr se umístí na skříň, zezadu dáš ventilátor a zepředu šroubuješ. Takže máš filtr, za ním skříň a za ním ventilátor. Dovedeš si to představit nebo chceš obrázek?

Wow, tak to tě obdivuju, já PC i monitor vytírám stejně často jako nábytek, tj. vůbec, za celej život sem vytřel prach asi dvakrát.
Ty filtry mám kovový, což je obyčejná kovová mřížka s jemnou perforací.
Just Fucking Google It!

Reklama
Moony
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Moony » 23 lis 2012 21:59

Myslíš to ironicky nebo na rovinu? Jenže víš co, mně to baví, jinak bych to tak často nedělal.
MSI B450 A-PRO MAX, Seasonic S12II 500 W, AMD Ryzen 2600 3,4 GHz, 8 GB Kingston DDR4 3200 MHz, Asus Radeon RX 5500 OC 8 GB, Kingston SSD 250 GB, Windows 10 64bit, case Thermaltake Matrix, Arctic Freezer 33 + 2x Arctic PWM 140 mm

Damned
Tvůrce článků
Master Level 9
Master Level 9
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Damned » 23 lis 2012 22:05

Já PC čistil naposledy.....
Žebra očistím, když jsou hnědá a měl jsem ho otevřenej tak před rokem, při výměně ROM-ky. Před tím tak dalších 5 let zpět
Nic není nemožné, proto tam, kde jsme s rozumem v koncích, neváháme použít kladivo.
Chceš-li vědět, co je nového, podívej se do starých knih.
Damnedovy češtiny - překlady programů pro údržbu PC
HiJackThis 2+návod FCleaner+čeština Wise Registry Cleaner

tux
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod tux » 23 lis 2012 22:06

Ne, myslim to vážně. Kde bydlíš? Mohl by ses tavit mi to tu vytřít, když tě to tak baví xD
Just Fucking Google It!

faraon
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod faraon » 24 lis 2012 09:45

Tak já jsem se na čištění počítače chystal asi tři roky, ale pořád se mi do toho nějak nechtělo. Letos už začal vydávat podivné zvuky, ale od léta se naopak podezřele ztišil. Nic z toho mě k tomu čištění nedonutilo.
Až před dvěma týdny jsem si náhodou sáhnul na zdroj, a skoro jsem se spálil! Tak jsem v něm zašmátral skrz mřížku, a zjistil že stojí ventilátor, a že je tak natvrdo že s ním nejde ani otočit. Takže to byl ten správný okamžik se do toho dát...

Mnou používané nástroje jsou šroubováky, starší kartáček na zuby, a WD40 na ložiska ventilátorů, prach vyfukuji nad vanou, kterou je pak potřeba důkladně umýt, jinak připomíná zákopy První světové války.

Jinak ten počítač je deset let starý (bylo to druhé čištění v jeho životě) a některé části ještě starší, třeba zdroj jsem tenkrát dostal už s vyměněným ventilátorem, a systémový disk je muzeální 9GB Fujitsu. Klávesnici jsem nedávno vyměnil, na třináctileté mi opět přestala fungovat šipka nahoru (několikrát opravované spoje na folii), a protože se mi v ní zrovna nechtělo vrtat, tak jsem vytáhl ze skříně jednu, na které ještě nejsou ani Win klávesy. Jede tak dvanáct hodin denně, a přes víkendy ho většinou nevypínám vůbec. I přes nafouklé kondenzátory, z některých z nichž teče elektrolyt, jede spolehlivě, jen v letních vedrech se mi třikrát restartoval. Ale na tom měl asi největší vinu ten zdroj, myslím že tou dobou už se nechladil. A to musí chudák táhnout dva harddisky a dvě mechaniky, a zvládá to při pouhých 200W!

A jeden detail, počítač stojí metr vysoko na stole, takovým co ho dají na zem nebo do přihrádky ve stole bych přál zažít písečnou bouři na poušti :evil:
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!

(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)

tux
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod tux » 24 lis 2012 12:29

Co je na přihrádkách ve stolech špatnýho? Já mám PC asi 10cm vysoko, z jedný strany subwoofer, z druhý strany zeď, takže asi taky špatný, co? :-D

Na stole mi to překáželo, navíc vždycky když jsem kopnul do stolu tak se zaklepal PC.

► Zobrazit spoiler
Just Fucking Google It!

Mirek1
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Mirek1 » 24 lis 2012 12:36

Faraone,já nevím,ale PC stoly se prostě dělají s přihrádkama.Nevnucuj všem svuj detail. :tongue:
https://www.google.cz/search?q=pc+stul& ... swbf04DYDw

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”