Moony píše:PC odpojím a sundám bočnici a raději si šáhnu na radiátor - sundám chladič od procesoru, vlhkým kapesníkem vyčistím větrák a pasivní chladič buď profouknu nebo využiji našeho vysavače. Příležitostně (jednou za dva měsíce) nanesu teplovodivou pastu MX-2 a rovnoměrně rozetřu po procesoru. Pak nasadím chladič.
Vezmu si malířský štěteček a očistím desku. Dále vytáhnu disk s 5 25 pozice, sundám z něho chladič a očistím ho. Potom postupuji směrem dolů k grafické kartě. Vyjmu ji, sundám chladič a opět vlhkým hadříkem vyčistím jak větráček, tak pasivní chladič. Když není pasta, tak ji nanesu. A potom spodek skříně včetně neonu.
Když jsem měl větráčky, tak jsem je sundal a očistil lopatky.
Prach z PC a monitoru stírám, tak každý třetí den. PC otevírám a čistím tak každý dva týdny a 1x za půl roku zajdu za kamarádem a nechám si protáhnout i zdroj.Ty prachove filtry se nějak nacvaknou? Nebo nalepej? Na větrák nebo na case?
Nene, ten prachový filtr se umístí na skříň, zezadu dáš ventilátor a zepředu šroubuješ. Takže máš filtr, za ním skříň a za ním ventilátor. Dovedeš si to představit nebo chceš obrázek?
Wow, tak to tě obdivuju, já PC i monitor vytírám stejně často jako nábytek, tj. vůbec, za celej život sem vytřel prach asi dvakrát.
Ty filtry mám kovový, což je obyčejná kovová mřížka s jemnou perforací.