Volby prezidenta - co na ně říkáte? Vyřešeno

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

Kdo by měl být podle vás prezidentem České Republiky.

Karla Schwarzenberga
42
49%
Miloše Zemana
43
51%

Celkem hlasů: 85

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Volby prezidenta - co na ně říkáte?

Příspěvekod guest » 13 led 2013 15:24

Tak všude najdeš nějaký extrém a vždy se najde někdo, kdo dobré věci zneužije. Ale i toto riziko ba i fakt je lepší, než aby se na operaci nemocných dětí skládali lidé sběrem víček od limonády. Tam až jsme to dopracovali. :-(

Reklama
Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod Myloš » 13 led 2013 15:26

Těsňa píše:A Schwarzenberga? … podpořil vyučování rómštiny ve školách (a já jako absolutní odpůrce cigánů!.. )
No a co? Někdo nutí tebe nebo tvé děti učit se povinně cikánsky? Ač mám vůči Cikánům silné předsudky a pokud můžu, tak (až na dvě výjimky) se jim vyhýbám, díky čemuž jsem, jak věřím, uchránil své zdraví a majetek, ale výuka volitelného předmětu? Víš, já v tomhle uvažuji pravicově – když mi něco není po chuti, nedělám to. Ty uvažuješ levicově – když ti něco není po chuti, zakážeš to. A že jsi „absolutní odpůrce cigánů“? To mi připadá docela ubohé; nikdo za svůj původ nemůže.

Petison píše:Kdo by měl určitě Karla volit?
1) měli by ho určitě volit studenti. Karel je předsedou strany TOP-09, která intenzivně prosazuje zavedení školného.
Těsňa píše:a absolutní vrchol byl, že chce platby na VŠ..
Mně školné nevadí za předpokladu, že je rozumně nastaveno jeho splácení; bezúročná půjčka garantovaná státem, kterou splácíš až v případě, že dosáhneš zisku adekvátnímu tvému vzdělání. Prospěchová stipendia, penalizace repetentů… Člověk si zvyšováním kvalifikace zvyšuje šanci na lepší zaměstnání a vyšší zisk. Nevím, proč by mělo být školné na VŠ z principu špatné. Mluvit nadto o absolutním vrcholu mi připadá vysloveně nesmyslné. Jestli je něco „absolutní vrchol“, tak jeho podpis ACTA, touha po euru…

Petison píše:2) měli by ho volit ateisté a lidé, kteří nesouhlasí s církevními restitucemi. Karel s TOP-09 je velmi tvrdě prosazoval.
Církve byly okradeny, stát by jim měl vrátit to, co jim ukradl. Stát dosud žije z výnosů toho, co církvím ukradl (na provoz jim toho dává výrazně méně). Stát na církvích parazituje. Občani (včetně ateistů) tak parazitují na církvích. Odpůrce restituce je tedy člověk se zlodějskou mentalitou, parazit.

Petison píše:3) měli by ho volit všichni, kteří chtějí, aby prezident hájil české zájmy. Karel jakožto člen Bildebergu nikdy české zájmy hájit nebude.
O hájení českých zájmů si nedělám iluze ani o jednom z kandidátů. Jak nesnáším Bobošíkovou, měla pravdu v tom, že se nyní budeme rozhodovat mezi eurofederalistou a eurohujerem. :-( Tady žel nemáme na vybranou; obávám se, že cílem obou kandidátů je vlastizrada, protektorát.

Petison píše:Tím nechci říct ,že Zeman je ideální.
Souhlasím. Proti každému z kandidátů lze najít dost důvodů, proč je nevolit. Z mého pohledu je jeden za 18 a druhý bez 2 za 20. Jediný důvod, proč k těmto tragikomickým volbám půjdu, je neskousnutelná představa, že na hradě usedne bývalý komunista; a to přestože jsem k přednormalizačním komunistům shovívavější (Zeman byl v KSČ nadto pouhé dva roky 1968–1970), ale v případě hlavy státu jde o symbol, pro který je, jak to vidím, kontaminace komunistickou stranou zcela diskvalifikační.

Blue Spirit píše:Faráře nepotřebuje nikdo
Ty jsi ten Nikdo, který faráře nepotřebuje? Představ si, že já faráře potřebuju a je dost lidí, kteří to mají jako já. Ze skutečnosti, že ho nepotřebuješ ty, nemůžeš pravdivě vyvodit, že ho nepotřebuje nikdo.
  • Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
  • Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
  • Mýliti se je Myloš. ;-)

Uziv00

Příspěvekod Uziv00 » 13 led 2013 15:33

to Petr22: uvidíme jak budeš mluvit za pár let, až pochopíš. Za mě můžu říct jen tolik - říkávali mi ve škole, že my se máme líp. Pak mi říkali, že se máme dobře. Potom, že my to budeme muset překonat, ale naše děti se budou mít dobře. Pak byl samet. Říkali, že za 5 let budeme na úrovni Rakouska. Pak říkali, že tunely a další zlodějna jsou daní za demokracii, ale máme se dobře. Teď říkají, že my to budeme muset překonat, ale naše děti se budou mít líp. Co bude dál netuším, jen vím, že já se mám čím dál hůř. Pak propustili téměř všechny podvodníky a tuneláře, kteří jsou navíc beztrestní, jako kdyby nic neudělali. Já říkám, že už to nějak přežiju. Ale doufám, že moje děti nebudou žít zde.

guest

Příspěvekod guest » 13 led 2013 15:39

Církve byly okradeny, stát by jim měl vrátit to, co jim ukradl. Stát dosud žije z výnosů toho, co církvím ukradl (na provoz jim toho dává výrazně méně). Stát na církvích parazituje. Občani (včetně ateistů) tak parazitují na církvích. Odpůrce restituce je tedy člověk se zlodějskou mentalitou, parazit.

Jsem tedy parazit se zlodějskou mentalitou. To že církve většinu majetku nakradly se nějak opomíjí.

Ty jsi ten Nikdo, který faráře nepotřebuje? Představ si, že já faráře potřebuju a je dost lidí, kteří to mají jako já. Ze skutečnosti, že ho nepotřebuješ ty, nemůžeš pravdivě vyvodit, že ho nepotřebuje nikdo.

Nikdo je nikdo, člověk který se domnívá že faráře potřebuje, žije v iluzi. S výjimkou, pokud je farářem zaměstnáván, případně je členem rodiny.

Víra v boha je do jisté míry závislost. Někdo "potřebuje" faráře, jiný kněžku woodoo a jiný třeba nikotin. To ovšem neznamená, že se bez toho neobejdou.
Naposledy upravil(a) guest dne 13 led 2013 15:50, celkem upraveno 1 x.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 13 led 2013 15:42

Ja uz jsem to pochopil davno - vsichni chteji vsechno zadarmo - ale nechteji to platit. A kdyz uz je to zadarmo, tak toho chteji hodne.

A nesvadej to na zadne imaginarni "ONI", protoze za to co mame si muzeme pouze sami. Nikdo jiny nam za to nemuze.

A co se tyce urovne Rakouska, bojim se toho dne kdy ji dosahneme. Protoze to bude zaroven znamenat likvidaci vetsiny ceskeho prumyslu, stejne jako v Nemecku a Rakousku. Uz ted je u nas pracovni sila tak nakladna, ze se nemecke firmy stehuji do Bulharska a Rumunska. Jen v automobilovem prumyslu se zrusilo v Nemecku za rok 2012 pres 200.000 pracovnich mist, ale jen cca 4000 se jich vytvorilo u nas. Jen v Rumunsku se stavi 15 fabrik co budou mit kazda pres 1000 zamestnancu.
Naposledy upravil(a) petr22 dne 13 led 2013 15:44, celkem upraveno 2 x.

Uziv00

Příspěvekod Uziv00 » 13 led 2013 15:43

Většina majetky církvím byla zabavena na základě B. dekretů, protože církve kolaborovaly s nacisty. Komunisté potom dobrali zbytek. Takže já se jako parazit necítím. Kdyby moji předkové kolaborovali, taky by přišli o majetek.

Tomina
Level 5.5
Level 5.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Tomina » 13 led 2013 15:46

...hehe..mě fascinuje, jak se tu řeší školné. Osobně mám názor takový, že školné je úžasná motivace školu dokončit. Znám tucty děcek, co chodí místo přednášek do hospody, pak před zkouškovým obvolávají své svědomitější spolužáky a žadoní. To je hnus, takže ano, jsem pro zavedení školného. Sám si svojí VŠ platím, takže na má studia daňový poplatník nepřispěl ani korunu. A nemyslete si, že mi školu dotují bohatí rodiče. Chodím po všemožných brigádách, hledám jeden přivýdělek za druhým, abych každý semestr těch 25 tis. měl na účtě. Je to šílené odříkání, ale pokud je člověk dříč, jde to zvládnout. Tohle někteří mí kamarádi z fild, humanistiky, apod. nedokáží pochopit.
Byť inklinuji ke Karlovi, coby mírnému člověku s ohromným majetkem a tudíž menší pravděpodobností tunelování pro sebe a svojí rodinu (pokud nějakou vůbec má), stále více uvažuji i nad Zemanem, protože po několikaletém pravičáctví, by to změnu chtělo. Otázka, zda bude Zeman jako prezident reprezentovat zájmy voličů, nikoliv jen své a svých kamarádíčků.

Co se týče zdravotnictví, je to těžké. Vemte si extrém v USA, to tu máme ještě relativně dobré. Já byl v září na operaci a jen za pobyt ve špitále jsem vysolil 1.700,- + další výlohy, jako TV na pokoji, noťas. No nechal jsem tam tuším skoro 3 tisíce, takže dnes je marodění spíše pro bohaté. Je to těžké, ale myslím si, že prezident takovou věc neovlivní a určitě pochybuju, že by Zeman nařídil zrušení poplatků u lékaře, apod.

Uziv00

Příspěvekod Uziv00 » 13 led 2013 15:51

Ja uz jsem to pochopil davno - vsichni chteji vsechno zadarmo - ale nechteji to platit. A kdyz uz je to zadarmo, tak toho chteji hodne.

Tak to se pleteš. Já klidně budu platit vyšší daně, zajistí-li to sociální služby na úrovni např. Finska. A klidně budu platit vyšší daně, když budu vědět, že to pánové nerozkradou. A klidně zaplatím i "převýchovné" pracovní tábory pro ty, kterým se nechce dělat.
No a co se týče konce průmyslu... Ten už tady v podstatě skončil. Nicméně, kdyby nebyla evropa, pak lze uzavřít hranice, napařit clo na výrobky z číny, na uzené posolené solí ze silnic z polska atd... A průmysl (i zemědělství) by se zase rozjelo. Což ostatně bylo použito např. na ochranu škodovky v 90-tých letech.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 13 led 2013 15:57

To je ale potreba volit pany, co nekradou. Ale musi to delat vsichni a musi to delat porad. Tady se ale voli zasadne jen ta druha parta, nez kterou volic vic nenavidi.

Jinak Finsko a Svedsko jsou zrovna staty, kde by to bez zahranicnich delniku vsechno popadalo, protoze tam manualne pracuji snad jedine cizinci. Aby ne, kdyz se vyplati remeslnikovi prijet z Polska a jeho prace stoji porad ani ne polovinu co prace mistniho. Obycejne lidi je nutne nejak uzivit (i kdyz to jsou prave ti, co pozaduji uzakonit minimalni mzdu 80.000 Kc aniz by se zamysleli ze na konci mesice bude nezamestnanost 80% a chleba bude stat 500 Kc - viz diskuse na Novinkach).

Clo a podobna ochrana trhu bohuzel udelat nejde (Rumunsko a Bulharsko je bohuzel v Eurorisi s nami).
Naposledy upravil(a) petr22 dne 13 led 2013 16:02, celkem upraveno 1 x.

Uziv00

Příspěvekod Uziv00 » 13 led 2013 16:01

Jinak Finsko a Svedsko jsou zrovna staty, kde by to bez zahranicnich delniku vsechno popadalo, protoze tam manualne pracuji snad jedine cizinci.

Poslyš, to vypadá, jako bys byl odborník snad na všechny země. Taky jsi zmiňoval Německo a co já vím co. Byls tam vůbec někdy? A jak dlouho? A dělal jsi v normální firmě, nebo jsi jen vykládal kontejnery? Protože pak bys možná měl pravdu.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 13 led 2013 16:15

Napadani odbornosti autora se obvykle pouziva az ve chvili, kdy dojdou vsechny argumenty :smile:

Kdyz te to ale zajima, tak ano. Jestli vadi, ze u nas stavi baraky ukrajinci a na hure placenych pozicich Slovaci, Ukrajinci, Rusove a dalsi vychodni narody, tak ve Svedsku a Finsku to mas vylepsene jeste o to, ze ty zahranicni firmy ty baraky stavi, dovezou vlastni material, vlastni stroje, a provedou veskeke prace vcetne elektroinstalace a bezpecnostnich systemu. A mistnim to takto vyhovuje, protoze je to vyjde levne. A pracovnikum tech firem vubec nevadi, ze tam jedou na dva mesice a bydli v bunce nebo karavanu na stavenisti.

Protestu nemeckych odboru proti ruseni pracovnich mist je plny internet. Je to dan nemcu za jejich zivotni uroven - prilis draha manualni prace.
Pro Rumunsko a Bulharsko je to samozrejmne vyhoda - za situace kdy EU konci prave tam. Temesvar se za poslecnich 15 let zmenil v prumyslove centrum Rumunska.
Naposledy upravil(a) petr22 dne 13 led 2013 16:18, celkem upraveno 1 x.

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 13 led 2013 16:18

Blue Spirit píše:

Jsem tedy parazit se zlodějskou mentalitou. To že církve většinu majetku nakradly se nějak opomíjí.
Jestliže toužíš žít z něčeho, co ti nepatří, pojmenoval ses sám. Můžeš mít k církvím odpor, nikdo nemá právo nutit tě mít je rád, ale ani to, že někoho nesnáším, mi nedává morální právo soudit dvojím metrem. Nemám rád satanisty, ale pokud by jim stát něco ukradl, souhlasil bych s tím, aby jim to vrátil. Jestliže stát vrátil majetek všem ostatním, proč by měl dělat u církví výjimku? Nadto nikoho z dosavadních restitutientů nekádroval, jak jeho předkové k majetku přišli. (Trápilo tě, jak přišly k majetku šlechtické rody?) V takovém případě bych řekl, že i kdyby církve veškerý svůj majetek získaly prodejem satanistické literatury, kterou by vázaly do kůže zaživa stažené z nekřtěňátek, je nám po původu takového majetku prd. Krom toho, že „církve většinu majetku nakradly“ je jen tvoje smyšlenka. Komu co ukradly? Neoháněj se, prosím, konfiskacemi, protože třeba mnohokráte omílané pobělohorské konfiskace prováděl panovník ve prospěch koruny.
  • Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
  • Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
  • Mýliti se je Myloš. ;-)

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”