Zvýšení napětí na nabíječce Vyřešeno
-
- Pohlaví:
Re: Zvýšení napětí na nabíječce
Mne by spíš zajímala fotka kompletního zapojení a také jaký rozsah je nastavený na multimetru /multimetry jsou různé/. Tam přece není co zvorat, připojíš mezi dva dráty multimetr, nastavíš rozsah (200mA) a pustíš napětí.
No, tak by to mělo být. Právě proto mě překvapilo, že mi to nejede. 
Rozsah jsem měl 200mA SS.
Ta fotka celého zapojení možná může být problém, jelikož to zapojení je volné. Červený drátek od motorku je zastrčený v nabíječce, černý drát od motorku a červený od multimetru je držený kolíčkem a černý drátek z multimetru na nabíječku jen přikládám rukou.
Nemám totiž zrovna doma žádné svorkovničky a do otvoru v nepájivém poli se mi nevejde drát z multimetru.

Rozsah jsem měl 200mA SS.
Ta fotka celého zapojení možná může být problém, jelikož to zapojení je volné. Červený drátek od motorku je zastrčený v nabíječce, černý drát od motorku a červený od multimetru je držený kolíčkem a černý drátek z multimetru na nabíječku jen přikládám rukou.
Nemám totiž zrovna doma žádné svorkovničky a do otvoru v nepájivém poli se mi nevejde drát z multimetru.
-
- Pohlaví:
Nejspíš někde není kontakt. Drát z mutimetru jde jistě nastavit slabším a píchnout do pole. Další možností je vadný multimetr anebo motorek. Změř odpor, případně měř napětí a roztoč motorek, nějaké napětí to naměří.
No na konci drátu z multimetru je hrot a ten nevím, jestli jde vyměnit. A jiné dráty nemám.
Motorek je vykoušený. Je na 5,9 V, nabíječka dává 5V. Po přiložení k nabíječce se točí.
Multimetr by měl taky fungovat, napětí a odpor měří správně. Ostatní rady vyzkouším.
Motorek je vykoušený. Je na 5,9 V, nabíječka dává 5V. Po přiložení k nabíječce se točí.
Multimetr by měl taky fungovat, napětí a odpor měří správně. Ostatní rady vyzkouším.
-
- Pohlaví:
Jestli jde hrot odpojit poznáš, protože je na závit. Mne žádná rada nenapadá, nevidím důvod proč by to neměřilo.
Fakt bych hledal chybu ve spojení. Nepřipojuj to na kostru, ale na ty drátky co vedou z motorku.
Při tak malém napětí opravdu vadí větší odpor, který ty poniklované hroty mají. Pokud to tam držíš jenom prsty, je třeba drátek očistit aby tam nebyla měděnka a velmi silně přitisknout. Dotknout se někdy je málo.
Ale to je přesně to o čem se psalo minule. Na takové pokusy je třeba zdroj a ne nějaké nabíječky atd.
Fakt bych hledal chybu ve spojení. Nepřipojuj to na kostru, ale na ty drátky co vedou z motorku.
Při tak malém napětí opravdu vadí větší odpor, který ty poniklované hroty mají. Pokud to tam držíš jenom prsty, je třeba drátek očistit aby tam nebyla měděnka a velmi silně přitisknout. Dotknout se někdy je málo.
Ale to je přesně to o čem se psalo minule. Na takové pokusy je třeba zdroj a ne nějaké nabíječky atd.
Ty drátky na obrázku jsou přímo z toho motorku, takže to není připojené na kostře.
Po roztočení motorku se na multimetru objevily desetiny voltu.
Jinak s tím zdrojem máš pravdu. Už se po nějakém porozhlížím, ale hold jsem nedočkavý.
Odesláno z mého ST21i pomocí Tapatalk 2
Po roztočení motorku se na multimetru objevily desetiny voltu.
Jinak s tím zdrojem máš pravdu. Už se po nějakém porozhlížím, ale hold jsem nedočkavý.
Odesláno z mého ST21i pomocí Tapatalk 2
-
- Pohlaví:
Však ti Karlos doporučil TENTO. Ta cena je dobrá, potom jedině Aukro.
- Přílohy
-
- df1620.jpg (71.52 KiB) Zobrazeno 388 x
Aha, ten odkaz jsem tam nějak přehlédnul. V tom případě není co řešit :)
Jinak ještě k tomu zdroji. Dnes jsem dostavěl zdroj 2-15V 1A. Pokud chceš, pošlu ti dokumentaci.
-
- Pohlaví:
Ondoubku spíš dodej nějaké fotky abychom viděli tvoje pokroky :-)
Plošňák ze spoda ti neukážu, je to přišroubované a teď se mi to nechce komplet rozebírat.
Je to 100% funkční, ještě kosmetické úpravy jako je zaizolování drátků smršťovací bužírkou a tak podobně.
100% made by me
Zdroj jsem dělal v kroužku.
Tady jsou fotky
Je to 100% funkční, ještě kosmetické úpravy jako je zaizolování drátků smršťovací bužírkou a tak podobně.
100% made by me

Tady jsou fotky

-
- Pohlaví:
Ondoubku klobouk dolů, od těch prvních věcí kdy bylo vše pájené jako ropovod Družba tohle už vypadá bezvadně. Můj nebožtík učitel Česťa by mi za to dal jedničku a ještě poplácal po zádech.
A tu bednu si dělal, nebo koupil?
P.S. A nevídím tam trafo, čím to napájíš?
A tu bednu si dělal, nebo koupil?
P.S. A nevídím tam trafo, čím to napájíš?
Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”