Bez antény to jede velmi slabě. A nechápu jak vám mohla jet krystalka bez antény, když ta potřebuje co nejdelší anténu co v největší výšce, protože si bere energii z těch radiových vln.
faraon: Ano, mám.
Jak se jmenují tyto radiopřijímače? Vyřešeno
-
- Pohlaví:
Re: Jak se jmenují tyto radiopřijímače?
Krystalka jela n půl metru drátu ovšem byly tam vysokoohmová sluchátka 4 i 8kOhm.
Taky záleží jak daleko bydlíš od vysílače. Já jsem od Topolné 60km a ještě za horama.
-
- Pohlaví:
Na krystalku 100km vzdálenou Prahu. Tenkrát nic jiného nebylo a převaděčů bylo velmi málo.
- proofer
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Moc tomu nerozumím teda vůbec ale ten signál jde z Topolné?
protože kousek odtamtud bydlím no trochu OT omlouvám se 

Intel Core i3-4150| GIGABYTE GA-B85-HD3 |Kingston HyperX Fury Blue 4GB DDR3 1600+/2x/Transcend JetRam 2GB DDR3 1333 /8GB/ |Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB |EVGA 500B |MSI R9 270X GAMING 2G@1180/1500 |CoolerMaster K350 |Benq VW2245Z |A4Tech Bloody V8
Jojo, jsou tam dva asi 270 metrů vysoké kotvené stožáry. Myslím, že je kdyby ses tam jek podívat, tak je jen tak lehce nepřehlédneš.
- proofer
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:

Toto jsem si o nich četl asi před rokem:
"V roce 2006 bylo na vysílač instalováno zařizení, které zesiluje a zkvalitňuje zvuk. Jeho signál je tak slyšitelný po cele střední Evropě, příjem je však hlášen například i z Velké Britanie, severu Afriky, Madagaskaru či dokonce Nového Zélandu." taková perlička

Naposledy upravil(a) proofer dne 27 lis 2013 22:15, celkem upraveno 1 x.
Intel Core i3-4150| GIGABYTE GA-B85-HD3 |Kingston HyperX Fury Blue 4GB DDR3 1600+/2x/Transcend JetRam 2GB DDR3 1333 /8GB/ |Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB |EVGA 500B |MSI R9 270X GAMING 2G@1180/1500 |CoolerMaster K350 |Benq VW2245Z |A4Tech Bloody V8
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Modrásku podle mne nejsi žádný radioamatér, když tvrdíš, že amatéry můžeš poslouchat za pár desetikorun a krystalku na půl metru drátu. Je jasné, že o tom nic moc nevíš. Jakou máš značku a koncesi, pokud jsi radioamatér?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
proofer píše::D Tak ty vidím když se podívám z okna jezdím kolem nich prakticky každý den![]()
Toto jsem si o nich četl asi před rokem:
"V roce 2006 bylo na vysílač instalováno zařizení, které zesiluje a zkvalitňuje zvuk. Jeho signál je tak slyšitelný po cele střední Evropě, příjem je však hlášen například i z Velké Britanie, severu Afriky, Madagaskaru či dokonce Nového Zélandu." taková perlička
Ještě aby ne když maj výkon 650 mega watů (pro příklad, tvůj wifi router má výkon max 100 mili watů) .

Odesláno z mého Nexus 7 pomocí Tapatalk
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Citace z Wikipedie
Ondoubku, bacha na ty jednotky
teď to nevadí, ale kdybys dělal s trhavinami, tak je sakra rozdíl kilo- a mega- 
RKS Topolná je dlouhovlnný vysílač, sloužící k rozhlasovému vysílání. Nachází se na Moravě u stejnojmenné obce. Jeho součástí jsou dva stožáry, každý 270 m vysoký a s vysílači schopnými až výkonu 1500 kW (v současné době je v provozu jen jeden vysílač a to o výkonu 650 kW).
Ondoubku, bacha na ty jednotky

Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
-
- Pohlaví:
Pic píše:Modrásku podle mne nejsi žádný radioamatér, když tvrdíš, že amatéry můžeš poslouchat za pár desetikorun a krystalku na půl metru drátu. Je jasné, že o tom nic moc nevíš. Jakou máš značku a koncesi, pokud jsi radioamatér?
Pravda už nejsem, přece jen je to 43 let zpátky.

Byl jsem Radiový posluchač OK1-18474. V roce 1970 jsem úspěšně složil zkoušky na koncesi OL (vysílání do 18 let a vysílač max.10W - pokud si to dobře pamatuji), ale vzhledem ke špatnému kádrovému profilu naší rodiny jsem ji nedostal a dostal jsem jenom osvědčení Radiový operátor. To v praxi znamenalo že jsem mohl vysílat na zařízení bez omezení výkonu na 10W, ale pod dozorem!
S těmi desetikorunami to bylo úmyslně trochu nadnesené, spíš stokoruny, nicméně přijímač na 80m(3,5Mhz) se za pár desetikorun postavit dá. A o koupi nějakého starého vojenského přijímače za pár korun není třeba psát.
Krystalku jsem poslouchal na chalupě na anténu z vojenského drátu (používal se u telefonů-má nějaký speciální název-/PK?/) dlouhou asi 20m, ale postavil jsem ji doma v obýváku a oživil na záclonovou konzoli.
Konec hlášení!

karlos píše:Citace z WikipedieRKS Topolná je dlouhovlnný vysílač, sloužící k rozhlasovému vysílání. Nachází se na Moravě u stejnojmenné obce. Jeho součástí jsou dva stožáry, každý 270 m vysoký a s vysílači schopnými až výkonu 1500 kW (v současné době je v provozu jen jeden vysílač a to o výkonu 650 kW).
Ondoubku, bacha na ty jednotkyteď to nevadí, ale kdybys dělal s trhavinami, tak je sakra rozdíl kilo- a mega-
Ano, já vím že jsou to kilo waty, ale už jsem byl večer unavený tak mi to moc nemyslelo

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”