Jak se jmenují tyto radiopřijímače? Vyřešeno

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

ondoubek
Level 6.5
Level 6.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Jak se jmenují tyto radiopřijímače?

Příspěvekod ondoubek » 27 lis 2013 21:51

Bez antény to jede velmi slabě. A nechápu jak vám mohla jet krystalka bez antény, když ta potřebuje co nejdelší anténu co v největší výšce, protože si bere energii z těch radiových vln.
faraon: Ano, mám.

Reklama
guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 27 lis 2013 21:55

Krystalka jela n půl metru drátu ovšem byly tam vysokoohmová sluchátka 4 i 8kOhm.

ondoubek
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod ondoubek » 27 lis 2013 21:57

Taky záleží jak daleko bydlíš od vysílače. Já jsem od Topolné 60km a ještě za horama.

guest

Příspěvekod guest » 27 lis 2013 22:00

Na krystalku 100km vzdálenou Prahu. Tenkrát nic jiného nebylo a převaděčů bylo velmi málo.

proofer
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod proofer » 27 lis 2013 22:01

Moc tomu nerozumím teda vůbec ale ten signál jde z Topolné? :D protože kousek odtamtud bydlím no trochu OT omlouvám se :D
Intel Core i3-4150| GIGABYTE GA-B85-HD3 |Kingston HyperX Fury Blue 4GB DDR3 1600+/2x/Transcend JetRam 2GB DDR3 1333 /8GB/ |Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB |EVGA 500B |MSI R9 270X GAMING 2G@1180/1500 |CoolerMaster K350 |Benq VW2245Z |A4Tech Bloody V8

ondoubek
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod ondoubek » 27 lis 2013 22:04

Jojo, jsou tam dva asi 270 metrů vysoké kotvené stožáry. Myslím, že je kdyby ses tam jek podívat, tak je jen tak lehce nepřehlédneš.

proofer
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod proofer » 27 lis 2013 22:10

:D Tak ty vidím když se podívám z okna jezdím kolem nich prakticky každý den :D

Toto jsem si o nich četl asi před rokem:
"V roce 2006 bylo na vysílač instalováno zařizení, které zesiluje a zkvalitňuje zvuk. Jeho signál je tak slyšitelný po cele střední Evropě, příjem je však hlášen například i z Velké Britanie, severu Afriky, Madagaskaru či dokonce Nového Zélandu." taková perlička :D
Naposledy upravil(a) proofer dne 27 lis 2013 22:15, celkem upraveno 1 x.
Intel Core i3-4150| GIGABYTE GA-B85-HD3 |Kingston HyperX Fury Blue 4GB DDR3 1600+/2x/Transcend JetRam 2GB DDR3 1333 /8GB/ |Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB |EVGA 500B |MSI R9 270X GAMING 2G@1180/1500 |CoolerMaster K350 |Benq VW2245Z |A4Tech Bloody V8

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 27 lis 2013 22:13

Modrásku podle mne nejsi žádný radioamatér, když tvrdíš, že amatéry můžeš poslouchat za pár desetikorun a krystalku na půl metru drátu. Je jasné, že o tom nic moc nevíš. Jakou máš značku a koncesi, pokud jsi radioamatér?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

ondoubek
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod ondoubek » 27 lis 2013 22:20

proofer píše::D Tak ty vidím když se podívám z okna jezdím kolem nich prakticky každý den :D

Toto jsem si o nich četl asi před rokem:
"V roce 2006 bylo na vysílač instalováno zařizení, které zesiluje a zkvalitňuje zvuk. Jeho signál je tak slyšitelný po cele střední Evropě, příjem je však hlášen například i z Velké Britanie, severu Afriky, Madagaskaru či dokonce Nového Zélandu." taková perlička :D

Ještě aby ne když maj výkon 650 mega watů (pro příklad, tvůj wifi router má výkon max 100 mili watů) . ;)

Odesláno z mého Nexus 7 pomocí Tapatalk

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 28 lis 2013 07:27

Citace z Wikipedie
RKS Topolná je dlouhovlnný vysílač, sloužící k rozhlasovému vysílání. Nachází se na Moravě u stejnojmenné obce. Jeho součástí jsou dva stožáry, každý 270 m vysoký a s vysílači schopnými až výkonu 1500 kW (v současné době je v provozu jen jeden vysílač a to o výkonu 650 kW).

Ondoubku, bacha na ty jednotky ;-) teď to nevadí, ale kdybys dělal s trhavinami, tak je sakra rozdíl kilo- a mega- :-D
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

guest

Příspěvekod guest » 28 lis 2013 09:23

Pic píše:Modrásku podle mne nejsi žádný radioamatér, když tvrdíš, že amatéry můžeš poslouchat za pár desetikorun a krystalku na půl metru drátu. Je jasné, že o tom nic moc nevíš. Jakou máš značku a koncesi, pokud jsi radioamatér?

Pravda už nejsem, přece jen je to 43 let zpátky. :lol:
Byl jsem Radiový posluchač OK1-18474. V roce 1970 jsem úspěšně složil zkoušky na koncesi OL (vysílání do 18 let a vysílač max.10W - pokud si to dobře pamatuji), ale vzhledem ke špatnému kádrovému profilu naší rodiny jsem ji nedostal a dostal jsem jenom osvědčení Radiový operátor. To v praxi znamenalo že jsem mohl vysílat na zařízení bez omezení výkonu na 10W, ale pod dozorem!

S těmi desetikorunami to bylo úmyslně trochu nadnesené, spíš stokoruny, nicméně přijímač na 80m(3,5Mhz) se za pár desetikorun postavit dá. A o koupi nějakého starého vojenského přijímače za pár korun není třeba psát.
Krystalku jsem poslouchal na chalupě na anténu z vojenského drátu (používal se u telefonů-má nějaký speciální název-/PK?/) dlouhou asi 20m, ale postavil jsem ji doma v obýváku a oživil na záclonovou konzoli.

Konec hlášení! :smile:

ondoubek
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod ondoubek » 28 lis 2013 14:59

karlos píše:Citace z Wikipedie
RKS Topolná je dlouhovlnný vysílač, sloužící k rozhlasovému vysílání. Nachází se na Moravě u stejnojmenné obce. Jeho součástí jsou dva stožáry, každý 270 m vysoký a s vysílači schopnými až výkonu 1500 kW (v současné době je v provozu jen jeden vysílač a to o výkonu 650 kW).

Ondoubku, bacha na ty jednotky ;-) teď to nevadí, ale kdybys dělal s trhavinami, tak je sakra rozdíl kilo- a mega- :-D

Ano, já vím že jsou to kilo waty, ale už jsem byl večer unavený tak mi to moc nemyslelo ;)

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”