Malé opakování z autorského zákona

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod karlos » 31 srp 2007 10:51

Když se nakousla ochota, kolik zaplatit za cedko, tak já si kupuji originály za dvě kila (třeba -123minut) a v poslední době DVD s novinami.

Nelíbí se mi, že se filmy a muzika kradou, bytostně s tím nesouhlasím a odsuzuji to. Ale ani mé svědomí není čisté... Podivná schizofrenie... stejná jako za minulého režimu, něco jiného se říká doma a něco jiného na veřejnosti... :cry: :cry: :cry:
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

Reklama
guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 31 srp 2007 11:34

Já se snažím na veřejnosti říkat to, co si myslím. Taky jsem na to mnohokrát dojel. Ale ....
Ono platit za DVD 500 a více se mi zdá přehnané. Co se týká filmů v časopisech, tak nejspíš jsem vše viděl a něco i mnohokrát, ale beru to jako dobrý počin. Neviděli to všichni, hlavně ta mladá generace, ale tu to zase až tak nezajímá. Já si teď dělám DVD z TV karty - vždycky něco co se mi líbí, nebo líbilo. Kvalita se DVD nevyrovná, ale jde to. A stejně na to nekouknu. Co už jsem 5x viděl mne nebere a pokud je to něco nového, tak to stejně vidím při nahrávání, protože PC v tu chvíli nic dělat nemůže. Nemůžu s tebou souhlasit ani s tou muzikou /ač jsi zřejmě hudebník/ - ty poplatky a výsledný ceny jsou naprosto šílený. Nedávno jsem snad tady s někým psal, že mám něco staženýho z toho Rapidu /vůbec nevím jak se to jmenuje/ - nemám. Z počátku jsem to zkoušel a nějak mne to neuchvátilo. Co potřebuju, mám - jsem trochu omezenej.
Beatles, Rolling Stones, Slade, teď mne bere zrovna Nightwish, a taky Jarek Nohavica, nebo Kryl .. a kdoví co ještě.
Závěr: Nic proti hudebníkům apod,, ale tito umělci, kteří mají bavoráka za dva melouny, v hubě doutník a v ruce mobil mi nijak neinponujou. Myslím, že těch peněz mají až dost-a vím taky co je to nahrát ve studiu CD. Je to makačka, ale zedník taky dělá /za pár šupů/. A když umělec udělá chybu, tak se to zopakuje, Když ji udělá zedník a spadne mu z lešení kolečko, tak zabije 2 lidi a ještě udělá díru di chodníku.
Tam se nic neopakuje - do smrti nešťastnej člověk.

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 31 srp 2007 13:28

Já to věděl, že nemám mazat z mého předchozího příspěvku tu větu o tom, že sice nesouhlasím s tím, aby se to kradlo, ale zároveň volám po tom, aby se ceny přiblížili realitě našich platů, abych i já nekradl. Jinak si myslím, že si všichni v zásadě myslíme a přejeme to samé :wink:
Včera jsem zkoukl "VratnéLahve", byl tam takový titulek, že je to pro vnitřní potřebu Ministerstva kultury a nekopírovat. Slibuji ministru kultury, že to nezkopíruji... Dalo by se říci, že jsem to pojal jako demoverzi. Líbilo se mi to a až na to půjdeme s manželkou do kina, nebudu mít pocit, že kupuji zajíce v pytliku :wink: Podobně, i když v dotaženější formě to bylo s CD Jarka Nohavici. Pražskou pálenou jsem si z jeho stránek stáhl a vypálil. Cítil jsem však povinnost mu to nějak vrátit, tak jsem mu napsal děkovný dopis a při první příležitosti koupil lístky na jeho koncert.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 31 srp 2007 14:39

No, když si musíme platit za to, kdyby jsme náhodou kradli, tak přece nebudem škodný a musíme si to vybrat, ne? Aby nám to nepropadlo :lol:

Varg
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Varg » 31 srp 2007 15:23

Re/Karlos Ty vrátné láhve mám taky.A taky slibuji že to neskopíruji.Dokonce jsem se přemohl a díval se na jednání vlády aby naši ministři věděli že na ně myslím i jinak než při sledování kopnutého filmu! :P Jinak mi přijde absurdní když manželce koupím originál DVD Within temptation za 900 a při rozhovorech se vydavatel ani neobtěžoval dát české titulky.Že bych taky žil v absurdistánu?Spíš ve státě vedeným větší lamou než jsem sám. :twisted:

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 01 zář 2007 06:47

Vratné lahve s tím vloženým "titulkem" mám taky a asi je má kde kdo. Bohužel bydlím v takový, ač okresní díře, kde kino před ? 10-ti lety zavřeli a teď uvažují /10 let budou/ jak ho zprovoznit. Na vratné lahve se tu pořádaly autobusový zájezdy do vesnice 8km vzdálené. Karlos mne inspiroval tím dopisem - také panu Svěrákovi poděkuji.

Varg
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Varg » 01 zář 2007 12:36

Zdarec jestli budete mít náladu tak tohle si přečtěte.Stojí to za to http://www.zive.cz/default.aspx?article=135842

nuggett
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod nuggett » 01 zář 2007 12:55

Hodně pěknej článek. Asi nejvíc mě zarazil ten předposlední odstavec s tou policií, jak si může obstarat povolení k bytové prohlídce atd. Fakt jako mazec.

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”