Darthy píše:Možná mně trošku zaráží to že ti lidé co o sobě velice tvrdí že jsou ateisté (tímto nechci na nikoho narážet páč já sem taky ateista i když to vyloženě netvrdím, pouze ve směru víry v boha) tak vlastně se řídí jenom podle křesťanských "tradicí" nebo jak to říct => roky jsou počítány od zrození krista který vlastně neexistuje (teda podle mně => to je můj názor jsem zastánce spíše Darvinovy teorie evoluce) vánoce velikonoce a jiné tyhle svátky jsou křesťanské a přece je slaví 99,8% lidí z toho mnoho co si myslí že jsou ateisté...a takových věcí by se našlo víc....ovšem je tu jen jeden háček a to že kdyby se měl ateista chovat opravdu jako ateista, podel čeho by se teda řídil???
Vánoce jsou původně pohanské svátky zimního slunovratu a křesťané na ně dali uměle narození Ježíše, aby tento pohanský svátek zničili. Podobně Velikonoce jsou původně pohanské svátky jara. Tedy jsou to zcizené svátky.
Z téhož důvodu se na posvátných místech Keltů začly stavět kaple a kostely.
Totéž pak dělali komunisti - na den založení ČSR 28. října dali Den znárodnění a basta. Tady je vidět, jak jsou si totalitní režimy podobné.
Jak vzniklo křesťanství se dočteš třeba tady. Můžeš si pak pustit i ten film, který má tři části a toto je v prvním dílu. Film má české titulky.
http://cs.wikipedia.org/wiki/Zeitgeist_The_Movie