Vše ostatní: Lidská hloupost.. Vyřešeno

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

Radix
Level 5
Level 5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Vše ostatní: Lidská hloupost..

Příspěvekod Radix » 08 črc 2008 09:25

Darthy píše:Možná mně trošku zaráží to že ti lidé co o sobě velice tvrdí že jsou ateisté (tímto nechci na nikoho narážet páč já sem taky ateista i když to vyloženě netvrdím, pouze ve směru víry v boha) tak vlastně se řídí jenom podle křesťanských "tradicí" nebo jak to říct => roky jsou počítány od zrození krista který vlastně neexistuje (teda podle mně => to je můj názor jsem zastánce spíše Darvinovy teorie evoluce) vánoce velikonoce a jiné tyhle svátky jsou křesťanské a přece je slaví 99,8% lidí z toho mnoho co si myslí že jsou ateisté...a takových věcí by se našlo víc....ovšem je tu jen jeden háček a to že kdyby se měl ateista chovat opravdu jako ateista, podel čeho by se teda řídil???

Vánoce jsou původně pohanské svátky zimního slunovratu a křesťané na ně dali uměle narození Ježíše, aby tento pohanský svátek zničili. Podobně Velikonoce jsou původně pohanské svátky jara. Tedy jsou to zcizené svátky.
Z téhož důvodu se na posvátných místech Keltů začly stavět kaple a kostely.
Totéž pak dělali komunisti - na den založení ČSR 28. října dali Den znárodnění a basta. Tady je vidět, jak jsou si totalitní režimy podobné.

Jak vzniklo křesťanství se dočteš třeba tady. Můžeš si pak pustit i ten film, který má tři části a toto je v prvním dílu. Film má české titulky.
http://cs.wikipedia.org/wiki/Zeitgeist_The_Movie

Reklama
karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 08 črc 2008 09:52

Tradičně přidám příběh ze života na vesnici :wink: Otec hospodského v hospůdce, kam chodím, je věřící. Chodí pravidelně do kostela, stará se o vše duchovní v obci, je kamarád s biskupem... Každý by řekl: "Jak zbožný člověk, ten musí být hodný a vlídný, vždyť desatero je všude v jeho duši." Ale vůbec ne, byl svazáckým funkcionářem, jeho jméno se skví i v oficiálních seznamech agentů STB Ministerstva vnitra, do kostela začal chodit po "plyšáku", protože to začalo být IN, když zaskakuje v hospodě a vy si nedáte pozor, tak vás lupne o pivo, závidí každému i nos mezi očima,... Ale v neděli se vyzpovídá, dá si Zdrávas a Otče náš a vše je odpuštěno, jede se dál, kočárem bílým, kolem černých skal...

Není to tedy o víře v boha, čtení bible a znalosti desatera. Je to o prachobyčejné slušnosti...
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

Radix
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Radix » 08 črc 2008 10:04

Takové příklady bych mohl sypat z rukávu. U nás dokonce chodí pilně do kostela jeden bývalý pracovník OV KSČ. Řeklo by se: Prostě zmoudřel, dal se na lepší cestu.
On ale všude vychvaluje minulý režim, jaký byl dobrý. Tomu nejde porozumět.
Ty lidi spojuje jedna vlastnost - potřebují žít ve stádu, kde se cítí bezpečně a kde mají nějakého pastýře, který jim říká, co mají dělat.
Proto křesťanství, narozdíl od budhismu, není cesta pro individualisty.

Tomina
Level 5.5
Level 5.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Tomina » 08 črc 2008 10:46

Tomu se nedá divit, hodně lidí šlo dříve ke komunistům, protože nechtěli mít problémy, vím jak moje máma a i její máma tam nikdy vstoupit nechtěli a taky měly problémy, jak se sehnáním práce, tak s neustálým špízlováním udavači, kteří neustále kontrolovali, kolik si kupujem toho a tam toho a jak prostě žijeme. Byla to hrozná doba a díky ní, stále více vidím, že jsme byli, možná i jsme stále sto let za opicema, třeba teď běží Knight Rider, tak tam krásně vidíte, jak v té době bylo vše pokrokové, kdežto u nás, se skoro ještě vysílalo černobíle.. :x Děs!

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 08 črc 2008 11:35

trošku taky přihodím, ale asi to bude trošku OT. kdyžtak to moderátoři smažte

to sice ano, byla to špatná doba (ještě jsem v ní ale čůral do plenek), ale když se podíváš na dnešní politickou situaci, tak ať volíš koho chceš, tak jejich programy a konání se čím dál více blíží oné době. podle průzkumů voličů opět narůstá mílovými kroky oblíbenost KSČM (hlavně mezi staršími lidmi). já sice vítám různé reformy politických stran, ale jen do určité meze. co se dneska děje je strašné. poplatky u lékaře beru (ubylo vykecávajících se důchodců v čekárnách), ale zase díky tomu by se měla zvednout úroveň a kde nic, tu nic a to překřikování v parlamentu a sněmovně, kdo je větší hulvát a ukazování na nedostatky druhých, posmívání se postižení a těžit z toho (víme o jakého mluvčí se jedná) je prostě ostuda pro naši republiku. už i v zahraničí si o naší politické situaci píší v novinách s posměchem, ale to je prostě hold politka. co jsme si zvolili,to máme a normální člověk to nikdy nepochopí, co se tam vlastně děje .....
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

Tomina
Level 5.5
Level 5.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Tomina » 08 črc 2008 12:02

Ano s tím s tebou souhlasím. Jinak padly tu poplatky u lékaře se kterými také svým způsobem souhlasím. Ovšem myslel jsem si, že zavedením poplatků se zlepší lékařská péče a ono nic. Třeba nedávno jsem měl problémy se zubem a musel jsem chodit denodenně na drenování a ono pokaždé dát 30kč není moc příjemné. Jsem tak počítal, že mě zub přišel 270,- a přitom mě stále bolí, tak nevím, zda nebude lepší ho vytrhnout :x
Co se týká politické situace, tak je mi z ní zle. Pravidelně sleduji pořad 168 hodin, kde mě příjde, že pohledy do parlamentu či prasečárny se vůbec nelíší. Zvlášť mě pak pobaví interpelace poslanců ,které jsou lepší jak formule na Nově. Já osobně bych nikdy nevolil ODS (pro boháče), ani ČSSD a už vůbec ne KSČM, u kterých se divím, že vůbec po tom všem co způsobili ještě existují. Komunisti budou vždy obhajovat lidé, tedy starší lidé, kteří se za jejich doby neměli špatně. Takových znám hodně, hrály za komouše, donášeli, a za to dostávaly bony a těšili se oblíbenosti. No myslím se, že mí vrstevníci by Komouše volili těžko, a pokud ano, tak zřejmě propadli z dějepisu. Pokud se vrátím ke zdravotnictví, tak můj známý shodou okolností je zubař (také jsem chtěl být,ale nevyšly mě přijímačky) a říkal, že to snadné není. Vždyť si vemte, studujete 6 let, abyste si udělali diplom (nebo 5 let pro titul MDDr), poté se zadlužíte, protože potřebujete prostory, pak se zadlužíte podruhé, protože potřebujete vybavení ordinace (Panoramatický RTG - 650.000,- Zubní souprava neboli křeslo s vrtačkama - 150.000,- a kde máte sterilizátory, Dentomaty, Odlučovač amalgámu, nábytek, a další..) takže být kvalitním lékařem není snadné, tudíž poplatky vítám, jelikož znám spoustu lidí, kteří si do čekáren chodili pouze přečíst časopisy. Další věc, která je stejná u všech povolání je nuda. Prostě stereotypní práce, si vemte se celej život hrabat lidem v pusách a to si vemte také to, že málokdo má zuby jako z časopisů, opět znám hodně lidí, kterým kartáček nic neříká, a na ty bych já být zubařem asi ani nesáhl..takže já lékařům nic nevytýkám..

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 08 črc 2008 12:31

Chlapi, malá rada "starce" :lol:
Vykašlete se na sledování politiky. Prokoukl jsem tu hru. V principu se stát nedá řídit jinak, než jak se řídí a je jedno kdo je u vesla a jak si ta jeho tlupa říká. I Paroub by zavedl poplatky i když teď kvičí, že je zruší, jsou to jen kecy, aby nalákal lidi, to samé platí o radaru, jen ječí, protože tučné provize nebere on. Jinými slovy i on by ho schválil, to samé platí o ostatníh hráčích na politické scéně. Ze zákona máme povinnost je živit (daně), nikoliv je milovat (volit). Smířil jsem se s touto hrou, živým je a ani ve smyku je nemiluji. Neuznávám argument, že nevolením menšího zla, dávám hlas zlu většímu. Podle tohoto pravidla, by jednou mohl být na kandidátce jedné, vrah třiceti lidí a na kandidátce druhé maník, který znásilnil malou holčičku. Zlo, je vždycky jen zlo. Když by po volbách vyšlo najevo, že volilo jen 5% voličů, dostali by se ke korytům stejně, ale jaký kredit by měli ve světě? Proto hlásají onu lež o menším zlu. Zkrátka, přijměte i vy tu společenskou hru a kašlete na ně. Uvidíte, že se každý den stane krásnějším.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

jarod72pm
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod jarod72pm » 08 črc 2008 12:31

Ono je to těžko . znám spoustu privátních doktorů co mají barák dvě auta a chudobou zrovna netrpí ale to je tím že se nebáli se zadlužit a věděli co umí a jak to umí a prostě si na to vydělali a je jim dobře - jo je to riziko podnikání a ten kdo fňuká tak ať to nedělá a jde do fabriky přeci když chci tak tu možnost mám a můžu se mít taky dobře.
Svým způsobem doktořina je dřina to jo ale jak už se tu psalo za ty prachy by měl být vidět i pokrok a jaksi to chybí.
Každý začátek je těžký a pokud to nemám spočítané a ujasněné rizika tak to nedělám no jasná věc.
S tou politikou je to těžké - ono na takových postech většina z nás by jinačí nebyla a nikdo nemá odvahu tu nastartovat něco nového(myšleno novou stranu,politycký směr či ideály)
Sranda by byla pokud by se nové uskupení založilo na netu kde by se lidi dohodli jak dál a pak by se kandidovalo myslím že by to bylo zajímavé vytvořit masu lidí kde by každý přispěl svou mozkovou buňkou a vytvořil NEW systém pro tuto zemi :wink: a řešilo by se vše a okamžitě a bez průtahů .
to Karlos
pokud přijmem tuhle politickou hru tak se nikam nepohnem prostě nám nezbývá než čekat a počkat na novou generaci politiků a držet jim palce a možná i teď nějakým spůsobem napomoct k utváření nového názoru.
AMD FX 8370 +Freezer i30,Asus M5A97 EVO 2.0,GIGABYTE GV-N1060WF2OC-6GD,Kingston 2x8GB 1866MHz,case Zalman Z9,SSD 256GB Crucial MX ,WD Green 1TB 7200rpm SATA2,Zdroj Seasonic M12II 750W,Externí Seagate 1TB e-sata.

Weslo
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Weslo » 08 črc 2008 12:39

už Einsten říkal že lidská hloupost je nekonečnější než vesmír ..
Já mám proti takovým případům jako jste tady uvedli jednoduchou obranu.Na internetu to ignoruju.V reálu se jim v tom snažím zabránit.
Politiku už nesleduju ač názorově blízká je mi pravice (jsem asi boháč :roll:) a k náboženství mám neutrální vztah.Sám jsem polobuddhista a opravdové křesťany jsem potkal jen 2.Zbytek byly buď pomatený a nebo pokrytecký.

karlos:vidím že to vidíme stejně
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 08 črc 2008 12:47

to Karlos: tahanice o radar jsou směšné, protože ten kdo o něm začal první vyjednávat a vše domlouvat byla ČSSD a teď, když je u vlády ODS, tak to použijí jako argument proti nim. já to taky nějak moc nesleduji, ale tohle se prostě přehlédnout nedá

jo nová politická strana asi pomalu vzniká na diskuzích k článkům na Novinkách.cz :lol: tam je spousta rádoby chytrých občanů a příspěvky typu "Za to může Cirkt", "Tupolánek je hovado", "Paroubek na hrad", "Pryč s ODSS" okupují pravidelně první příčky kvalitních komentářu i když ten článek ve většině případů nesouvisí s politikou :roll:
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

jaro3
člen Security týmu
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod jaro3 » 08 črc 2008 12:58

poslouchal jsem zahraníční experty a Ti tvrdili , že co se děje v případě přebíhání poslanců v ČR ,nemá v záp. Evropě obdoby ...Neznají prý jediný případ.Takže tvrzení , že to co jsme si zvolili máme, není pravda- v zákulisí se to potom může změnit ( viz Dalík).Jsou změněné výsledky voleb..ODS se už chystá na privatizaci nemocnic a zdrav. pojišťoven a na jejich vytunelování. Později prodejtěchto nemovitostí. Čili dostupnosti a zhoršení péče .Tyto kroky budou nevratné.Asi bude platit , že bez velkého doplácení nebude člověk ošetřen.Připadá mi to návrat k tzv. dřevnímu kapitalismu a odklon od moderního a sociálního modelu záp. Evropy.V USA nedosáhne na zákl. zdr. pojištění zhruba 30-40% obyvatel.To přeci asi nechceme nebo ano?
To mephisto: Co jsem četl tak toto omílá ODS.Ale prý při návštěvě Tvrdíka s ním vedli jakési jednání v USA o radaru, ale nikdy to do vlády nepřišlo a je už dost hodně let a nic se nikdy nerozhodovalo.To by se určitě vykacelo třeba z KDU a US...
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra

Weslo
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Weslo » 08 črc 2008 14:08

jaro3 píše:V USA nedosáhne na zákl. zdr. pojištění zhruba 30-40% obyvatel.To přeci asi nechceme nebo ano?

já ano
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”