Digitální fotoaparát Vyřešeno

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Digitální fotoaparát

Příspěvekod memphisto » 15 črc 2008 16:09

u těch levných to asi nebude takový markantní rozdíl. schválně jsme zkoušeli na úplně stejném nastavení a podmínek vyfotit fotky mojim Lumixem (7k) a jeho Nikonem (5k) a pak mi ukazoval detaily u čeho si dávat na fotkách pozor. u toho Lumixu byla nevyváženost barev, neostré detaily při přiblížení atd.ten Nikon dopadl daleko líp. hlavně, co mě štve u toho Lumixu tak je, že prostě nezkousne normální baterky a odmítá s nimi spolupracovat.bere pouze nabíjecí NiMH a žere strašně baterie. psaných 180 snímků na jedny baterie (i při použití kvalitních) zdaleka nedosáhne. tak 100-120 a už řve, že chce vyměnit baterky.
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

Reklama
ini808
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod ini808 » 15 črc 2008 16:17

Tak to bych spíš viděl na problém tohoto konkrétního modelu a ne Lumixů obecně. Nechci Lumixy nijak obhajovat, nemám s nimi zkušenosti, ale vím, že kvalita se můžeš lišit model od modelu. Ideální je, podívat se před nákupem na nějaké recenze i s fotkami, i když je problém, že těch recenzí není mnoho a rozhodně neobsahují všechny modely.

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 15 črc 2008 16:24

já je taky nechci shazovat. foťák jsem vybíral dlouho a na recenze jsem samozřejmě koukal a sledoval reakce lidí na určité modely a výrobky a rozhodl jsem se pro něj. samozřejmě na fotky rodinných oslav a dovolených naprosto dostačující ( s dostatečnou zásobou baterek :D ). ten test byl spíše pro srovnání dražšího a levnějšího a jak je vidět, né vždy cena rozhoduje o kvalitě.
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

ini808
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod ini808 » 15 črc 2008 16:40

Asi před dvěma lety mi odešel starý kompakt (nějaký Acer, ale také jsem s ním byl relativně spokojený), tak jsem koupil Exilim Z110. Sice se jedná o naprosto (aspoň mně) neznámou značku, ale na to, že se jedná o malý kompakt, tak s ním jsem spokojený, Samozřejmě, že má také nějaké neduhy, jako třeba problémy s horšími světelnými podmínkami (jako většina kompaktů) nebo maximální expozici "jen" 60s ... normální fotky ale zvládá naprosto v pohodě a stál jako ostatní foťáky dané třídy. Co tak sleduji neustále situaci, tak nevím, že by nějaký kompakt netrpěl stejnými problémy ... Pokukuji tedy trochu po zrcadlovce, ale ta má také neduhy, jako váha nebo cena ...
Úmyslně jsem ho kupoval na AA baterky, abych nemusel řešit nedostatek. Běžně používám NiMH, ale v případě nouze zvládne i klasické. Mám několik starých párů (asi 3 a více let) a ty již mnoho nevydrží. Nafotím s nimi max 100 fotok bez blesku a konec. Před pár měsíci jsem koupil nové (taky 2500 mAh) a ty vydrží tedy podstatně déle - klidně i několik set fotek. Tvůj problém tedy může být v bateriích a ne fotoaparátu ...

Tomina
Level 5.5
Level 5.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Tomina » 15 črc 2008 16:45

Tedá to je reakcí..tak jsem teď kecal s člověkem co se tomu věnuje a říkal mi ať vezmu spíše toho Olympuse, tak nevím..no ty Nikony mě nikdy moc neuchvátili..co se týká baterek, tak to neřeším..mám doma hafo nabíjecích včetně nabíječky..takže to mě neva, jak dlouho to vydrží na baterkách..spíš mi jde říkám o tu kvalitu..aby prostě nebyly snímky zašedlé, a nebo aby nebyla jako u mobilů preferovaná určitá barva..jako třeba tak, že některé fotky jsou do modra,červena atd..moje motorola dělá fotky spíš se zeleným nádechem..to pak každá pos**** tráva od psů vypadá jak anglickej trávníček :lol:

Tedka teda přemýšlím zda vzít ten Lumix a nebo ten Olympus..Canona má můj kámoš a je s ním strašně spokojenej, jenže kolem 3tis. se prodávají ty barevný modely a vypadají jak 5 let starý krabice..je fakt,že ten Olympus je i vzhledově moc pěknej..jinak opět připomínám,že moje focení bude párkrát za rok někde u moře, nebo třeba někde na výletech a chlastačkách :-D Nic víc od toho nepotřebuju

ini808
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod ini808 » 15 črc 2008 16:50

Tak zkus někde na netu najít fotky ... ať se jedná o recenze nebo o soukromé galerie z dovolené, tak si uděláš představu.

Btw. omlouvám se za reakce trochu off topic

Edit:
Olympus
Od Lumixu jsem nic nenašel :-(
Naposledy upravil(a) ini808 dne 15 črc 2008 17:00, celkem upraveno 1 x.

Tomina
Level 5.5
Level 5.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Tomina » 15 črc 2008 16:51

No to by možná bylo nejlepší, jinak tohle mě také zaujmulo: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=53577

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 15 črc 2008 16:55

to ini808: bateriemi to nebude. koupil jsem na jeho doporučení kvalitní baterky (250 Kč za 1Ks) které používá sám i do zrcadlovek (pokud nemají akumulátor) atd. a výsledek naprosto mizivý. po vyzkoušení nových (jeho) baterek se nic nezměnilo.pořád málo fotek a baterie mizí "před očima".

to Tomina: pro tvé focení myslím že uspěje na výbornou, ale náročnější uživatele moc neuspokojí.
PS: promiň.tohle patřilo Tominovi :smile:
Naposledy upravil(a) memphisto dne 15 črc 2008 17:50, celkem upraveno 1 x.

ini808
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod ini808 » 15 črc 2008 17:14

Tomina píše:No to by možná bylo nejlepší, jinak tohle mě také zaujmulo: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=53577

Nebrat už jenom kvůli podpoře jen SD, nikoli SDHC.

memphisto píše:to ini808: bateriemi to nebude. koupil jsem na jeho doporučení kvalitní baterky (250 Kč za 1Ks) které používá sám i do zrcadlovek (pokud nemají akumulátor) atd. a výsledek naprosto mizivý. po vyzkoušení nových (jeho) baterek se nic nezměnilo.pořád málo fotek a baterie mizí "před očima".

No, tak to bude skutečně fotoaparátem :-(

memphisto píše:pro tvé focení myslím že uspěje na výbornou, ale náročnější uživatele moc neuspokojí.

Jestli myslíš můj EX-Z110, tak to samozřejmě. Měl jsem možnost srovnat snímky stejné situace zrcadlovky a kompaktu a je to ... prostě nesrovnatelné :smile:
Také ale je rozdíl v zrcadlovce - viděl jsem zrcadlovku za 10 nebo 100 tisíc a fotky jsou také rozdílné ...
Ale k profesionální zrcadlovce patří i několik objektivů a vážně mi stačilo nést to asi 15 min dolů z kopce :D

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 15 črc 2008 17:55

jo nosit zrcadlovky je zlo :smile: ta váha samotného foťáku plus x objektivů. nehledě na to, že pokud to spadne, tak máš vyděláno. když mi ukázal co má za zrcadlovku a houf objektivů a pak na mě vyklopil cenu toho všeho, tak jsem málem padl na zadek. jeden kvalitní objektiv stojí od 30-150k a více + cena foťáku a to je teprve masakr.

ini808
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod ini808 » 15 črc 2008 18:07

memphisto píše:jeden kvalitní objektiv stojí od 30-150k a více + cena foťáku a to je teprve masakr.

Foťáček stojí jenom kolem 100k :D
Ale když se potom vytiskne "fotečka" přes celou stěnu, tak je to paráda, i když normálnímu uživateli to za to nestojí.
Vždy když mě štvou vady kompaktu, tak si uvědomím problémy se zrcadlovkou a a velikost ultrazoomu a rázem jsem spokojenější.

Uznávám, trochu off topic, ale k foťákům to patří.

jarod72pm
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod jarod72pm » 15 črc 2008 18:32

Já bych se přimlouval za panasonic a jeho stabilizátor obrazu je prostě super - ty ostré fotky no paráda .
A za cenu okolo 3000.- je to vlastně jedno ale + stabilizátor se hodí vždy v každé situaci :wink:
AMD FX 8370 +Freezer i30,Asus M5A97 EVO 2.0,GIGABYTE GV-N1060WF2OC-6GD,Kingston 2x8GB 1866MHz,case Zalman Z9,SSD 256GB Crucial MX ,WD Green 1TB 7200rpm SATA2,Zdroj Seasonic M12II 750W,Externí Seagate 1TB e-sata.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”