Pro PC-help připravuji MegaNávod "Stahování od A do Z"

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Pro PC-help připravuji MegaNávod "Stahování od A do Z"

Příspěvekod Myloš » 16 lis 2008 00:18

Jan Pašek:
Konečně se pouštím do části „Stahování“.
Mám ale výhrady k formulování následujícího textu:
Co to je dávkový soubor zip a jak ho vytvoříte?
Necháte soubor zkomprimovat pomocí některého ze zipovacích programů a výsledný zip soubor necháte rozdělit na části podle požadované velikosti. Tenhle způsob se používal například pro přenášení většího množství dat na floppy discích.
Dávkou se tedy rozumí část (part) rozděleného zkomprimovaného souboru. Označení „zip“ znamená, že jsme původní data prohnali programem, který umí zmenšit velikost původního souboru.
Popis práce ze zipovacími programy a popis toho jak nahrát soubor na souborový server najdete v jiném mém návodu Jak posílat kamarádům a známým velké a větší soubory

1. Výraz dávkový soubor jsem vždycky vztahoval na soubory *.bat (*.cmd). Oproti tomu v případě (komprimovaných) archivů se afaik používá výraz vícesvazkový.
  2. Proč ausgerechnet jenom ZIP? Co třeba RAR, TGZ, 7Z…? Ty soubory mají příponu ZIP nikoli proto, že jsou komprimované(*), nýbrž proto, že byly vytvořeny programem, který se tak jmenuje (např. Winzip).
  3. Používání výrazu zipovat ve významu komprimovat je (krom toho, že nemá žádné jazykové opodstatnění) nepřesné a svádí k půvabně nesmyslným formulacím, jako Zazipuj to, ale do raru (podobně zní třeba věta Oxeroxuj mi to na tom Hápéčku). Zde se přimlouvám za obecné (z)komprimovat, respektive zabalit.
  4. U uploadovaných souborů většinou komprimace nemá žádný smysl, protože jde povětšinou o videa (avi), fotky (jpg) a audiosoubory (mp3), které jsou samy vnitřně komprimované, takže je již není možné touto cestou dále zmenšovat. Právě proto bych v tomto kontextu volil slovo (za)balit jako nejpřiléhavější. Balení do těchto archivů (nejlépe s volbou žádná komprese) má v dané souvislosti následující dvě zdůvodnění: rozdělení do více svazků a ochrana heslem.
  5. Formulace „Necháte soubor zkomprimovat… a výsledný zip soubor necháte rozdělit na části…“ mi připadá zmatená – copak nejprve vytvořím jeden archiv, a teprve pak ho dělím? Vícesvazkový archiv vytvářím přece rovnou.
  6. Zařadil bych také zmínku o dělení pomocí TotalCommanderu.
  7. Větu o disketách bych naopak vypustil (v současnosti to již není podstatná informace).

(*) překlad slova zip z angličtiny:
zapnout na zip (zdrhovadlo) * šmrnc (hovor.) * energie (elán, hovor.) * zip (zdrhovadlo) * hvízdnutí (svist) * elán * břink * švih (přen.) * zavřít na zip (zdrhovadlo) * bzučení * fičení * hvízdat (svištět) * svist (kulky, hvízdnutí) * svištět (kulky, hvízdat) * zdrhovadlo (zip)

Výše uvedený text jsem proto následujícím způsobem přeformuloval:
Co to je vícesvazkový archiv a jak ho vytvoříte?
Soubor buď „zabalíte“ pomocí některého z komprimačních programů tak, aby se výsledný archiv skládal z více souborů (neboli částí, svazků) podle požadované velikosti, nebo jej příslušným programem pouze rozdělíte (dělení a opětovné skládání umí například známý souborový manager Total Commander).
Budete-li balit fotky (jpg), videa (avi, mpg) či audio (mp3) pomocí komprimačních programů, nastavte úroveň komprese na „bez komprese“ – výše uvedené typy souborů jsou již samy v sobě komprimované a není možné je takto dále zmenšovat (zdánlivě nesmyslné použití komprimačního programu začne dávat smysl v okamžiku, kdy budeme chtít archiv zaheslovat).
Pokud však balíte data nekomprimovaná, jako jsou texty (txt, doc), obrázky (bmp) nebo audio (wav), sílu komprese můžete nastavit podle potřeby. Platí přitom, že čím větší kompresi nastavíte, tím déle budete čekat na výsledek (a naopak).

Popis práce s komprimačními programy a popis toho jak nahrát soubor na souborový server, najdete v jiném mém návodu Jak posílat kamarádům a známým velké a větší soubory.

Můžu to tak nechat?

Reklama
Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 16 lis 2008 09:04

Co to je vícesvazkový archiv a jak ho vytvoříte?
Soubor buď „zabalíte“ pomocí některého z komprimačních programů tak, aby se výsledný archiv skládal z více souborů (neboli částí, svazků) podle požadované velikosti, nebo jej příslušným programem pouze rozdělíte (dělení a opětovné skládání umí například známý souborový manager Total Commander).
Budete-li balit fotky (jpg), videa (avi, mpg) či audio (mp3) pomocí komprimačních programů, nastavte úroveň komprese na „bez komprese“ – výše uvedené typy souborů jsou již samy v sobě komprimované a není možné je takto dále zmenšovat.
Pokud však balíte data nekomprimovaná, jako jsou texty (txt, doc), obrázky (bmp) nebo audio (wav), sílu komprese můžete nastavit podle potřeby. Platí přitom, že čím větší kompresi nastavíte, tím déle budete čekat na výsledek (a naopak).
Z toho co jsme tu napsali vám může užití komprimace pro některé typy souborů jako neopodstatněné ale není tomu tak:
1) Umožní rozdělení finálního souboru na menší soubory o velikosti, kterou ještě podporuje daný server na který bude takto rozdělený soubor uploadován.
2) Při opětovném složení se provádí kontrola pomocí tzv. "CRC součtu" pomocí této kontroly lze okamžitě při dekomprimaci zjistit není li nějaká část stahovaného souboru poškozena.
3) Poskytuje možnost použít heslo bez kterého (pokud je heslo použito) soubor nerozbalíte.

Popis práce s komprimačním programem (WinRar a 7zip) a popis toho jak nahrát soubor na souborový server, najdete v jiném mém návodu "Jak posílat kamarádům a známým velké a větší soubory", který je umístěn v sekci FAQ na adrese http://www.PC-Help.cz

Moje úprava co ty na to? Chválím iniciativu ... že nedáváš blbému textu jen hezčí kabát.
Ještě se chci zeptat jak to uděláme s původním dokumentem ve formátu DOC budeme jej také opravovat a následně zveřejňovat nebo se na to vyignorujem že bych mohl podle toho co už je opraveno začít.
Slíbil jsem že projdu to co si poslal jako opravené že sem tam našel ještě nějaké drobné chyby do večera to tu máš.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 16 lis 2008 12:49

Doplnění úpravy OK.
Na ten wordovský dokument bych rezignoval – má smysl jako pracovní verze, protože se v něm dají dělat opravy a přidávat komentáře, jinak ale návod bude jen ke koukání, respektive k tisku, proto bych ho nechal jen jako PDF.
Mimochodem už jsem začal část Stahování.

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 16 lis 2008 13:18

Tady sou chyby které jsem měl možnost posoudit z posledního odkazu ke stažení končí to na straně 16

Banner PC-help úvodní strana je již tak rozmazán že vypadá jako kradený a přitom jej krást nemusíme. Adresa baneru images/banners/468x60-1.gif

Info o článku - Autoři - Prosím přidej text v řádku se skrytýmy hypertext odkazy:
Zvláštní poděkování zasluhují: Ltb (memberlist.php?mode=viewprofile&u=2) za kladný přístup vedení fora
MM13 (memberlist.php?mode=viewprofile&u=6700) Za spolupráci ohledně užití VLc playeru a kontrolu české gramatiky pomocí doplňků ve Word 2003
Myloš (memberlist.php?mode=viewprofile&u=2210) za konečnou úpravu a převod do PDF.

Obsah strana3 - "Analogový signál" není podtrženo vypadá jako kdyby nebyl odkaz.

Strana6 - "Přenosová rychlost" - odkaz "bajtech za sekundu" - proč je to orámované jako textové pole?

Strana7 - Kvalita obrázku "UTP kabel s vodiči z drátů" Je to dost rozmazané Na wikipedii je když tak k dispozici jiná fortka s vyšším rozlišením http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:UTP_cable.jpg (moje poznámka UTP kabel je stěžejní věc pro propojování PC a měl by být k poznání nemůžeme si proto dovolit rozmazané fotky.)

Strana 8 obrázek "Několik modemů na sobě" opět je to tak rozmazané že se dají jen z obtížemi přečíst nápisy na krabicích originál obrázek http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Modems.jpg
Strana 9 obrázek "Čtyřportový ethernetový hub" už nejsou poznat led u konektorů http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:4_p ... et_hub.jpg
Obrázek malý switch s 8x Ethernet 10/100 porty a 1x Ethernet
100BASE-FX + 1x 1000BASE-X SFP portem rozmazáno Nahraď to tímhle a změň popisek http://www.penta.cz/img-click.asp?title ... ttid=15384

Strana 10 obrázek Router OvisLink IP-3047 rozmazáno http://img.linuxexpres.cz/2006/1/ovislink/1.jpg
Síťová karta rozmazáno http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:NIC-FA312.jpg

Strana 11 Co je to ISP? Na samostatný řádek Poznámka autora: Místo zkratkování "ISP" se někdy zkombinuje Zkratka se slangem a dočkáte se jen zkráceného názvu "Provider".(popř.to uprav bo to je zas nějak španělsky)

Strana 12 Gatantovaná rychlost zvýraznit do kurzívy slovo "zaručuje"
Sdílená rychlost zvíraznit do kurzívy slovo nezaručuje.
Jak to funguje Změna v textu - Poskytovatel připojení (ISP zkráceně provider)dodává na patu objektu internetová+ Hypertext na Co je to ISP

Strana 13 nadpis "Jak k vám poskytovatel internetu (provider) dopraví internetová data?" do závorky na provider ještě hypertext na Co je to ISP
Nadpis Kombinované zřízení router a acess point domácí Wi-Fi od O2 - O2 do uvozovek v textu pod nadpisem též.
kapitola Internetová přípojka od kabelové televize zjednodušení textu "která vyfiltruje internet od televize"
Do kapitoly přidat Poznámka autora: Pasivní výhybka nepotřebuje další zdroj energie oproti aktivní výhybce, která vyžaduje externí napájení. (oprava do češtiny povolena)

Strana 14 - "Třetí případ: provider zřídí u vás na paneláku Wi-Fi přístupový bod a z něj pomocí ethernetové sítě (tedy UTP kabelem) rozvede připojení do jednotlivých bytů. Pak vám bude stačit pouze síťová karta do PC a patch
kabel." do závorky hypertext na UTP kabel

Strana 15 rozmazaný fotky - Podívej se do záloh já už je na netu nemůžu najít (hledal sem 2hod)

To je zatím vše a děkuji za tvů čas
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 16 lis 2008 13:40

Dík, kouknu na to při nejbližší příleřitosti; teď jdu obědvat, pak razím na návštěvu, takže buď večer, nebo zítra (je volno a nikam nejdu).

Ve zkratce:
Banner na úvodní straně jsem vzal přímo z fóra (z tebou uvedené adresy). Rozmazaný je proto, že jsem pro tyto pracovní pédéefka navolil maximální možnou kompresi obrázků. Totéž na straně 15.

Rámečky kolem URL odkazů dělá InDesign defaultně, nepovedlo se mi to přenastavit, takže to musím rušit explicitně u každého odkazu. Stejně tak odkazy nepodtrhává, protože to není textový editor, ale nástroj pro sazbu (na to mám znakový styl, ale musím ho opět aplikovat ručně).

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 16 lis 2008 20:12

Až to budete mít hotové, v jednom kusu, tak se mrknu, jestli vám tam nechybí moje stahovací fígle. Ale člověk se pořád učí, třeba zrovna nedávno jsem přišel na to, že mi StrongDC++ kouše z harddisku několik GB místa, aniž bych měl zapnutou funkci antifragmentace. A vím, jak to obejít, při trochu vyšší zátěži procesoru (nic není zadarmo).

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 16 lis 2008 20:45

To X - Článek nahrubo a v jednom kuse je přítomen zde
Mohu ti rovnou garantovat že se příliš nezabývá P2P sítěmi a to pro nutnost sdílet nějaký obsah. Dále se článek skoro nezabývá zpracováním zvuku, e-booky .. (Nosnad umíš číst my jsme ve stavu kdy honíme správné formulace a vyháníme bludy a toho špatnýho Čecha nahrazujeme tím dobrým) ..v tomto směru nás můžeš klidně doplnit a pokud to není jen štěk do prázdna a skutečně to provedeš velice rád na tvůj článek upozorním v odkazech na příbuzná témata.
Chystám jen jedno podstatné rozšíření viz odstavec pro "Myloše"

To Myloš chytla mne křeč před uzávěrkou a rád bych na poslední chvíli podstatně rozšířil text v části "Zpracování multimediálních souborů" v podstatě se bude jednat o další předělávku toho co už mám v podpisu "Převody mezi filmovými formáty a titulkování" Tak to moc nežeň nerad bych ti přidělal práci. Text dodám co nejdříve. Jo a proč až nyní prostě sem toho veledíla měl plné zuby a jak sem to chtěl co nejdříve uzavřít úplně sem zapomněl na tenhle restík se kterým do článku bylo původně počítáno. Jo Myloš v textu který ti připravím budou zcela záměrně skryté odkazy jen naznačeny a URL adresa vedle abys to z toho skrytého odkazu nemusel dolovat.

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 17 lis 2008 09:49

To Myloš doplnění textu viz příspěvek výše. Podle začátku a konce bys měl poznat kam to v textu který upravuješ patří. Obrázky jsou v samostatné příloze abys je nemusel tahat z dokumentu.

Poznámka: Vzhledem k tomu že článek má již své definitivní umístění ve FAQ - PC-Help smazal sem původní přílohy odsud.
Naposledy upravil(a) Jan Pašek dne 07 bře 2009 06:11, celkem upraveno 1 x.

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 18 lis 2008 04:59

Tak jsem zase popolezl, hotovo 30 stran.
http://www.edisk.cz/stahnout-soubor/829 ... .74MB.html

Tentokrát jsem zvolil menší kompresi obrázků; jsou už ke koukání?

Oproti korekturám jsem to ještě trochu pozměnil; lze to takhle?:
strana 12) — Co je ISP?
Původní návrh bylo po první tečce přidat:
Internet Service Provider (ISP) – poskytovatel služeb přístupu k internetu. Místo zkratkování "ISP" se někdy zkombinuje Zkratka se slangem a dočkáte se jen zkráceného názvu "Provider".

Namísto delší opravy na novém řádku jsem spojil do jednoho a zkrátil:
Internet Service Provider (ISP) – poskytovatel služeb přístupu k internetu. Často se setkáte se zkrácením tohoto trojslovného výrazu na jednoslovné označení provider.

strana 14)
Třetí případ: provider zřídí u vás na paneláku Wi-Fi přístupový bod a z něj pomocí ethernetové sítě (tedy UTP kabelem) rozvede připojení do jednotlivých bytů. Pak vám bude stačit pouze síťová karta do PC a patch kabel.

NA paneláku – jako na střeše? Nebo (podle „na poště“) míněno „spíš v paneláku“?
Změnil jsem na v paneláku.
Krom toho by bylo dobré zkratku UTP opatřit linkem; pokud, tak na kterou stránku?

strana 22) text Weby o P2P sítích rychle a přehledně v katalogu portálu Centrum.cz jsem zcela vypustil, protože odkaz na http://www.najisto.cz/?what=p2p+site nevyhledal jediný výsledek

A ještě doplňuji:
Určitě neušlo povšimnutí, že jsem předělal patičku.
Až bude vše hotovo, bude tato patička zároveň rychlou navigací – názvy kapitol budou odkazy na jejich začátky.

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 18 lis 2008 14:04

To Myloš když vidím jak moc syrové sem ti to dodal a kolik je s tím práce přemýšlím co ti u mě nadělí ježíšek.

K textu:
1) Úprava patiček OK dobry nápad

2) Strana 2 "Jak si zvětšit obrázek" uprav formulaci "Také ve většině programech funguje kombinace Ctrl+myší_kolečko." na "Také ve většině programů funguje kombinace stisknuté tlačítko CTRL společně s otáčením kolečkem myši." ať to máme česky.

3) strana 3 obsah řádky "Připojení k síti od základů po praxi" a "Přenosová rychlost" se téměř překrývají malá mezera by neškodila pokud to půjde

4) prosím prověď doplnění obsahu o nadpisy z rozšiřujícího textu který sem posílal. (když sem došel na konec zjistil sem že se k tomu teprve dostaneš po té bude zřejmě vše v pořádku

5) strana 6 kabely hypertext dielektrikum v návaznosti na text bych a) odstranil závorky b) skloňoval "dielektrikem" c) výraz uzavřel do uvozovek d) hypertextový odkaz zůstává

6) úprava textu strana 7 v závislosti na požadavek podrobneji vysvětlit zkratku UTP potažmo STP změna v nadpisu je třeba přenést také do obsahu.

Jak vypadá kroucený kabel UTP Belden a co je to UTP a STP kabel?
Společnost Belden byla původně založena před více než 100 lety ve Spojených státech
amerických. Sloučením společností Belden a Cable Design Technologies Corp.
vznikla před několika lety společnost Belden Inc., která patří mezi největší dodavatele
elektro kabelů nejen v USA.
Kabely BELDEN se vyznačují vysokou kvalitou a stálostí přenosových parametrů.
Kabely pro připojení k ethernetu nebo internetu. Alespoň u nás v práci se vžila
hantýrka: pokud někdo řekne v souvislosti s počítači, že potřebuje X metrů Beldenu,
myslí tím právě onen osmižilový (drátový) kabel pro sítě a připojení počítače k zásuvce
počítačové sítě.
Pokud by vám někdo řekl že potřebuje UTP kabel pak vyslovil anglickou zkratku "Unshielded Twisted Pair" což je u nás v Česku nestíněná kroucená dvojlinka. Pokud by dotyčný požadoval STP kabel "Screened Twisted Pair" bude chtít stíněnou kroucenou dvojlinku. Alternativní označení pro STP - ScTP - FTP kabely mají stejnou impedanci jako kabely UTP - 100 ohm, ale v porovnání s nimi mají navíc fólii, kterou jsou obaleny všechny kroucené vodiče. Fólie zajišťuje stínění. Mezi kroucenými vodiči se nachází neizolovaný drát, který usnadňuje uzemnění kabelu.
O zapojování a barvách v kabelu napoví více článek na hw.cz, další podrobnosti můžete nalézt také na Wikipedii
(článek o kroucené dvojlince), a to včetně vysvětlení dalších pojmů nebo si můžete přečíst alternativní článek o PC
sítích na světsítí.cz http://www.svetsiti.cz/view.asp?rubrika ... lanekID=60

Poznámka kde byly v pův textu hypertexty a text zůstal nezměněn zůstanou i hypertexty.

7) strana 7 Nenechte se napálit při nákupu kabelů pro PC
Jsou zmiňovány UTP kabely v souvislosti s úpravou 6 je možné žídit hypertext.

8) strana 7 Nenechte se napálit při nákupu kabelů pro PC hypertext "Více o SYKY kabelu v PDF dokumentu (k jeho otevření odkazu je třeba mít nainstalován Adobe Reader nebo jiný prohlížeč PDF formátu) na webu 3el.cz." uprav viditelný text na "Více o SYKY kabelu v PDF dokumentu na webu 3el.cz."

Pokud už si nekdo prohlíží tento návod v PDF měl by mu jít otevřít i další návod ve stejném formátu.

9) strana 8 Analogový signál text "jsme tu už probrali (viz přenosová rychlost)" do závorky pokud můžeš hyprtext na
přenosovou rychlost

10) strana 9 opravený obrázek switch vypadl popisek obrázku "SWITCH TP-LINK TL-SL2218WEB 16+1G"

11) strana 10 síťová karta text "Každá síťová karta má v paměti EEPROM uložen jedinečný 48bitový identifikátor, který se nazývá MAC adresa (též známá jako fyzická nebo hardwarová adresa)." MAC adresa přidej hypertext
http://cs.wikipedia.org/wiki/MAC_adresa

12) strana 11 Kdo je to uploader? text "který víceméně pravidelně umísťuje svoje soubory na některý ze serverů pro souborové služby (viz Jak fungují některé servery pro souborové služby?)." přidej prosím hypertext Jak fungují některé servery pro souborové služby?

13) strana 11 Co je to ISP? ještě do toho trochu šáhnu pokud se nebude líbit jednání a ústupky z mé strany se připouští.

Z anglického "Internet Service Provider" (ISP) – poskytovatel služeb přístupu k internetu. Často se setkáte se zkrácením tohoto trojslovného výrazu na jednoslovné anglické označení provider("poskytovatel").

14) strana 11 Co je to směrování portů a k čemu se používá? text "IP adres z pohledu stahování hlavně u P2P (Peer to Peer) sítí" na PP hypertext "Co je to P2P síť"

15) strana 13 Kombinované zřízení router a acess point domácí Wi-Fi od „O2“ na textu se projevuje stáří úprava textu v prvním řádku: "Společnost „O2“ po telefonním vedení šíří také internetovou televizi."

16) strana 14 text: Třetí případ: provider zřídí u vás na paneláku Wi-Fi přístupový bod a z něj pomocí ethernetové
sítě (tedy UTP kabelem) rozvede připojení do jednotlivých bytů. Pak vám bude stačit pouze síťová karta do PC a patch kabel.
....je v pořádku. Ještě sem neviděl hotspot ve sklepě. Dodatečný hypertext pod "UTP" je možný vzhledem k výše popsaným úpravám.

17) strana 15 Domácí Wi-Fi text "Dále bych vřele doporučil hlavní počítač propojit s routerem pomocí UTP kabelu." na UTP hypertext.

18) strana 15 Domácí wi-fi text "(viz připojení pomocí telefonní linky)." hypertext

19) strana 15 Domácí wi-fi text "jen místo telefonu bude televize a místo ADSL modemu bude modem s koaxiálním kabelem, který vám dodá provider." na provider hypertext

20) strana 17 Ideální internetové připojení se zaměřením na download změna textu "4. Je nesdílené, nebo sdílené s agregací maximálně 30:1." na "4. Je nesdílené, nebo sdílené s co nejvyšší rychlostí u paty domu a co nejnižším počtem přípojek v domě.

21) strana 17 Ideální internetové připojení se zaměřením na download 8. Provider podporuje i provoz P2P sítí (viz co je to P2P síť). na text v závorce prosím hypertext

22) strana 18 Pokrytí Wi-Fi signálem text "je reálná možnost připojit se po dohodě s providerem pomocí venkovní antény." na providerem hypertext

23) strana 20 Stahování text "Dalším typem je stahování z internetového úložiště: Rozhodnete se dát k dispozici nějaký svůj soubor. Ten nahrajete (uložíte, viz upload) na souborový server" na upload hypertext

24) strana 20 Co se vlastně smí a nesmí, se můžete dále dočíst například: text - na „Sešívaného“ blogu - vyhoď ten odkaz již není funkční.
další nefunkční odkaz v textu v rozhovorech s lidmi, kteří se zabývají šetřením a postihem počítačové trestné činnosti, například na idnes.cz, na sedazona.cz nebo na lupa.cz. vyhoď lupa.cz

25) strana 21 Co je to vícesvazkový archiv a jak ho vytvoříte? doplnění textu
Pokud však balíte data nekomprimovaná, jako jsou texty (txt, doc), obrázky (bmp) nebo audio (wav), sílu
komprese můžete nastavit podle potřeby. Platí přitom, že čím větší kompresi nastavíte, tím déle budete čekat
na výsledek (a naopak). Dobré je však také podotknout že čím větší je soubor (svazek, part) tím déle budete čekat na jeho upload. Míru komprese (velikost souboru, svazku, partu) je tedy třeba volit jako kompromis mezi výkonem PC a rychlostí uploadu.

26) strana 21 Servery zabývající se P2P sítěmi změna textu "http://www.sdileni.cz – web je zřejmě na dožití od léta roku 2008 jsem nenašel ani změny v přidruženém diskusním foru"
Dále v tom samém vyhoď celé shareforum majitel je patlák zbořil celí web a přišel přitom o zálohy takže to nejede a asi nepojede.

27) strana 26 Hellshare.com fotky je to strašně rozmazaný mám udělat nový screeny?

28) obrázky uploadet.to zatím je to rozmazané a mi nutíme čtenáře aby si přečetli co se na obrázku píše to je jak když si z nich dělám prdel pokud jsou třeba nové scrreny dej vědět

VELKÁ POCHVALA ZA ČAROVÁNÍ S OBRÁZKY překrývání stínování šipky a pod. MOC SE MI TO LÍBÍ
To Myloš když bude něco nejasného ozvi se jo a pozdravuj o dem ne paní pokud je že moc děkuju za trpělivost aby si kvůli mému veledílu nemel doma zle že už na nic nemáš čas.

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 19 lis 2008 21:00

Omlouvám se za malé pozdržení – zkouším teď se 3 pěveckými sbory a doprovázím jedno divadlo; moc zkoušek po práci a vracím se domů poněkud tuhý; vydechnu až v pátek, takže v pátek navečer se pustím do pokračování; dá-li perun, kéž bych to přes víkend dorazil.

A doma kvůli tomu zle nemám, neb jsem stále šťastně svobodný ;-)

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 20 lis 2008 07:38

Myloš dá se předpokládat že pokud nežiješ ze vzduchu je třeba v týdnu rozdělit čas ještě na práci co tě živí. Čekal sem že se ozveš přes víkend.

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”