Práce v IT ? Naprostý očistec !!!
Re: Práce v IT ? Naprostý očistec !!!
To je videokonzole. Na tu mám v PC 1347 her, které zabírají 8,08 MB. Ale ještě jsem se nikdy nedostal k tomu, abych to emuloval. Měl jsem videohry na TV, něco podobného a pokud se vzpomínám, už jsem je někomu prodal. Byli tam jen asi 4 hry a jejich malé variace (menší/větší pálka, menší/větší rychlost, menší/větší úhel, ...).
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Svatá pravda, mému nadřízenému...
Naše účetní narvala cédéčko do štěrbiny mezi krytkami šachet na počítači bez mechaniky

Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
Zazil jsem, kdyz sem komusi radil ze chyba muze byt v pameti,... pouzil jsem nestastnou formulaci "chtelo by to tu ramku vyndat a zkusit jinou". Bouzel sem zapomel ze nemluvim s pocitacu znalym clovekem.
Jen se ozvalo "Pockejte... jeee ted to bliklo"

Jen se ozvalo "Pockejte... jeee ted to bliklo"

if (count(legs)==6) bug
else feature;
Dvě monarchie v nejednotné Evropě...
Dvě koloniální říše v neklidném světě 23. století...
Jaderné mocnosti s historií osmi vzájemných válek...
Federativna kraljevina Jugoslavija a Císařství České
else feature;
karlos píše:malé dítě poznalo, že kolečko patři do kolečka a trojúhelníčkovej tvar může dát jenom do trojúhelníčkového otvoru, čtvereček do čtverečkovanýho .. atd
Dle uvedeného usuzuji, že jsi nikdy nepracoval jako údržbář v nějaké firmě. Pak bys mluvil jinak, jsou vemena, která budou cpát kolečko do čtvercové díry tak dlouho, dokud se jim to nepodaří, nebo to nezničí...
Nic se učit nemusím.
Ruku na srdce... také jsem si to kdysi myslel, dneska je mi již pár týdnů 44 a před třemi hodinami jsem zasedl nad manuály k DMX512 a začal se učit něco o čem jsem dosud jen slyšel. Podobně mám před sebou Excel, C++, SIMATIC S7, třídění odpadu...
No jo, ale kdybych byl popelář (díky bohu že nejsem

To mě by docela lákalo něco s hw...například stavět počítače to mě baví hodně moc
. Co bych mohl dělat za práci? Jak by asi tak byla placená? Nemam o tom ani páru tak bych rád kdyby mě někdo dal základní informace. Jo eště na jakou školu chodit, abych to potom moh dělat
.

Core i5 4570, 8GB DDR3, msi gtx1070 8GB, 240GB SSD Kingston, 550W Zdroj
Pernee44 píše:Co bych mohl dělat za práci?
Pradvepodobne skladani PC na zakazku, opravy, ... mozna sem tam nejaky servis
Pernee44 píše:Jak by asi tak byla placená?
Mhmmm tipuju 20-25 tis,.. SW a HW udrzbari nebyvaji zrovna na vrcholu vyplatnich listin
Pernee44 píše:o eště na jakou školu chodit, abych to potom moh dělat.
Idealni je elektroprumka - slaboproud, potom CVUT nebo VUT Brno - Elektrotechnicka fakulta. Na Informatice bys musel delat hodne i do softwae :)
if (count(legs)==6) bug
else feature;
else feature;
- Koja
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
To Pernee44 : Jestli chceš vážně jenom skládat počítače, tak ti stačí nějaká střední a zájem o to. Trocha orientace ve světě HW.. Nemyslím si, že bys čistě na skládání komponentů do sebe potřeboval něco extra nebo vysokou..
Ale uvědom si, že složit kompl už umí dneska kde kdo a takovejch "prodavačů" a "skládačů" je hodně
! Tím nechci říct, že práve s HW je nějaká podřadná nebo něco, existuje na to spousta certifikátů, které můžete získat, můžete potom dál ten HW ještě ladit, .. jenom sem reagoval přímo jenom na skládání PC, tak né, že mě místní HW odborníci budou kamenovat :)
Ale uvědom si, že složit kompl už umí dneska kde kdo a takovejch "prodavačů" a "skládačů" je hodně

! Tím nechci říct, že práve s HW je nějaká podřadná nebo něco, existuje na to spousta certifikátů, které můžete získat, můžete potom dál ten HW ještě ladit, .. jenom sem reagoval přímo jenom na skládání PC, tak né, že mě místní HW odborníci budou kamenovat :)
Everybody lies so don't trust anyone. :)
- Tomina
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Mno tak příteli. Máme přednášejícího, který od roku 1991 podnikal v oblasti IT. Dříve to byl zlatý důl, zisky maximální (ceny kolem sta litrů) a prodejnost také solidní. Jenže dnes ? Zisky takřka nulové a jen samé nervy, kdy příjde někdo na reklamaci. Pokud budeš vyloženě skládat počítače, tak se tím neuživíš, je dnes spoustu e-shopů, kde si koupíš komponenty a oni ti to složí gratis. A narazit si něco na komponentech jde, jenže takových hloupých lidí není moc a jelikož máme dobu internetovou, každý se podívá a vidí, že ten a ten je levnější. Náš učitel s tím praskl, měl dluhy a je rád, že už to nedělá. Říkal, že koncem podnikání z prodeje tiskárny míval tak 50,- provizi a ani to někdy ne. Další věc je pak ta, že znám ve svém okolí spoustu lidí, i holek, který když před ně položíš komponenty a manuál, tak ti PC složí taky. Ono složit počítač a složit počítač není to samé. Sám poznáš, že tam kde ti složí za 10 tis. výběhový krám alá Tesco je jasné, že se jede jen na co největší zisk. Pokud bys chtěl skládat levné a výkonné sestavy, bude ti dobře u srdce, ale neuživíš se. Věř mi, vím o čem mluvíš, chtěl jsem si také udělat živnost, ale bylo mi to velmi rozmluveno a co víc. Je pouhá otázka času, kdy budou věci, které zvládne opravdu malé dítě. Dnes, díky redakčním systémům, zvládně webovky každý a rychle. Jiný učitel nám říkal, že sám jako programátor to vidí jasně. Instalace typu další, další, další...webovky typu další, další, další...je otázka času, kdy bude v dalším odvětví také to další, další, další...
Pokud tě baví počítače, tak se dívej jen po SW. S železem umí dneska kde kdo, ale programovat, vytvářet nové programy, dělat webovky, informační systémy, apod. To umí jen hrstka a ti jsou víc, než dobře placení. Ovšem, jestli by tě taková práce bavila, to už je věc jiná. Sám to vidím. Mám kámošku programátorku. Dělá ve dne v noci, plat naprosto špičkový, ale sama si ho ani neužije. Příjde domů celá oteklá a jde spát. Tomu říkám život na houby...
Pokud tě baví počítače, tak se dívej jen po SW. S železem umí dneska kde kdo, ale programovat, vytvářet nové programy, dělat webovky, informační systémy, apod. To umí jen hrstka a ti jsou víc, než dobře placení. Ovšem, jestli by tě taková práce bavila, to už je věc jiná. Sám to vidím. Mám kámošku programátorku. Dělá ve dne v noci, plat naprosto špičkový, ale sama si ho ani neužije. Příjde domů celá oteklá a jde spát. Tomu říkám život na houby...
- Koja
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Ámen, Tomino :)
Když tě nebaví programování a bušení kódu tak zkus administraci nebo síťování..
Když tě nebaví programování a bušení kódu tak zkus administraci nebo síťování..
Everybody lies so don't trust anyone. :)
K tomu by se sluselo dodat jen to, ze administrace a sitovani je take dobra prace, dobre misto, ale chodis domu vyflusly pozde v noci a neuzijes si ten plat 

if (count(legs)==6) bug
else feature;
else feature;
- Tomina
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:

Někdy se tak stává, že člověk živí, čím by třeba ani být nechtěl, ale zrovna není na výběr

.....
procez delam na helpdesku 

if (count(legs)==6) bug
else feature;
else feature;
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Notebook pro kancelářské práce
od Bulit.Sven » 11 srp 2024 13:06 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 4
- 1670
-