Bastlírna (Slaboproud)

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Schéma (slaboproud) Blikač aktivovaný nízkou intenzitou osvě

Příspěvekod guest » 26 úno 2009 16:00

Co myslíš? Dej sem odkaz.

Reklama
zao
Level 6.5
Level 6.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod zao » 26 úno 2009 16:02

tak ještě jednou nevšiml jsem si tvýho příspěvku
http://aukro.cz/item560338831_chameleon ... nikou.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.

Teedok
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Teedok » 26 úno 2009 16:21

Vypadá to zajímavé ale bydlím v jablonci a musel bych platit 80 nebo 40kč...nevíš jestli se to nedá sehnat někde tady(v běžným obchodě)? A co přesně by mi to usnadnilo??
Freerapid 4ever

Radix
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Radix » 26 úno 2009 16:25

Určitě bude v Liberci obchod s elektrosoučástkami.

zao
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod zao » 26 úno 2009 16:27

co by ti to usnadnilo?? vše, stačí zapojit jak je na videu (ikdyž je to prasácký) a dat to do nějaké vázy, to znamená žadný složitý obvody, žádný plošňáky nic, ale takovej efekt jak ta luxeonka to mít nebude
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.

guest

Příspěvekod guest » 26 úno 2009 16:29

Jsem Jablonečák i když tam momentálně nebydlím a nevím jestli tam takový obchod nyní je - byla tam prodejna Tesly. V Liberci býval GM Electronic, ale to už asi neplatí. Nejspíš ty součástky budeš muset objednat z nějakého zásilkového obchodu a počítat s poštovným. Tak vyber co bys potřeboval a nějak to dáme do kupy. Tuším, že nejbližší obchod od tebe je tady v Semilech a to máš 26km. A i tady to není zrovna spolehlivý, protože často něco nemají a když si přijedeš jsi nucem jet ještě jednou.
DENKL Semily.

guest

Příspěvekod guest » 26 úno 2009 16:35

Radix píše:Určitě bude v Liberci obchod s elektrosoučástkami.

Človeče nemyslím, pamatuju tam GM a ten to zrušil. Pak jeden kamarád tam měl obchod vyloženě pro bastlíře a dokonce zásoboval naši malou firmičku, ale taky to vzdal. Ti bastlíři ubývají a je to pochopitelný, když spočítáš náklady, praci s výrobou tišťáku, poštovnné, pak se opravdu vyplatí koupit stavebnici. Byly časy kdy se mi vyplatilo jet pro jeden integráč do Pardubic a jsou dávno pryč. A ono se to vyplatilo, protože takový výrobek na trhu nebyl. Historie. :-(

Teedok
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Teedok » 26 úno 2009 18:35

v Liberci jsou nejméně 2(naproti knihovně - Saturn, a za Fúgnerkou)a jak se ta ledka přesně jmenuje???A mohl by jste teda prosím někdo napsat jaké si mám koupit součástky, když budu chtít použít tuto led(jak sama mění barvy viz. video) a aby se aktivovala při určité hladině osvětlení???(ještě by se mi líbilo abych si mohl tu barvu určovat,ale to už chci asi moc)
Freerapid 4ever

Teedok
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Teedok » 26 úno 2009 18:48

to Blue spirit : To musela být skutečně historie, protože teď seženeš integráš na každém rohu :D :D

Stejně jako ostatní součástky...
Freerapid 4ever

guest

Příspěvekod guest » 27 úno 2009 11:32

Historií jsem myslel 70-tá léta aněco málo i po roce ´89. S těmi součástkami se netrap, pokud máš v Lbc dva obchody, tak stačí když si vytiskneš schéma a oni už budou věfět o co jde. Nebo napiš co jsi si vybral. Nějak to ze tvé komunikace není patrné.

Teedok
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Teedok » 27 úno 2009 11:45

Tak myslíte ze by šlo udělat aby se dali ručně měnit ty barvy?treba ze bych si tam dal nejaky lepší diody?třeba 4....ale aby svítili pořádně...aby to treba osvitilo klávesnici...
Freerapid 4ever

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 27 úno 2009 11:57

Tak já myslel že sem sem včera poslal schemátko a zřejmě sem z náhledu dal rovnou uzavřít místo odeslat. Jo holt moje sará slabost a neodnaučím se to, sákriš.
Dělám to celé znovu včetně popisu to zabere cca 2 hod pokud se nic nestane tak to tu budeš mít.

Edit: ještě jinak doma ti naskenuji výkres něčeho co už stejně nedodělám a než to vyhodit raději ti to pošlu na dobírku v ceně poštovného a hrej si alespoň budu mít dobrý pocit že vychovávám omladinu.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”