Dotazy a otázky na fórech Vyřešeno

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

Romaine
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Pohlaví: Žena
Stav:

Re: Dotazy a otázky na fórech

Příspěvekod Romaine » 08 pro 2009 11:02

Já bych se tu zbytečně nehádala.. Střetává se tu několik generací, takže se lidé prostě musí smířit s různými věcmi. Někomu vadí to, někomu něco jiného. Mladí (myslím si, že převážně) píší takové ty věci jako f místo v (ftip), w místo v (widěl), ae místo ale, tet místo teď apod. Vadí mi to? Ano. Líbí se mi to? Ne. Udělám s tím něco? Ne. Řeším to? Ne. Kdo neumí psát česky, protože různýma výše uvedenýma blbostma chce být "in" (opravdu nemyslím dysgrafiky), tomu se to jednou vrátí např. nenapíše sloh, řádně životopis,...

Mimochodem chyby dysgrafika se dají poznat. Stačí zhodnotit delší text. Jsou typické chyby dysgrafie a typické "chyby" lidí, kteří prostě češtinu ignorují jako např. ti co vůbec nepoužívají oddělování vět (tečky, čárky, odstavce). Text bez diakritiky se dá přečíst úplně normálně - kolikrát si toho ani nevšimnu, prostě to automaticky doplňuju. Ale text bez odstavců, čárek v souvětích a teček na konci věty? Případně samé ... za pár slovy? Hrůza. Ale stejně s tím nic neuděláme.
Acer TimelineX 4820T - OS: Windows 7 HP x64. / HTC Wildfire S Purple
*Když píšu bez diakritiky, tak jsem tu přes mobil!

Reklama
mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Dotazy a otázky na fórech  Vyřešeno

Příspěvekod mmmartin » 08 pro 2009 11:10

Myslím, že tímto smířlivým příspěvkem lze celou záležitost považovat za uzavřenou (jak již karlos navrhl dnes časně ráno).
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”