X: MPEG-4 AVC ( též se označujejako MPEG-4 Part 10 nebo H.264) , čili je to totéž.
Pic: Antény typu YAGI ( kromě antén typu X-Color, které jsou širokopásmové) jsou úzkopásmové, kanálové , tedy mají co největší zisk jen pro část spektra nebo kanálu , na obou stranách tj. spodní a dolní pásmo od tohoto kanálu již poměrně rapidně zisk klesá. Proto se nehodí pro potřebu dig. TV , kde je potřeba naladit ne jeden multiplex , ale daleko více ( myšleno do budoucnosti), přitom od sebe tyto multiplexy mohou být vzdáleny frekvenčně velice daleko. Postranní chytání ( tzv. laloků) není u širokopásmových antén ( matrace) vůbec na škodu, jelikož žádné duchy v Dii TV nenastávají.
Jinak by se muselo použít několik kanálových antén..
Doporučte Anténu pro digitální příjem televize Vyřešeno
- jaro3
- člen Security týmu
-
Guru Level 15
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Doporučte Anténu pro digitální příjem televize
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra
- jimmy3
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Blue Spirit píše:jimmy3 píše:Od ještědu bydlím asi 60 KM a ještě třeba novu,cinemu,primu,cool nevysílá ty chytáme z jiného vysílače myslím z ustí n. labem což je docela daleko a anténa je otočená na jinou stranu než ustí
Podle této tabulky http://www.digistranky.cz/dvbt/divaci/r ... dvb-t.html Liberec vysílá od března.
Jo ale ještě ne všechny programy

CPU Intel Core i5-3210M GPU NVIDIA GeForce GT 640M RAM 8GB DDR3 HDD 1TB+1TB OS Windows 10
CPU AMD Phenom II X4 965 BE GPU SAPPHIRE NITRO+ RX 580 OC 4G RAM 8GB DDR3 SSD 120GB HDD 500GB OS Windows 10
CPU AMD Phenom II X4 965 BE GPU SAPPHIRE NITRO+ RX 580 OC 4G RAM 8GB DDR3 SSD 120GB HDD 500GB OS Windows 10
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Na řešení antén pro obtížné podmínky, je třeba znát podmínky místa příjmu. Podle dotazu chce řešit příjem ze dvou vysílačů z rozdílných směrů a v místě příjmu se slabým signálem, dvou rozdílných multiplexů. Na to potřebuje podle mne v každém případě dvě antény a to nejlépe yagi a to klidně i jednokanálové, ale pokud používá dipól a matraci (a to nejspíše polské výroby) a antény jsou letité, včetně svodů, tak se nedivím jeho problémům. I digitální TV potřebuje kvalitní signál a anténa je ten nejlepší zesilovač. Tady asi jeho problém nevyřešíme, protože jen obecné rady mu asi nepomohou. Ono to chce i osobní zkušenosti, nebo si pozvat nějakého machra, či odkoukat od nejbližších sousedů.
A ještě jsem zapomenul - o žádné duchy nejde, ale to bychom se dostali do debaty daleko mimo toto téma a bylo by z toho flame jako hrom!
A ještě jsem zapomenul - o žádné duchy nejde, ale to bychom se dostali do debaty daleko mimo toto téma a bylo by z toho flame jako hrom!
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
-
- Pohlaví:
To Pic Antény jsou sice letité, ale jak píšeš ta matrace je polská (tenkrát nic jiného nebylo) a dipol na III.pásmo jsem dělal sám. Antény jsou na půdě, takže nejsou zkorodované a koaxiál je kvalitní pro venkovní použití, nicméně je to včechno staré asi 15 let. Tak to půjde všechno pryč.
A tak také zní můj dotaz "Doporučte Anténu pro digitální příjem televize"
Otázkou ovšem je, jestli jsou to 2multuplexi, anebo jeden. To totiž nemůžu zjistit. Ten výkrývač vlastně retlasačka je na kopci a teoreticky může přijímat ze tří směrů (na všechny relativně vidí) - Praha, Liberec a Černá hora. Já si myslím, že používá ještěd, ale nemohu to tu nikde ověřit - nikdo neví, kdo to spravuje.
Takže: koupím kabel a použiju stávající síto a pokud to relativně půjde, tak koupím nějakou kvalitnější (ne polskou) a bude to O.K. Sloučit dvě kanálové ant. je sice dobré řešení, ale provizorní, protože jak už bylo psáno, přijdou další multiplexi.
A hlavně, nechci na vše investovat víc než 1.000,- Kč. Pak už je rozumější koupit ten satelit což je cca o 1.000,- dražší, ale je tam větší nabídka a hlavně je to na "věky", určitě to vydrží než se změní technologie TV vysíláni.
Navíc satelit už tam byl a se dvěma konvertory běžel na Astru a Eutelsat, a byl na balkóně v přízemí, cca 4m od TV.
Toto téma nechám otevřené, je tu dost dobrých rad a názorů a pokud třeba někdo přijde s podobným dotazem, víme kam ho odkázat - myslím tdy vlákno...
Jen bych prosil případné přispěvovatele, aby to zbytečně nezaneřadili nějakým flame, typu .... na co anténu, já to chytám ve stodole na vidle...
Vhodná anténa by se jistě dala vybrat ZDE, ale cena poměrně k satelitu je vysoká.
A tak také zní můj dotaz "Doporučte Anténu pro digitální příjem televize"

Otázkou ovšem je, jestli jsou to 2multuplexi, anebo jeden. To totiž nemůžu zjistit. Ten výkrývač vlastně retlasačka je na kopci a teoreticky může přijímat ze tří směrů (na všechny relativně vidí) - Praha, Liberec a Černá hora. Já si myslím, že používá ještěd, ale nemohu to tu nikde ověřit - nikdo neví, kdo to spravuje.
Takže: koupím kabel a použiju stávající síto a pokud to relativně půjde, tak koupím nějakou kvalitnější (ne polskou) a bude to O.K. Sloučit dvě kanálové ant. je sice dobré řešení, ale provizorní, protože jak už bylo psáno, přijdou další multiplexi.
A hlavně, nechci na vše investovat víc než 1.000,- Kč. Pak už je rozumější koupit ten satelit což je cca o 1.000,- dražší, ale je tam větší nabídka a hlavně je to na "věky", určitě to vydrží než se změní technologie TV vysíláni.
Navíc satelit už tam byl a se dvěma konvertory běžel na Astru a Eutelsat, a byl na balkóně v přízemí, cca 4m od TV.
Toto téma nechám otevřené, je tu dost dobrých rad a názorů a pokud třeba někdo přijde s podobným dotazem, víme kam ho odkázat - myslím tdy vlákno...

Jen bych prosil případné přispěvovatele, aby to zbytečně nezaneřadili nějakým flame, typu .... na co anténu, já to chytám ve stodole na vidle...
Vhodná anténa by se jistě dala vybrat ZDE, ale cena poměrně k satelitu je vysoká.
- jak jsem dával odkazy na stránky, tak na nich sám zjistíš, že polské matrace jsou tragédie
- dokrývač je nejspíš jen analog, aspoň jsem ho nedohledal na mapách a tabulkách, i když je pravda, že se aktualizují občas a zpoždění tam také bývá > http://www.digistranky.cz/dvbt/divaci/r ... multiplex3 (mux1, mux2 = digitální dokrývače)
- ty 2 možnosti co jsem dával, tak mají samozřejmě oba 2 muxy
- v budoucnu pro vás bude ideální Trutnov - Černá hora, kde by měli být od 8.2010 (tedy již spíš někdy v současné době) 3 muxy (mux1, mux2, mux3), co se týče muxu 4, vypadá to s ním bledě, nejsou TV co by chtěli platit za pozemní vysílání měsíc co měsíc půl melounu ... ale licence na to mnohé mají přiklepnuti, například Óčko.
- dokrývač je nejspíš jen analog, aspoň jsem ho nedohledal na mapách a tabulkách, i když je pravda, že se aktualizují občas a zpoždění tam také bývá > http://www.digistranky.cz/dvbt/divaci/r ... multiplex3 (mux1, mux2 = digitální dokrývače)
- ty 2 možnosti co jsem dával, tak mají samozřejmě oba 2 muxy
- v budoucnu pro vás bude ideální Trutnov - Černá hora, kde by měli být od 8.2010 (tedy již spíš někdy v současné době) 3 muxy (mux1, mux2, mux3), co se týče muxu 4, vypadá to s ním bledě, nejsou TV co by chtěli platit za pozemní vysílání měsíc co měsíc půl melounu ... ale licence na to mnohé mají přiklepnuti, například Óčko.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Pochybuji, že ten retranslační vysílač je digitální, protože to dost drahá investice a telekomunikace nestíhají ani hlavní vysílače. Dále se již nebudu vyjadřovat, protože bez podrobných znalostí místních podmínek by to byla jen neplodná debata.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
-
- Pohlaví:
Re: Doporučte Anténu pro digitální příjem televize Vyřešeno
Polské matrace jsou na nic, to se ví dávno. Černá hora se nás netýká, je v nedohlednu za mnoha kopci. Retlansačka digitál nepřevádí (dnes jsem našel provozovatele) a tak zbývá jen ještěd. Sice je v cestě kostel s měděnou střechou a také kopec, ale je to jediné řešení - a satelit. 
Díky všem! Dávám vyřešeno - pokud bude mít někdo stejně pitomý dotaz, víme kde to najdeme.

Díky všem! Dávám vyřešeno - pokud bude mít někdo stejně pitomý dotaz, víme kde to najdeme.

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Nové reproduktory ale digitální ne cinch
od p3v4x » 24 lis 2024 20:39 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 0
- 1281
-
od p3v4x