Jak udělat oddělovač přepětí, aby PC nerušilo TV?*
-
- Pohlaví:
Re: Jak udělat oddělovač přepětí, aby PC nerušilo TV?*
Pak by to musel jedině rušit zdroj z PC. Jestli máš nějakou dlouhou prodlužku zapoj něco do jiné místnosti, i když to je takovej pokus.
Ještě zkus jeden "pokus" - vytáhni anténu z TV a stř. voltmetrem na rozsahu cca 100V (asi nejspíš 200V) změř napětí mezi stíněním antény - vnější kroužek konektoru - a tímtéž "kroužkem" - ne kolíkem! na vstupu TV, a to při zapnutém TV. Pak sem napiš, cos naměřil.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
-
- Pohlaví:
Prosím jenom pro mne, co se tím vysleduje, resp. naměří?
2BS: Tak fakt jen pro Tebe: pokud se tam objeví, tak přesně právě to přepětí, které chce tazatel už od začátku oddělit. Pro Tvoji (i jiných) informaci se tam občas může u STA vyskytnout až 60V st.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
-
- Pohlaví:
Takže onen oddělovač přepětí by na tohle nepomohl. Jsou v podstatě dvě možnosti:
první - zdroj má špatný (nebo vůbec žádný) síťový odrušovací filtr. Pak by mělo znatelně pomoci co navrhoval BS:
druhá - zdroj má špatné elektromagnetické stínění a ruší přímo vf signál. Tomu by ale koax měl zabránit (za předpokladu, že je vše správně zapojeno)
A teď mě napadla i třetí - špatné stínění má zdroj i TV a elmg. vlny pronikají do TV, kde ruší.
2satam: pokud by to bylo jak píšeš, pak by TV jela špatně nezávisle na PC - což NENÍ tento případ.
první - zdroj má špatný (nebo vůbec žádný) síťový odrušovací filtr. Pak by mělo znatelně pomoci co navrhoval BS:
Pak by to musel jedině rušit zdroj z PC. Jestli máš nějakou dlouhou prodlužku zapoj něco do jiné místnosti, i když to je takovej pokus.
druhá - zdroj má špatné elektromagnetické stínění a ruší přímo vf signál. Tomu by ale koax měl zabránit (za předpokladu, že je vše správně zapojeno)
A teď mě napadla i třetí - špatné stínění má zdroj i TV a elmg. vlny pronikají do TV, kde ruší.
2satam: pokud by to bylo jak píšeš, pak by TV jela špatně nezávisle na PC - což NENÍ tento případ.
2ITCrowd: Nic ve zlém, ale pokud ses všiml, byl jsem zde první, kdo tu naznačil v podstatě to, co jsi teď napsal. Ten poslední "pokus" je pouze pro úplné vyloučení toho "přepětí".
A s těmi zdroji máš pravdu, ale to by patrně znamenalo, že se v tom asi někdo vrtal, protože i PC zdroje jsou stavěny tak, aby nerušily další přístroje (jsou odrušené).
A s těmi zdroji máš pravdu, ale to by patrně znamenalo, že se v tom asi někdo vrtal, protože i PC zdroje jsou stavěny tak, aby nerušily další přístroje (jsou odrušené).
-
- Pohlaví:
satam píše:2BS: Tak fakt jen pro Tebe: pokud se tam objeví, tak přesně právě to přepětí, které chce tazatel už od začátku oddělit. Pro Tvoji (i jiných) informaci se tam občas může u STA vyskytnout až 60V st.
PC a TV není spojeno anténou a tak toto odpadá.
Další viz. ITCrowd
Ale TV a PC jsou 3 metry a tam by nějaké vf jít po síti mohlo. Pokud nebude jiný nápad pak bych hledal ve zdroji PC.
Ale napájení STA je ze sítě a už to máme tak zamotané, že bude problém to rozmotat. Vím, že se mnou někteří nesouhlasí, ale snažím se systematicky dopátrat zdroje rušení, k čemuž bohužel patří i to měření "přepětí".
Pravdou je, že za současného stavu našich znalostí vše ukazuje na odrušení zdroje.
Pravdou je, že za současného stavu našich znalostí vše ukazuje na odrušení zdroje.
-
- Pohlaví:
Ještě mě napadlo - píšeš, že to udělá někdy při internetu a někdy u her. Čistě hypoteticky - kdyby to bylo u internetu při přehrávání videa..
Zkus PC jen naprázdno a potom zvyš zatížení (buď nějakým testovacím programem, nebo náročnou hrou), ať se PC trochu "zapotí". Pokud by závada nastávala opravdu při zvýšeném výkonu PC, byl by to zdroj (a je už jedno z jakého důvodu).
A satamovy rady ber s rezervou. Nebyl bys první kdo by běhal s volmetrem po bytě aniž by věděl co a proč vlastně měří.
Zkus PC jen naprázdno a potom zvyš zatížení (buď nějakým testovacím programem, nebo náročnou hrou), ať se PC trochu "zapotí". Pokud by závada nastávala opravdu při zvýšeném výkonu PC, byl by to zdroj (a je už jedno z jakého důvodu).
A satamovy rady ber s rezervou. Nebyl bys první kdo by běhal s volmetrem po bytě aniž by věděl co a proč vlastně měří.
Naposledy upravil(a) Uziv00 dne 13 lis 2012 22:22, celkem upraveno 1 x.
ITCrowd: Když je pc v klidu, já ležím a dívám se na tv, tak je to v pohodě. Dokonce i když píšu tento příspěvěk
, ale když zapnu hru tak se to seká...dá se s tím zdrojem něco udělat? 

-
- Pohlaví:
Jak moc jsi zběhlý v elektrice?
Teď jsem zkusil zapnout CS 1.6 a trhlo se to tak jednou za 20 sekund.
Moc ne, spíš vůbec
. Jsem ve druháku na elektrotechnice
Moc ne, spíš vůbec

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 3137
-