Myloš píše:V Bibli se o majetku píše různě.........Zejména dary od panovníků a šlechticů............P.S.: Nejsem katolík.
Jestli ony ty dary nebyly především za "svaté války" za to že huckovali národy proti sobě (vždy to bylo jen k vůli mamonu či jiné víře) , ono původ je hlavně v raném středověku, legislativě na které se podílela, a pak nebyl-li prvorozený syn šel majetek komu.....atd..
------------------------
Bible hmmm...
Ano ono se tam toho píše a vždy si někdo něco vytrhne co mu pasuje, nemyslel jsem na chamtivost apoštolů, to jak to bylo s jejich vírou víme i od té "Skály" než kohout za kokrhá třikrát mne zapřeš....., takže uvádět "myšlenky" apoštolů na obranu hrabivosti je chabé ... (jistý Tomáš, že.., nebo Jidáš a další nepovedení žáčkové)
Myslel jsem na učitele:
Ježíš mu řekl: "Pokud chceš být dokonalý, jdi, prodej svůj majetek,
dej ho chudým a budeš mít poklad v nebi. A pojď, následuj mě."
Když ale mladík uslyšel tu řeč, smutně odešel. Měl totiž mnoho majetku.
Ježíš tedy řekl svým učedníkům: "Amen, říkám vám, že pro boháče je nesnadné vstoupit do nebeského království.
A říkám vám znovu: Je snadnější, aby velbloud prošel uchem jehly, než aby boháč vešel do Božího království."
A když to jeho učedníci uslyšeli, nesmírně nad tím žasli a říkali: "Kdo tedy může být spasen?"
Ježíš však na ně pohlédl a řekl: "U lidí je to nemožné, ale u Boha je možné všechno."
Tehdy mu Petr odpověděl: "Pohleď, my jsme všechno opustili a šli jsme za tebou. Co tedy bude s námi?"
Ježíš jim řekl: "Amen, říkám vám, kdo jste mě následovali, že při znovuzrození světa, až se Syn člověka posadí na trůnu své slávy, budete i vy sedět na dvanácti trůnech a budete soudit dvanáct pokolení Izraele.
-----------------------------------------------------------------------
Měla by se tedy církev oprostit od movitého majetku a věnovat se tomu k čemu ji její učitel zakládal......... duchovnu.Myloš píše:U biblických překladů je ten problém, že jsou to překlady, a tudíž vždycky ve větší či menší míře výklady. A pak záleží, kdo je cílovou skupinou čtenářů, k jakému účelu se daný překlad používá.
Asi tak už jsi to v podstatě vystihl..........