Volby prezidenta - co na ně říkáte? Vyřešeno

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

Kdo by měl být podle vás prezidentem České Republiky.

Karla Schwarzenberga
42
49%
Miloše Zemana
43
51%

Celkem hlasů: 85

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Volby prezidenta - co na ně říkáte?

Příspěvekod Myloš » 15 led 2013 09:41

Soudit, jestli někomu majetek přísluší nebo ne, naštěstí nezávisí ne tobě. Stejně jako nepřísluší soudit církvi, jestli přísluší majetek tobě nebo komukoli jinému. Stejně tak pokud stojíš mimo církev, je komické, jak se staráš o to, co by církev dělat měla anebo neměla, čím by se měla zabývat… Co kdyby usoudila, že ti žádný majetek nepřísluší a že bys měl všechno, co vyděláš, odevzdat státu? Jistě, víra není kšeft, v tom s tebou plně souhlasím, ale tvrzení „žádné financování státem, žádné vlastnictví“ je totéž jako „všechno vám ukradnem a starejte se o sebe“.
Nadto tvrzení, že „Církev potažmo kněží by měli pouze vykonávat bohoslužby tedy i veškeré obřady, svatby, křtiny, pohřby“ mi připomíná nechvalně známý komoušský nesmysl o tom, že církev je od toho, aby „uspokojovala náboženské potřeby věřících“. Ach jo.
  • Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
  • Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
  • Mýliti se je Myloš. ;-)

Reklama
jaojao
Level 5.5
Level 5.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod jaojao » 15 led 2013 10:36

Já jsem nikoho nezabil, neupálil ani žádnou válku nerozpoutal, svůj majetek nemám někomu zabavený, ani darovaný od cizích lidí, navíc co jsem vydělal to bylo zdaněno atd....
Takže mi to až tak komické nepřipadá, snad jen to srovnání :?
Ano v tomto případě souhlasím s komoušema (ostatně to nejsou a nebyly to jen oni komu vadilo mamonění církve, stačí kouknout do historie) měla by se církev starat jen o to k čemu byla původně založena, nebo bylo tímto úmyslem míněno něco jiného.....
---------------
Ano církev by neměla VYDĚLÁVAT, ale sloužit své víře.
Intel > nvidia > WD > Kingston > Seasonic > LG > XP <<< takhle nějak :) a zde např.: https://1url.cz/iriwZ (ta dívka tam to je dcera )

guest

Příspěvekod guest » 15 led 2013 10:50

ITCrowd píše:Už jsem to tu psal, ale upadlo to v zapomnění. Takže znovu - církvi byla zabavena většinu majetku na základě B. dekretů. Jak se v nich píše, majetek se zabavoval zrádcům, kolaborantům, Němcům a Maďarům. Podle našeho právního řádu se restituce vztahují jen po tyto dekrety. Tedy církvi v rámci restitucí přísluší pouze majetek zabavený komunisty - což je tak 20% z toho co dostanou.

No, Myloš to tady velmi obhajuje a skoro by se dalo říci že i s jistým úspěchem, ale k těm dekretům se mu mnoho vyjadřovat nechce. :smile:

jaojao
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod jaojao » 15 led 2013 11:01

Jistě máš pravdu, že to nezměníme ani já ani ty...., soudit to bude možná někdo jiný, jestli nespoléhají na to - možná bude ............
Ale jaksi mi to nejde pod nos, víra, církev, morálka........ nějak v tomto duchu mi to tam neladí.........
------------------------------------------------------------------------
Docela by mne zajímaly reakce na prohlášení papeže v přímém vystoupení, kdy by řekl, že převedou svůj majetek státům a rozpouští byť jen centrum církve.
Jestli by si ho náhle (nebo do 24 hodin) nepovolal Bůh k sobě. :-(
---------
PS._: nikdy jsem nebyl komunista ani v naší rodině o nikom takovém nevím...
Naposledy upravil(a) jaojao dne 15 led 2013 11:18, celkem upraveno 1 x.
Intel > nvidia > WD > Kingston > Seasonic > LG > XP <<< takhle nějak :) a zde např.: https://1url.cz/iriwZ (ta dívka tam to je dcera )

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 15 led 2013 11:18

Trochu (hodně) OT:
Našim politikům nevěřím a považuji je dojednoho za zkorumpované gaunery. Proto jsem přesvědčený, že celé slavné/neslavné církevní restituce jsou jen zástěrkou pro vyvedení státních peněz mimo dohled státu a jejich snadnější rozkradení... :-(
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

Uziv00

Příspěvekod Uziv00 » 15 led 2013 11:21

/ot. Rok 1942 Krakov. Po ulici jde borec z hitlejugend a potká poláka. A polák je špinavej a otrhanej a neupravenej. A jak tak na něj ten z hitlerjugend kouká, tak si říká: "Ten Dolfa má fakt pravdu, copak tohle je nějakej kulturní národ?" A pln znechucení na toho poláka plivne. Polák zvedne oči a říká: "Neplivejte na mě, já jednou budu papež" A ten z hitlejugend odpoví: "Jasně. A já to budu dělat hned po tobě".

Uziv00

Příspěvekod Uziv00 » 15 led 2013 11:22

karlos píše:Trochu (hodně) OT:
Našim politikům nevěřím a považuji je dojednoho za zkorumpované gaunery. Proto jsem přesvědčený, že celé slavné/neslavné církevní restituce jsou jen zástěrkou pro vyvedení státních peněz mimo dohled státu a jejich snadnější rozkradení... :-(

Řekl bych, že Kája trefil hřebík na hlavičku.

jaojao
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod jaojao » 15 led 2013 11:22

Jojo, tak nějak to bude, nejhorší na tom všem je, že to dotáhli tam kde to je a nikoho to "nezajímá" s nikým to "nehne", Stát je na "huntě".....
V podstatě nám může být relativně jedno jestli to bude Kainovo či Ábelovo, pokud se budou řídit nepokradeš a dalšími....
----
Jenomže je to hnus velebnosti, ovládaný mafiíííí... nebo mafiemi
Naposledy upravil(a) jaojao dne 15 led 2013 11:24, celkem upraveno 1 x.

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 15 led 2013 11:24

Blue Spirit píše:No, Myloš to tady velmi obhajuje a skoro by se dalo říci že i s jistým úspěchem, ale k těm dekretům se mu mnoho vyjadřovat nechce. :smile:
K tomu ať se vyjadřují právníci, k tomu ať ti, kdo o tom něco vědí (anebo si myslí, že vědí) podávají žaloby k Ústavnímu soudu…
Mě hlavně fascinuje, jak na jedné straně slyším někdy až vřískot nad tím, že se nesmí prolomit restituční hranice roku 1948, a zároveň na straně druhé hlasy, které zkoumají původ církevního majetku v její dva tisíce let staré historii, aby „morálně“ odůvodnili, že ukradené se nevrací. V prvním případě je každému prd po historii, v opačném případě zkoumejme majetek každého šlechtického rodu, každého podnikatele, který něco zdědil, každého národa, který bojoval s jiným národem… až k počátku světa. Buď jedno, nebo druhé, ale takhle je to vrcholně pokrytecké.

jaojao píše:Já jsem nikoho nezabil, neupálil ani žádnou válku nerozpoutal
A dáš ruku do ohně za své předky, že nikoho nezabili etc.?

jaojao píše:Ano církev by neměla VYDĚLÁVAT, ale sloužit své víře.
Řekl bych, že po tom, co by církev měla nebo neměla, je ti houbeles, nejsi-li jejím členem. Pokud nejsi členem církve, nestarej se, prosím, o to, co dělá, pokud tím nezasahuje do tvých práv (a to, hádám, nikterak nezasahuje).
  • Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
  • Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
  • Mýliti se je Myloš. ;-)

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 15 led 2013 11:25

Stezujeme si ze muzeme dat dobrovolne prispevek na novy kostel. Jenze taky by se mohlo stat, ze priste ten prispevek nebude dobrovolny a nebude na kostel, ale na mesitu. At chceme nebo ne, krestanska cirkev je jedinou obranou proti ostatnim nabozenstvim.

Je vyborna argumentace tim ze ja ani moje rodina (tzn maximalne tak rodice a prarodice) nic neukradli ani nic jineho nespachali - pricemz to co se vytyka cirkvi je stare stovky let. Copak delali nasi predkove v te dobe? Kdo muzue zarucit ze jeho predek byl bezuhonny obcan a ne loupezivy rytir, husita, kriminalnik nebo dokonce prislusnik nejake te cirkve?

Uziv00

Příspěvekod Uziv00 » 15 led 2013 11:27

2Myloš: Jednoduchá odpověď. Je demokracie, a pokud 70% lidí nesouhlasí, aby církev dostala majetek, pak ho dostat nemá. Tečka. Místo dohadů bych udělal referendum a byl by jednou provždy pokoj.

jaojao
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod jaojao » 15 led 2013 11:28

Pokud je mi známo tak ne, nevím o nikom..,ale co prováděla církev i na našem území je doufám známo, kolik lidí umučili, spálili, zabili, zlikvidovali.....
a majetek zhabali. takže bych se jich tolik nezastával, nebo začneš argumentovat zase komunisty?
-----------------------------------------------------
A jestliže stát financuje někoho z našich kapes pak se o to nemáme zajímat.... :smile:
Naposledy upravil(a) jaojao dne 15 led 2013 11:32, celkem upraveno 2 x.

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”