Volby prezidenta - co na ně říkáte? Vyřešeno

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

Kdo by měl být podle vás prezidentem České Republiky.

Karla Schwarzenberga
42
49%
Miloše Zemana
43
51%

Celkem hlasů: 85

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Volby prezidenta - co na ně říkáte?

Příspěvekod Myloš » 15 led 2013 12:37

ITCrowd píše:Promiň, ale asi jsi nikdy neslyšel o inkvizici, vymítání ďábla a honech na čarodějnice. Procesy s podezřelými lidmi vedla církev a té taky za tu práci připadl majetek odsouzených.
Měl bych k tomu odkaz: http://oulicky.blog.idnes.cz/c/241846/T ... kvich.html
► Zobrazit spoiler

O Benešových dekretech příliš nevím. Vím, že byl na jejich základě odebrán majetek řádu německých rytířů, ale že by konfiskace na základě dekretů tvořila 80 % církevního majetku, o tom fakt pochybuji.

Odpustky netřeba zavádět, jsou stále zavedeny, katolická církev je udílí dodnes.
A desátek? Kdyby byla daňová zátěž pouhých 10 %, nezlobil bych se.
A není-li mě hoden argument o 70 %, opravdu si myslíš, že lze nahrazovat právo plebiscitem? Já se domnívám že nelze.

A C. Svoboda? Ne, toho pána jsem nikdy výrazně nesledoval, ani jsem nikdy nevolil jeho stranu. Jak už jsem napsal – i kdyby se nějaký křesťanský politik zachoval jako dobytek, nijak to nesouvisí s restitucemi.
  • Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
  • Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
  • Mýliti se je Myloš. ;-)

Reklama
Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 15 led 2013 12:39

ITCrowd píše:Promiň, ale asi jsi nikdy neslyšel o inkvizici, vymítání ďábla a honech na čarodějnice. Procesy s podezřelými lidmi vedla církev a té taky za tu práci připadl majetek odsouzených.
Měl bych k tomu odkaz: http://oulicky.blog.idnes.cz/c/241846/T ... kvich.html
► Zobrazit spoiler

O Benešových dekretech příliš nevím. Vím, že byl na jejich základě odebrán majetek řádu německých rytířů, ale že by konfiskace na základě dekretů tvořila 80 % církevního majetku, o tom fakt pochybuji.

Odpustky netřeba zavádět, jsou stále zavedeny, katolická církev je udílí dodnes.

desátek? Kdyby byla daňová zátěž pouhých 10 %, nezlobil bych se.

Není-li mě hoden argument o 70 %, opravdu si myslíš, že lze nahrazovat právo plebiscitem? Já se domnívám že nelze.

C. Svoboda? Ne, toho pána jsem nikdy výrazně nesledoval, ani jsem nikdy nevolil jeho stranu. Jak už jsem napsal – i kdyby se nějaký křesťanský politik zachoval jako dobytek, nijak to nesouvisí s restitucemi.
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 15 led 2013 12:44

Já s restitucemi nesouhlasím, ale také církvím žádný majetek nezávidím !!!

jaojao
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod jaojao » 15 led 2013 12:46

Řekl bych, že úzce souvisí s církví, když je někdo předseda lidovců ....(v tehdejší době).. není to hezký to chápu.
Je to jen jeden konkrétní případ z domácího, je to o vodě a víně, něco jiného kázat a něco jiného slopat.
A tohle si myslím provádí někdo se svými ovečkami....po staletí.
Intel > nvidia > WD > Kingston > Seasonic > LG > XP <<< takhle nějak :) a zde např.: https://1url.cz/iriwZ (ta dívka tam to je dcera )

guest

Příspěvekod guest » 15 led 2013 12:53

Přesně, ten člověk je reprezentant církve jako řemen.

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 15 led 2013 12:56

Pánové. Pod Mylošovu úroveň je použít váš argument na jinou situaci, pod vaši úroveň ale není tady řečnit, jak byste je všechny naházeli do Mácháče? Ale no tak... Stejně tak nelze mít nikomu za zlé, že nezná všechny kauzy

Nelze řešit, jak k tomu majetku došla církev před 500 lety. Jednak to nevíte ani o svých předcích a není vyloučeno, že se na tom všem taky podíleli a druhak bylo jejich chování v té době naprosto normální a posvěcené. Lidi za 500 let taky budou kroutit hlavou nad tím, jak jsme se v dnešní době chovali. Možná budeme v jejich očích ještě horší, než v našich očích středověk. Jde o to, že se společnost vyvíjí.

Církev prostě majetek měla a pak jí byl zabrán. V tuto chvíli se situace ve společnosti změnila a vrací se majetky zpět původním majitelům. A když majetek může dostat člověk, jehož rodičům nebo prarodičům majetek zabavili bez toho, aby se zkoumal původ nabytí, proč se to neudělá u církve?

A k tomu všeobecnému hlasování a rozhodování lidu. U nás je demokracie NEpřímá, takže opravdu lidi nerozhodujou, komu připadne majetek a komu se kolik vrátí. To rozhodujou lidi, které volíme jako své zástupce.

Jinak opět hodnotíte skupinu lidí podle jednoho člověka. BS: Sám jsi říkal, že u vás jsi volil dva komunisty, protože byli nejlepší volbou. Řekl bys o nich ale, že jsou reprezentanti KSČM jako řemen?
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

guest

Příspěvekod guest » 15 led 2013 13:02

Házení do Mácháče není můj nápad, ale je to jeden z mnoha způsobů, jak přicházely k majetku zmíněné církve.

Jací byli moji předkové opravdu nevím. Také si nic nenárokuji a nechci sebrat majetek lidem z nichž mnozí nemají skoro co žrát, ani ten majetek rozkrást anebo vyvézt do cizí země.

I Miloš zde hovoří o soudech a není snad ve smyslu víry soud Boží vyšší než soud světský? Především ti, kteří takový soud uplatňovali by ho měli respektovat.

Jinak opět hodnotíte skupinu lidí podle jednoho člověka. BS: Sám jsi říkal, že u vás jsi volil dva komunisty, protože byli nejlepší volbou. Řekl bys o nich ale, že jsou reprezentanti KSČM jako řemen?

Žbeky, bylo to myšleno s nadsázkou, ale ano, ty 2 komunisty jsem volil, jelikož jako jediní z toho ansámblu na radnici dělají něco pozitivního, resp. na rozdíl od ostatních alespoň dělají něco.

jaojao
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod jaojao » 15 led 2013 13:08

Nikdo mu snad nevyčetl, že nezná tu snad několik měsíců či let více či méně slavnou kauzu... to ne, jen jsme ji připoměli.

Myslím si, že morální kodek byl "vynalezen" už dávno před středověkem, jen se začal více rozvíjet mamon.......takže ospravedlnění to byla taková doba, hmm
To, že se to tam nějak "zvrtlo", náhle kde se vzali tu se vzali tři papeži a který je ten pravý, tak tedy do zbraně a hurá na ně........atd. hmmm

A to čí kanóny zrovna někdo někde kropil, či čí píseň zpíval, ano tak to ať řeší povolaní.
Intel > nvidia > WD > Kingston > Seasonic > LG > XP <<< takhle nějak :) a zde např.: https://1url.cz/iriwZ (ta dívka tam to je dcera )

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 15 led 2013 13:11

jaojao píše:Řekl bych, že úzce souvisí s církví, když je někdo předseda lidovců ....(v tehdejší době).. není to hezký to chápu.
Je to jen jeden konkrétní případ z domácího, je to o vodě a víně, něco jiného kázat a něco jiného slopat.
A tohle si myslím provádí někdo se svými ovečkami....po staletí.
Ne, to opravdu nesouvisí. Přestavitel „křesťanské politické strany“ nevystupuje za církev, ale za svou stranu. Jistě, jako věřící může dělat své církvi velkou ostudu, ale opravdu bych to nesměšoval. V každém případě si jako křesťan myslím, že by žádné křesťanské strany neměly existovat. Křesťané v politice, to ano, ale neměli by v ní být za církev; té totiž nepřísluší politická moc.

---

Žbeky: díky.

guest

Příspěvekod guest » 15 led 2013 13:16

A jenom k té Nepřímé demokracii.

Všichni víme že restitiuce prošly hlasem jednoho pravomocně odsouzeného poslance a to je velmi alarmující.

Arha
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod Arha » 15 led 2013 13:18

Žbeky - Tím pádem by ale měla církev, pokud majetek zpátky dostane, vrátit zase majetek zpátky těm, kterým ho vzala ona, ať je to spravedlivé ne? Studuji historii na MU a můžu říci, že je dostupných spoustu regestů a archivů, kde jsou i konkrétní čísla a jména.
I skladník ve šroubárně si může psát vlastní SQL příkazy.

jaojao
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod jaojao » 15 led 2013 13:22

Nechci se o tom přít, já jen celou dobu poukazuji na morálku, představa církve by měla být čistý morální profil, bohužel je to jak je, jsou to jen lidi církev je čistá morální hezká "věc" jen ti lidé většinou na palpostech jsou jaksi mimo úhel desatera.

A o politice to platí xnásobně, ikdyž ona politika taky nemusí být nutně špinavá, ale znáte tu čistou, ikdyž řekneš je to čistě jen politika nemusí být čistá, konec konců církev svůj politický vliv měla a má... :-(

Jak to někdo hezky napsal víra nepotřebuje církev, dodám - jen církev zřejmě potřebuje megamilionové majetky a má na ně navíc prý morální právo.
Naposledy upravil(a) jaojao dne 15 led 2013 13:34, celkem upraveno 1 x.

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”