jarod72pm píše:ono je to vlastně jedno zda sdílíš nebo vlastníš nelegální obsah

tak či tak je to trestné .
(tohle už je vážně do nebe volající)
a kde jsi na to přišel že z principu na torrentech není nic nelegálního?
právě k vůli pochybnému obsahu vznikly torrenty !!!
opravdu co napíšeš to perla

ps: odkazy co dáváš jsou trochu staršího data a od té doby se mnoho věcí změnilo.
Jsem autor blogu, na který bylo odkazováno, jen kvůli vám jsem se na toto fórum registroval. Vždycky mě totiž fascinují chytráci, kteří o daném problému ví s prominutím úplné hovno, tvrdí v diskusích nesmysly a ještě zesměšňují ostatní, kteří ví o problému očividně mnohem víc než on.
Ale k věci: onen rozbor autorského zákona je stále aktuální a od té doby se nic v této věci v české legislativě nezměnilo! Můžu vás ubezpečit, že až dojde k jakékoliv změně, budu na to okamžitě reagovat, protože to bedlivě sleduju. Pokud chcete dokázat tvrzení "od té doby se mnoho věcí změnilo", pak bych byl moc rád, kdybyste mi poslal jméno novely nebo zákona, který mění platnost zákona č. 216/2006. Mám totiž takové neodbytné tušení, že vaříte z vody.
Jinak pro ostatní: Pokud se chcete sami přesvědčit, přečtěte si onen zákon v plném znění. Pokud se vám do toho nechce, dostatečně vám může situaci osvětlit můj rozbor s citacemi nejdůležitějších částí zákona:
http://my.opera.com/Sesivany/blog/2006/ ... ni-legalni
no a pokud se vám ani do toho nechce, tak v několika větách: podle české legislativy má každý nárok na kopii jakéhokoliv díla chráněného autorským zákonem pro vlastní potřebu. Pokud tedy ze stránek nebo pomocí nějakého P2P stáhnete nějakou MP3, tak se nijak neproviňujete, provinění se dopouštíte až když sami danou skladbu dále distriuujete. Pozor na torrenty! Tam při stahování automaticky i sdílíte.