Své výpalné chtějí i zvukaři

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: Své výpalné chtějí i zvukaři

Příspěvekod El Diablo » 24 říj 2011 22:09

Vážení občané

Dovedete si představit, že vám zablokují přístup k tomu, s čím na Internetu nutně potřebujete pracovat? Že se nedostanete ke svým pracovním materiálům, nenajdete si jízdní řád, nepošlete bankovní příkaz, nepošlete e-mail a nepřečtete si aktuální zprávy? I tak by mohly vypadat důsledky blokování, jakmile bude jednou zavedeno. Nikdo už nebude mít kontrolu nad tím, co a jak je blokováno.

Svoboda je základním lidským právem, je mnohem důležitější než ekonomický prospěch jakékoliv zájmové skupiny, ať se již jedna o zábavní průmysl nebo skupinu provozovatelů loterií v jedné zemi. Blokování webových stránek je protiústavní cenzura, která je nadto technicky neuskutečnitelná.

http://www.internetbezcenzury.cz/
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

Reklama
X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 24 říj 2011 23:01

El Diablo: Pozdě, už jsem to podškrábl :lol:

hipiry
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod hipiry » 24 říj 2011 23:11

Taky jsem podškrábl, ale jsem z těch petic stejně nervózní :D Uvádět jméno, mail a bydliště se mi běžně na internetu vůbec nechce.

faraon
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod faraon » 25 říj 2011 08:09

Už si té petice všimly i Novinky, tak se snažte a šiřte to mezi známé, tu minulou podepsalo přes deset tisíc lidí.
Oni počítají s tím že lidi to unaví, podle přísloví tisíckrát nic umořilo osla, a přestanou si toho všímat. Pak se to v tichosti přijme, a najednou se člověk diví, že žije v méně svobodné zemi než bylo nacistické Německo. V některých věcech už je to u nás horší než za Hitlera :-(
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!

(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 25 říj 2011 17:27

hipiry píše:Uvádět jméno, mail a bydliště se mi běžně na internetu vůbec nechce.

Tak proč to děláš?! Jenom proto, abys měl pocit, že jsi to OSA zavařil? Jen se tady prosím tě neoháněj podporou dobré věci.

A k té petici: co si má člověk myslet o petici - resp. autorech petice - ve které jsou gramatické chyby?
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11

hipiry
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod hipiry » 25 říj 2011 18:05

mmmartin: Dělám to proto, že nevím, co jiného, kromě obcházení OSA, což dělá skoro každý, bych mohl dělat. Určitě si nedělám iluze o tom, že bych to OSA touhle peticí kdo ví jak zavařil. A podporou dobré věci se určitě ohánět nehodlám, jde spíš o vztek a pocit bezpráví, z toho, že po mě někdo chce peníze, za mojí tvrdou práci. Podpora dobré věci není to samé jako odpor ke špatné věci, na odporu k OSA nevidím nic naivního, obzvlášť v situaci, kdy po mě může chtít peníze.
A autoři té petice jsou mi vcelku volní- stotožňuji se s jejím zněním.

faraon
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod faraon » 25 říj 2011 20:01

mmmartin: Tohle není proti OSA ale proti cenzuře internetu, kterou chtějí jako přílepek protlačit VV. Minule to bylo od TOP09.

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 25 říj 2011 20:03

Myslím, že v řadě případů a argumentací mnozí ani nevědí, která bije... :-( Existence spolku OSA je nutná, koukám do toho, jako muzikant trochu jinak. Pochopitelně ani já nesouhlasím s tím, že platíme pomalu i za tuhu do propisky a čistý papír, ale to není výmysl OSA, to si vymysleli naši osvícení, placení z daní, nenažraní a vymýšlející další a další zlodějny... :evil:
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

faraon
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod faraon » 25 říj 2011 20:45

karlos: Za papír už platíme, i za tenhle nosič dat se vybírá výpalné pro BSA.
A kam to povede dál? Amerika, náš vzor: http://www.novinky.cz/kultura/248441-pe ... azuje.html

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 25 říj 2011 21:07

Platí se i za zhotovení libovolné xerokopie

Mně to z principu nevadí, pakliže mám na základě toho zákonné právo si pro svou potřebu zkopírovat libovolné a/v dílo. Vadí mi nespravedlivé a neprůhledné přerozdělování takto vybraných peněz. Pochybuji, že lidi jako John McLaughlin, Jean-Luc Ponty, Steve Morse, Ian Anderson, Jon Anderson, Andreas Vollenweider, Dagmar Voňková, Laco Déczi, František Griglák, Fedor Frešo, Zdeněk Kluka… a desítky dalších něco z těch peněz uvidí. Oproti tomu peníze za mnou pořízené nosiče dat a pod. se dostanou k lidem, jejichž hudbu neposlouchám.
  • Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
  • Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
  • Mýliti se je Myloš. ;-)

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 25 říj 2011 22:45

Každý si dovolí, jen to co mu druzí dovolí. Akce a reakce. To bylo plno keců o demokracii a je to tu horší než za komunistů!

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 26 říj 2011 07:27

Horší než za komunistů? Nepřeháněl bych to – takhle by se mohlo zdát, že trpíš festovní ztrátou paměti.
  • Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
  • Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
  • Mýliti se je Myloš. ;-)

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”