Výuka informatiky na ZŠ

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

jaojao
Level 5.5
Level 5.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Re: Výuka informatiky na ZŠ

Příspěvekod jaojao » 08 čer 2010 10:26

Pro Blue Spirit
Koukni do sekce Hijack this, udělej log a požádej o kontrolu - někdo z odborníků to zkontroluje. :smile:
(sorry :smile: , já jsem se tam koupal taky včera, a vlastně ještě dnes kolem jedné "ráno")
Intel > nvidia > WD > Kingston > Seasonic > LG > XP <<< takhle nějak :) a zde např.: https://1url.cz/iriwZ (ta dívka tam to je dcera )

Reklama
guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 08 čer 2010 10:42

Asi 50 pokusů jak nainstalovat mám za sebou, ale bez úspěchu. V ovladacích panelech je to vidět, ale není funkční. Kouknu do HJT. :evil:

melior
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod melior » 08 čer 2010 12:49

Zpatky k tematu:

my se na zakladni skole ucili word, excel, zaklady html... pak programovani v pascalu
na stredni nejake teoreticke veci (site, adresovani a pod), a programovani v pascalu (a volitelne i v Ccku)

ne vsude je to tragicke a nekdy je potreba mit dobre reference, proto prikladam odkazy na zminene skoly:
ZS Kridlovicka, Brno: http://www.zskridlovicka.cz/
Gymnazium Videnska (byvala Konevova) Brno: http://www.gvid.cz/

Obe maji tridy s rozsirenou vyukou (pro lidi kdo opravdu chce delat ve skole s pocitaci neco serioznejsiho nez malovat v mspaintu). Na obou skolach se do zminenych trid delaji prijmaci zkousky.
if (count(legs)==6) bug
else feature;

Dvě monarchie v nejednotné Evropě...
Dvě koloniální říše v neklidném světě 23. století...
Jaderné mocnosti s historií osmi vzájemných válek...
Federativna kraljevina Jugoslavija a Císařství České

AleRx8
člen HW spec týmu
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod AleRx8 » 08 čer 2010 14:39

Ze základky nikam jít nechci. Kroužky tady nejsou. Jinak na střední bych chtěl asi sem na obor informační technologie http://www.iss-copbrno.cz/index.php?opt ... Itemid=231 Prej je ta škola dobrá. Nebo někam na grafiku nebo design.

teflondon
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod teflondon » 08 čer 2010 15:07

My jsme na te nasi zakladce meli ICT jenom jeden rok v osme tride a devitce uz ne,tam jsme si to vynahrdili treba v hudebce jak delat "trosku lepsi" prezentace v power pointu atd..Ted na stredni me vic bavi interakcni pocitacova grafika ,tj CAD systemy a nadstavby,pozdeji pribyde Inventor a tretak,ctvrtak bude programovani CNC.Cady me bavi asi nejvic a doufam,ze to tak zustane,pac jsou pak ruzne souteze v modelovani,kde patri nase skola v tomto ohledu mezi nejlepsi v CR.Nedavno skola soutezila s modelem formule,nebo vozidla na solarni pohon,model vlaku se vsim vsudy,odstrelovaci pusku se zamerovacem a to je proste umeni pochopit ten mechanismus a pak to jeste zkonstruovat.Co se tyce ciste ICT,tam ted delame Excel a je to celkem nuda.

Tholus
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod Tholus » 08 čer 2010 15:17

Chodil jsem na ZŠ zaměřenou na výpočetní techniku... To, co nás učili v 9. třídě, jsem už dávno v 7. třídě uměl (HTML, naprostý základy - tabulky a barvu textu). Od základky prostě nic nečekej.

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 08 čer 2010 15:39

Vzpomínám si, že kluk, kterého učím na klavír, dostal někdy před dvěma lety na gymlpu úkol udělat jednoduchý web – bastlírna – žádné css, sémantika vepsí, tabulkový layout jako před stopadesátisedmyapůl lety. Hnus, velebnosti.
  • Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
  • Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
  • Mýliti se je Myloš. ;-)

FIDLIK
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod FIDLIK » 08 čer 2010 15:54

No tak já jsem v devítce,a probíráme taky excel, powerpoint atd.., a potom jenom já a kámoš chodíme s učitelem dělat stránky, včera jsme mu zase nastavovaly wifi router, prostě aspoň něco co nás zabaví :)
i7-2700K, GB Z77M-D3H, MSI R9 380 Gaming 4G, 1x4GB 1x8GB 1600 Kingstone, 256GB SSD (Intel), 1TB 2,5" WD Black, NZXT S340 + Be Quiet! Pure Power L8-530W + 6xF12 LS

Tycek
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod Tycek » 04 črc 2010 20:14

Tak co se týče mojí základky, tam máme informatiku jak volitebný předmět a není to zas tak strašné. Jsou tam základy html, word a excel jsme probírali spíš tak v 6. nebo 7. třídě. Teď se učíme ve flashi takové lehčí videa. A psaní všemi 10 máme taky, ale myslím že to je takový doplňkový předmět, protože první 4 hodiny to každého strašně bavilo, no a teď už to každý odrbává.

liborek
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod liborek » 04 črc 2010 21:45

Tak to mají ještě někteří dobrý.Ovšem holka nic moc neboť se neučí ani ten Word.Nevím jak to chodí na ZŠ s programovým vybavením,ale pracují jen s OpenOffice. :D Ne, že by to byl špatný program ovšem...Jinak je hlavně nechává učitel brouzdat po netu a má pokoj.Naštěstí může něco dělat doma.Ale stejně.Pokud ji chci něco ukázat, tak nejřastější odpověď je, že momentálně nemá čas.A to pořád sedí u počítače.Ještě poznatek pokud jde o ten hardware.Spolupracovník má kluka co se celkem o počítače zajímá/půjde do deváté/, ale pokud jde o "železo"tak vzduch.On by u toho sice rád trávil hodiny, ale hledat problém a dělat "černou" :D práci se mu moc nechce.Jakmile se cokoli porouchá,tak to se přesune k jinému compu nebo jde od toho a tatínek/postarší pán daleko po padesátce/u toho sedí do noci a přehazuje ramky,grafiky a znovu a znovu zkouší.To samé dcera.
PS:Já samozřejmě neměl nic ani na základce ani na střední.Táhne mi už taky na 50 .:evil: :D
Intel Core i7-6700,MB Gigabyte GA-B150-HD3,MSI-GeForce GTX 1070 Gaming X 8G,2 x8GB DD4 2133MHz,Win 10 64bit.

Windows 7Pro,Intel CoreDuo E6750,SAPHIRE RADEON HD 5770 VAPOR-X,RAM 3GB, Gigabyte MB GA-P35-DS4,Corsair 600w.

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 04 črc 2010 22:04

To, jestli jde o Word nebo OO bych neviděl jako propastný rozdíl. Za důležité pouvažuji v obou případech naučit uživatele důsledně využívat styly.
..
Jsem sice o něco mladší (1968), ale na základce ani na konzervatoři jsem taky nic takového neměl. O počítače jsem se začal zajímat, když si brácha koupil svůj první (286) a po hádám nějakých 2 letech já 386. Svůj současný počítač (mám v profilu) je nevím už kolikátou reinkarnací toho původního.
  • Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
  • Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
  • Mýliti se je Myloš. ;-)

Flame
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Flame » 05 črc 2010 00:04

samotarrk píše:Je spousta lidí co umí na Pc hrozně moc věcí, ale neumí ani pořádně napsat dopis ve wordu (obchodní) a nebo dokonce vytvářet tabulky v Excelu.

To jsem já. :D :D
CM HAF 912 / Z68X-UD3-B3 / 2500K + Noctua NH​-U12P / GIGABYTE R787OC-2GD / Kingston 8GB Grey Series / Seasonic MII-620 / Logitech G400 / Microsoft SideWinder X4 / Ultimate x64 / LG Flatron IPS224

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”