Výběr motorky - Am Vyřešeno

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

ClearSky
Level 4
Level 4
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Výběr motorky - Am

Příspěvekod ClearSky » 03 pro 2013 10:43

Tuxi, o té úpravě: dám příklad na výkonu - je mi 16, mám ŘP, chci motorku. Vyhlídnul jsem si s výkonem 20 kW. Zajedu s tím do autorizovanýho servisu, seškrtěj mi to na 11 kW a vydaj mi papír, se kterým jedu na úřad, kde mi přepíšou výkon. Jinak souhlasím - počkej si na 125 ccm. Tam 2T (třeba Aprilia RS125 s kitem na 140 ccm uhání 170)

Odesláno z mého GT-I9300 pomocí Tapatalk
The ///M. The most powerful letter in the world.

Reklama
zdenda204
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod zdenda204 » 03 pro 2013 10:49

Chci prave 125, ale potrebuju ten technicak aby splnoval pozadavky na Am. Kdybyc tu motorku opravdu nepotreboval tak si klidne pockam do 21 :-(

tux
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod tux » 03 pro 2013 10:54

Jo, ale jakej smysl má kupovat motorku která má 20kW, když to pak stejně stáhneš skoro na polovinu? To už radši koupim tu co má 11kW.
Taky si nekoupíš celej chleba, abys půlku snědl, a druhou půlku vyhodil, protože ti jedna stačí. Koupíš si jen půlku, a ještě ušetříš.

Nejde jen o TP, jde hlavně o to co je v registru silničních vozidel. Dopsat údaje si můžeš do techničáku sám, na razítka dneska stejně úřady kašlou, takže nikoho nezajímá že bys ho tam neměl, ale do registru se asi jen těžko nabouráš, aby sis tam změnil údaje.

Pokud chceš nutně motorku, tak si kup babetu, registraci na to nepotřebuješ, a policajti tě v tom zastavovat stejně nebudou, i kdyby si neměl řidičák vůbec.
Just Fucking Google It!

ClearSky
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod ClearSky » 03 pro 2013 10:57

Já to uváděl jen jako příklad, ale toto se dělá v připadě 25 kW, protože si tu motorku už nechávaj delší dobu.

Odesláno z mého GT-I9300 pomocí Tapatalk
The ///M. The most powerful letter in the world.

LaB
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod LaB » 03 pro 2013 11:06

S tím seškrcením to je takhle:
Kopím si motorku, která má vyšší výkon, než na který mám (nebo můžu mít) ŘP. V autorizovaným servise požádám o sekrcení třeba na 11kw (skupina A1), dostanu papír, jdu na dopravku, tak provedou úpravu v techničáku. Jezdím. Jsme starší, můžu mít ŘP na silnější mašinu, jdu do autorizovanýho servisu, tam ji "odškrtí", doatnu papír, jdu na dopravku, provedou úpravu v TP a jezdím dál s plným výkonem motorky. Vše je v pořádku a legální.
Je pravda, že tohle se dělá většinou u silnějších strojů, kde je souvislost věk vs výkon.

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 03 pro 2013 11:23

zdenda204 píše:Chci prave 125, ale potrebuju ten technicak aby splnoval pozadavky na Am. Kdybyc tu motorku opravdu nepotreboval tak si klidne pockam do 21 :-(

Ale ty ji opravdu nepotřebuješ. Ty potřebuješ jakékoliv přibližovadlo. Jde ti jen o to, abys na tom nějak vypadal. Proto "potřebuješ" motorku (i když ti tu i motorkáři tvrdí, že je to strašný hazard jezdit v zimě a sám až promokneš a budeš zmrzat zjistíš, že měli pravdu) a nesmí to být babeta (i když by byla levnější na koupení, provoz i údržbu)...

To samé s papírama. Je rozdíl přiškrtit výkon omezovačem např. otáček, který je v době elektronického řízení záležitost pár jedniček a nul, nebo chtít vydávat 125ccm za 50ccm. To ti prostě žádný autorizák neudělá
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

Darth Vader
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Darth Vader » 03 pro 2013 12:35

Můžeš nechat omezit výkon třeba na 1kW, ale když to bude 125 ccm, tak na to stejně nemůžeš sednout ne?

Jinak Yuki dělala takovou silnici, myslim V1, a tam byly "kity", který umožňovaly měnit kubaturu atd. Neřikám, ať si koupíš Yuki, ale moh by ses podívat po jiný motorce s podobnou vlastností.
„Vždycky než něco udělám, ptám se sám sebe: Udělal by tohle idiot? A když ano, nedělám to.” -Dwight Schrute
__It's time to #switch!__ |

zdenda204
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod zdenda204 » 03 pro 2013 12:41

Klidne jinou motorku, ale musi vypadat pekne abych pak nebyl za vola. Puvodne jsem chtel auto ale ty z bazaru jsou strasny.
Nene, musi to mit bud 4kw NEBO 50ccm.
Ale co jsem si ted overoval u krajskych poldu tak chytaji vpodstate jen autobusy a zavodni motorky (coz by moje nebyla)

tux
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod tux » 03 pro 2013 12:51

Naopak, za vola budeš s motorkou která vypadá že lítá 300 v hodině, ale stejnak z toho vytáhneš jen 45km.
Kup si babetu, jsou to pěkný stroje,
Na AM prostě sportovní motorku nekoupíš, to je řidičák na mopedy a skůtry, takže nepočítej s tím že koupíš něco co vypadá takhle:

Obrázek
Just Fucking Google It!

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 03 pro 2013 13:01

zdenda204 píše:Klidne jinou motorku, ale musi vypadat pekne abych pak nebyl za vola. Puvodne jsem chtel auto ale ty z bazaru jsou strasny.
Nene, musi to mit bud 4kw NEBO 50ccm.
Ale co jsem si ted overoval u krajskych poldu tak chytaji vpodstate jen autobusy a zavodni motorky (coz by moje nebyla)

Ty 4KW plati pro elektromotory. Pro spalovaci plati ciste zdvihovy objem. Takze ti zadne skrceni nepomuze

Odesláno z mého Galaxy Nexus pomocí Tapatalk
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

LaB
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod LaB » 03 pro 2013 13:04

Tak to nebyl krajskej polda, ale magor...
Co takhle si dát hledat na netu motorku do 50ccm a konstrukční rychlostí do 45 km/h?
Třeba tady:
http://www.skutry-levne.cz/3484-veskere ... m-a-45km-h
Ovšem za tyhle prachy to může koupit jen magor...

Edit: uvědom si, že když pojedeš na babetě, každej počítá s tím, že jedeš pomalu. Když pojedeš na něčem, co vypadá jako opravdová motorka, v koženejch hadrech, páteřákem a "cool" helmou a přitom tě předjede každej "zdatnější cyklista", budeš vypadat jak idiot...
Naposledy upravil(a) LaB dne 03 pro 2013 13:15, celkem upraveno 1 x.

tux
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod tux » 03 pro 2013 13:09

Na konci maj i za 25k :D
Ne teď vážně. Pokud chceš levný přibližovadlo, tak tady je řešení.
Homologaci na to nepotřebuješ, řidičák zřejmě asi taky ne, a výkon bude silnější než tyhle motorky.
http://www.loupak.cz/video/ze-sveta/679 ... ni-vyroba/
Just Fucking Google It!

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Výběr SSD
    od HelFix » 27 led 2025 19:29 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    7
    3266
    od HelFix Zobrazit poslední příspěvek
    29 led 2025 18:30
  • Výber UPS
    od TheSalon112 » 18 črc 2024 20:29 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    2
    3484
    od TheSalon112 Zobrazit poslední příspěvek
    18 črc 2024 21:08
  • Výběr GPU
    od VojtouNerCZ » 17 lis 2024 21:35 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    9
    4077
    od VojtouNerCZ Zobrazit poslední příspěvek
    01 pro 2024 19:28
  • Výběr procesoru
    od helpmeboys » 07 dub 2025 12:28 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    4
    1285
    od helpmeboys Zobrazit poslední příspěvek
    07 dub 2025 14:12
  • výběr monitoru
    od teichmann.ondrej » 20 kvě 2025 10:34 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    34
    5598
    od teichmann.ondrej Zobrazit poslední příspěvek
    23 kvě 2025 11:46

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”