Bastlírna (Slaboproud)
-
- Pohlaví:
Re: Schéma (slaboproud) Blikač aktivovaný nízkou intenzitou osvě
Spíš bych řekl, že doma staví obvody, které jsou předchůdcem, předlohou anebo ekvivalentem IO. To že si doma postaví koncový 5W nf zesilovač ještě neznamená, že si postavil IO MBA810
///Jen jako příklad!///

-
- Pohlaví:
Teedoku koukám že jste ten slaboproud anebo spíše číslicovou techniku pojali celkem vážně. Pokud v tom chceš laborovat, pak na ty počáteční pokusy bych doporučil takovýto nějaký Univerzální tišťák, anebo ještě lépe, prodávají se cca za 70,-Kč takové univerzální desky (nemůžu to najít), kam se ty součástky jenom zasazují a propojují. Teprve když je to O.K. tak se to udělá na plošný spoj.
myslíš kontaktní pole??
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.
-
- Pohlaví:
Díky zao, blbýho holt musíš nakopnout. Kontaktní pole, ale tyto jsou zbytečně veliký, mám doma takové malé, ale už asi 20 let a tak se to mění.
Edit: Nepájivá kontaktní pole a konkrétně mám na mysli KO-POLE 80x80 mm.
Edit: Nepájivá kontaktní pole a konkrétně mám na mysli KO-POLE 80x80 mm.

- Teedok
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
jj...nepájivý pole mám...často zkouším něco stavět jen tak ale zatim žádnej extra vynález
spíš vždycky postrácím součástky...

spíš vždycky postrácím součástky...
Freerapid 4ever
-
- Pohlaví:
Ono pokud tak nějak začínáš, pak by to chtělo nějakou stavevbici kde se sestavují různé věci od základu až po složitěší bez pájení. Je to dobrý, aby si ty součástky člověk tak nějak osahal a pochopil funkci. Já jsem kdysi dávno začínal se stavebnicí Radieta kde se součástky zasunovaly pod pérka a stavěly se asi tři druhy rádií. Když už jsem byl velkej machr a sestavil ji asi za 5 minut, tak jsem si teprve koupil první pistolovou páječku-píšu první ale vlastně jedinou, protože ji mám do dnes, i když místo původních bakelitových krytů jsou tam kila různých epoxidů. 
555 je takovej univerzál, ze kterého se dá postavit "skoro vše" a zrovna s 555 jsem stavebnice viděl.
A neboj extra vynálezy přijdou časem. Sice potom zjistíš, že už je to dávno vynalezený, ale radost stejně bude.

555 je takovej univerzál, ze kterého se dá postavit "skoro vše" a zrovna s 555 jsem stavebnice viděl.
A neboj extra vynálezy přijdou časem. Sice potom zjistíš, že už je to dávno vynalezený, ale radost stejně bude.

můžeš skusit voltíka má plno dílů a v trojce je tuším i ta 555
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.
- Teedok
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Ta stavebnice Voltík III je zajímavá...ale ta cena je dost astronomická. Přemejšlel jsem o něčem takovým jako je elektronická stavebnice...Zase na druhou stranu bych z toho neměl takovou radost z ůspěchu...jenom poskládat pár dílů k sobě...Mě baví dělat něco od začátku do konce a pak zjistit že to funguje...nebo nefunguje..tj ta druhá možnost a né zrovna pěkná..Teď jsem si zrovna postavil takovej jednoduchej bzučák - dal jsem to do krabičky a z krabičky kouká jenom dioda a zdířky...když se zdířky propojej čímkoliv vodivým, tak vevnitř začne pískat repráček, a rozsvítí se dioda...Kamarád to dělal ve škole tak jsem si říkal že bych si to udělal taky...a hlavně je to i k užitku 

Freerapid 4ever
- Jan Pašek
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
Pokračování návodu nepřehlédnout
Pokud se nejprve chceš pustit do stavby testeru pro NE555 použij hodnoty součástek odtud http://www.bastleni.estranky.cz/clanky/ ... ac-s-ne555 včetně navržené desky tištěného spoje.
Pokud půjdeš přímo do stavby "pohonné jednotky" pro naše zařízení. Pak navrhni podle posledního schématu výše tištěný spoj pro tento díl a pošli mi jej ke kontrole. Já se snad zatím dostanu k hodnotám součástek.
Poslední schema je pouze čitelnějším překresleným bráchou odpovídající části tužkové verze, kterou už máš od pátku. Na návrh tištěného spoje není třeba znát hodnoty součástek. odpory klasika TR112a, trimr stojatý, elektrolity stojaté.
Než se dostanu k dalším praktickým věcem začínám teorii o MHB4024.
Funkční neboli pravdivostní tabulka jednoho IO MHB4024:
Pokud se nejprve chceš pustit do stavby testeru pro NE555 použij hodnoty součástek odtud http://www.bastleni.estranky.cz/clanky/ ... ac-s-ne555 včetně navržené desky tištěného spoje.
Pokud půjdeš přímo do stavby "pohonné jednotky" pro naše zařízení. Pak navrhni podle posledního schématu výše tištěný spoj pro tento díl a pošli mi jej ke kontrole. Já se snad zatím dostanu k hodnotám součástek.
Poslední schema je pouze čitelnějším překresleným bráchou odpovídající části tužkové verze, kterou už máš od pátku. Na návrh tištěného spoje není třeba znát hodnoty součástek. odpory klasika TR112a, trimr stojatý, elektrolity stojaté.
Než se dostanu k dalším praktickým věcem začínám teorii o MHB4024.
Funkční neboli pravdivostní tabulka jednoho IO MHB4024:
- Přílohy
-
- Pravdivostní tabulka sedmibitového binárního čítače MHB4024.xls
- (30.5 KiB) Staženo 26 x
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.
- Teedok
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Schéma jsem začal dělat už kdyz jsi sem dal ten svůj nakres ale moc se mi nedařilo...snad to s tim překresem půjde lépe...
Freerapid 4ever
- Teedok
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Říkal jsem si ze bych si koupil novou pájku protoze tu co mam tak tu jsem kdysi našel někde v poli...ne ze by byla špatná, ale už to není ono...mate někdo nějakej tip?
Freerapid 4ever
Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”