Co je to za přístroj?
Co je to za přístroj?
Dobrý den, opět bych chtěl poprosit o radu. Líbí se mi retro věcičky, třeba auta, do určité míry, mobily apod. Kdysy jsem dělal v jedné firmě, rok kolem 2000. Náš šef měl takovou věcičku, ale nevím jak se to nazývá. Bylo to trošku větší než mobil, menší než tablet. Iphone, Ipad apod. to nebyl, už jsem to celý týden hledal. Nyní mám starší mobilní telefon Sony Ericson P910i. Vypadalo to podobně, ale nemělo to tu vyklapovací klávesnici, bylo to trošku větší. Odhaduji rozměry kolem 12x8cm, plus mínus a na tloušťku asi 2-2,5cm. Mělo to dotykový displej, klikací pero zacvaknuté zboku, byl v tom internet, i mobilní telefon, něco jako databanka apod. Nevíte prosím někdo, o jaký typ přístroje se jedná? Nemyslím konkrétní značku, ale jak se tento druh přístroje nazývá. Děkuji.
Re: Co je to za přístroj?
No co ty popisuješ je podle mě PDA měl to kdysi táta a říkal tomu "pédéačko" .. 
https://www.google.cz/search?q=PDA&hl=c ... 80&bih=961

https://www.google.cz/search?q=PDA&hl=c ... 80&bih=961
Aha, tak to mockrát děkuji, to bude asi ono. Já hledal Ipad, apod. Našlo mi to ale vždycky něco jiného. Tenhle název už znám, ale nějak jsem si na to nevzpomněl. Mockrát děkuji.
--- Doplnění předchozího příspěvku (02 Úno 2013 16:33) ---
A nevíte prosím, co se vyrábělo kdysy za tyhle PDAčka? Myslím které firmy to vyráběly? Přes Google mi to vyhledává jen samé novinky, které se mi za prvé vzhledově nelíbí, snad možná jen jeden, nebo jsou stejně drahé. Koupil bych nějaký starší retro kousek. Jak jsem psal, tak máš šef jak jsem ksysy dělal v jedné firmě měl něco jako můj nynější mobil: P910i, jen kdyby jste ho otevřel a odmyslel si tu výklopnou klávesničku.
--- Doplnění předchozího příspěvku (02 Úno 2013 16:34) ---
Tady je obrázek.
--- Doplnění předchozího příspěvku (02 Úno 2013 16:33) ---
A nevíte prosím, co se vyrábělo kdysy za tyhle PDAčka? Myslím které firmy to vyráběly? Přes Google mi to vyhledává jen samé novinky, které se mi za prvé vzhledově nelíbí, snad možná jen jeden, nebo jsou stejně drahé. Koupil bych nějaký starší retro kousek. Jak jsem psal, tak máš šef jak jsem ksysy dělal v jedné firmě měl něco jako můj nynější mobil: P910i, jen kdyby jste ho otevřel a odmyslel si tu výklopnou klávesničku.
--- Doplnění předchozího příspěvku (02 Úno 2013 16:34) ---
Tady je obrázek.
- Přílohy
-
- sony eric.jpg (5.92 KiB) Zobrazeno 1268 x
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Možná Apple Newton (cca 1997)
- mircony97
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Tak co se týká PDA, tak těch bylo mnoho. většina jich byla se systémem Windows Mobile, jako např. Asus MyPal, Compaq později HP atd. Bez systému Windows byl např. Palm, který vyráběl mnoho zařízení.
To na obrázku je Sony Ericson
mám ho doma.

Moje zlatíčko: CPU i5-3570, MB: MSI Z77MA-G45, RAM Corsair Ventage 2x8GB, GPU: Gigabyte GTX680 OC 2GB, Zdroj: CoolerMaster 650W GX serie, HDD: Seagate Baracuda 7200.14 1TB server , CASE Zalman Z11,
Gratuluji postřeh, však jsem psal, že to je telefon co nyní mám. Je to Sony Ericson P910i. Myslel jsem jako že byly některé podobné tomu mému telefonu.
Jinak děkuji za typy, zkusím na ně někde kouknout. To už bych raději s Windows operačním systémem.
Jinak děkuji za typy, zkusím na ně někde kouknout. To už bych raději s Windows operačním systémem.
- Damned
- Tvůrce článků
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Nějaký starší modely: http://www.google.cz/search?q=old+pda+m ... 66&bih=571
Nic není nemožné, proto tam, kde jsme s rozumem v koncích, neváháme použít kladivo.
Chceš-li vědět, co je nového, podívej se do starých knih.
Damnedovy češtiny - překlady programů pro údržbu PC
HiJackThis 2+návod FCleaner+čeština Wise Registry Cleaner
Chceš-li vědět, co je nového, podívej se do starých knih.
Damnedovy češtiny - překlady programů pro údržbu PC
HiJackThis 2+návod FCleaner+čeština Wise Registry Cleaner
- adavyp
- člen BSOD týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Co tohle? Měl jsem ho a dokonce ho i někde ještě mají v restauracích na záznam objednávek.

Potřebujete poradit? Napište mi SZ.
"Non scholae, sed vitae discimus." - Seneca
"Non scholae, sed vitae discimus." - Seneca
Podle me to bude spis MDA nez PDA, PDA netelefonuje
Dneska se tomu rika "chytry telefon"
Dneska se tomu rika "chytry telefon"
Windows mobile, postrach všech operačních systémů 

Já jsem já a ty jseš ty.
"Milan Hvězda"
"Milan Hvězda"
Aha, takže PDA neobsahuje i funkci mobilního telefonu?
Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”