Dobrý den všem přeji,
chtěl jsem se zeptat na rozdíly ohledně různých nabíječek a případně o negativních vlivech na mobily při používání špatné nabíječky.
Jakožto příklad mi poslouží můj telefon NOKIA ASHA 302, ke kterému jsem dostal v balení nabíječku tohoto typu: AC-11E (input AC 100-240V/50-60Hz/75mA, output DC 5.0V/450mA), doma však mám i jiné typy nabíječek a to třeba AC-3E (input AC 100-240V/50-60Hz/60mA, output DC 5.0V/350mA). Vím, že mi ta druhá nabíječka (ac-3e) nabíjí mobil pomaleji.
Mohl by mi někdo prosím vysvětlit proč a jestli to může mému telefonu nějak škodit.
(tady jsem našel nějaký článeček o tom.. http://ericscorner.blogspot.cz/2009/08/ ... built.html)
Nabíječky (konkrétně NOKIA) Vyřešeno
Re: Nabíječky (konkrétně NOKIA)
No, rozdil je v tom, ze nokia nabijecka je tak 4x drazsi nez nejaka "no-name", pritom rozdil tam neni.
-
- Pohlaví:
Re: Nabíječky (konkrétně NOKIA) Vyřešeno
Všeobecně:
viewtopic.php?t=103298&p=782048#p782048
viewtopic.php?f=44&t=110000
Každý mobil by měl mít nabíječku, která je k němu určena. Pokud bude nabíječka dávat víc, pak záleží na elektronice, zda si to ohlídá. Pokud bude dávat míň, pak bude nabíjení trvat déle. Nicméně nabíječka energeticky nemusí stačit, bude se nadměrně zahřívat a může se i zničit.
pan dvorakj přestane laskavě kafrat do věcí, kterým nerozumí.
viewtopic.php?t=103298&p=782048#p782048
viewtopic.php?f=44&t=110000
Každý mobil by měl mít nabíječku, která je k němu určena. Pokud bude nabíječka dávat víc, pak záleží na elektronice, zda si to ohlídá. Pokud bude dávat míň, pak bude nabíjení trvat déle. Nicméně nabíječka energeticky nemusí stačit, bude se nadměrně zahřívat a může se i zničit.
pan dvorakj přestane laskavě kafrat do věcí, kterým nerozumí.
Rozdil tam byt muze, ale muselo by se to rozebrat. Problem obvykle nastava pouze v pripade, kdyz ultralacina nabijecka pusti do telefonu vic nez tech 5V.
itcrowd: no tak snad je jasne, ze si ohlidam napeti, frekvenci a vystupni proud, ale o tom jsem nepsal, to je samozrejme
nabijim jen s original nabijeckami :) (mam jich asi 6 doma) a vim, ze nektere nabijeji pomaleji, ac maji stejny konektor (ta vec, co se dava do toho mobilu)...
binuralka: jojo, to tak je, na tom nezalezi, zalezi na vystupnim napeti. podivej se, kolik tam mas mA jako vystupni proud na tech ruznych nabijeckach.
pak hodne ve zkratce a zjednodusene:
tva baterie ma kapacitu 2000mAh (miliamperhodin), tzn. ze nabijeckou, co ma 500mA ji nabijes za 4 hodiny (2000/500=4)
ta druha nabijecka ma treba vystupni proud 1000mA a tim nabijes tuto baterii za 2 hod.
ono je to vlastne vse jednoduche, nic neni veda, vse stoji snad na 3 zakladnich fyzikalnich zakonech:_)
edit: opravil jsem tu cisla, nejak jsem spatne podelil dvema, na to jsem ve skole chybel
pak hodne ve zkratce a zjednodusene:
tva baterie ma kapacitu 2000mAh (miliamperhodin), tzn. ze nabijeckou, co ma 500mA ji nabijes za 4 hodiny (2000/500=4)
ta druha nabijecka ma treba vystupni proud 1000mA a tim nabijes tuto baterii za 2 hod.
ono je to vlastne vse jednoduche, nic neni veda, vse stoji snad na 3 zakladnich fyzikalnich zakonech:_)
edit: opravil jsem tu cisla, nejak jsem spatne podelil dvema, na to jsem ve skole chybel
Naposledy upravil(a) dvorakj dne 16 čer 2013 16:54, celkem upraveno 2 x.
-
- Pohlaví:
Ah jo, co tohle znamená?
A už vůbec nevím, co je myšleno těmi třemi fyzikálními zákony. Snad ne Ohmův zákon.
tva nabijecka ma kapacitu 2000mAh (miliamperhodin), tzn. ze nabijeckou, co ma 500mA ji nabijes za 4 hodiny (2000/500=4)
ta druha nabijecka ma treba vystupni proud 1000mA a tim nabijes tuto baterii za 1 hod.
A už vůbec nevím, co je myšleno těmi třemi fyzikálními zákony. Snad ne Ohmův zákon.
no tak to tak mozna neni, nekde jsem to cetl:), no tak to tu hod, jak to je, nevim vsechno
no treba zakon zachovain energie:_)
no treba zakon zachovain energie:_)
-
- Pohlaví:
Hlavně se podívej jaký kraviny píšeš, já vím že to myslíš dobře, ale když to napíšeš blbě, potom toho co tomu nerozumí jenom popleteš.
jj, pravda.
sice to ted trosku zaplevelim, ale co uz. opravil jsem cisla, melo by to byt ok.-)
pokud to je jinak, tak to tu mrskni. ale zase bych to neprehanel se slozitosti, na vysvetleni pouzivam hmotny bod a ne tvar, jehoz pohyb pocitam pres integraly
sice to ted trosku zaplevelim, ale co uz. opravil jsem cisla, melo by to byt ok.-)
pokud to je jinak, tak to tu mrskni. ale zase bych to neprehanel se slozitosti, na vysvetleni pouzivam hmotny bod a ne tvar, jehoz pohyb pocitam pres integraly
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Nokia G22 - Marné čekání na Android 14
od simio.simsoft » 08 kvě 2025 01:59 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 4
- 2814
-
od simio.simsoft
Zobrazit poslední příspěvek
09 kvě 2025 12:41
-
Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”