Svěrák dostane půl milionu Vyřešeno

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Svěrák dostane půl milionu

Příspěvekod guest » 02 črc 2013 10:25

Svěrák dostane za nelegální stahování Kukyho půl milionu

Vrchní soud potvrdil rozhodnutí Městského soudu v Praze, který zakázal provozovatelům serveru Share-rapid.cz nabízet k volnému stažení film Kuky se vrací. Podle soudu musí server režisérovi snímku Janu Svěrákovi zároveň zaplatit odškodné 536 tisíc korun.

http://tn.nova.cz/zpravy/prehled-tisku/ ... lionu.html

Reklama
štefy
Level 2
Level 2
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Svěrák dostane půl milionu

Příspěvekod štefy » 02 črc 2013 10:41

Je ještě možné odvolání? Jinak zajímavý precedens. Jinak největší humbuk byl s filmem Vratné lahve, kdy ten byl na internetu před uvedením do kin. To už myslím nějaké warez stránky zakázaly, protože to už se dostalo do zpráv apod.. Já bych byl pro to, aby se na české filmy chodilo do kina nebo si počkat až budou v televizi, jinak se u nás příliš dobrých věcí nenatočí.
HP ProBook 450 G6

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 02 črc 2013 11:32

Tohle je prece pitomost: "provozovatelé serveru Share-rapid.cz nabízeli ke stažení jeho film Kuky se vrací"

Budto keca redaktor TV Nova (coz je hodne pravdepodobne) nebo je to trochu jinak

kropovez
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod kropovez » 02 črc 2013 11:37

Já moc nechápu pravidla těchto serverů. Mají snad napsat, že nezodpovídají za to co tam jejich uživatelé nahrávají a všechen nelegální obsah se tedy vztahuje na samotného uživatele a má být potrestán on. Server přeci nemůže hlídat všechno a pokud vím, tak share-rapid patří zrovna k těm, kteří to ještě od warezu pročišťují.
Já jsem já a ty jseš ty.
"Milan Hvězda"

guest

Příspěvekod guest » 02 črc 2013 11:38

Přesně tuto poznámku jsem čekal. :lol: Nicméně ještě před TV Nova jsem to slyšel na ČT24 a ta s Novou nemá opravdu nic společného.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 02 črc 2013 11:44

Protoze je to rozsudek soudu

A pokud rozsudek tvrdi, ze tam ten film umistil primo provozovatel serveru tak na to budto musi mit dukaz, nebo se soudce musel definitivne zblaznit, protoze tohle rozmeta na kusy i pravnik z Plzne. Jen jestli ono to ve skutecnosti nebylo trohu jinak.

Protoze podle stejne logiky, kdyz te preveze podvodnik, a psole ti misto Iphone cihlu tak ti skodu musi nahradit Ceska posta.

wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:

Příspěvekod wattmetr » 02 črc 2013 11:48

Sice souhlasím, že rozsudek je mírně nespravedlivý, ale kdyby zde někteří uměli číst, tak zjistí, že "provozovatelé serveru nabízeli k volnému stažení.....", o umístění tam vůbec nic není a myslím, že nebude ani v rozsudku.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

kropovez
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod kropovez » 02 črc 2013 11:50

To je něco jiného, share-rapid je něco jako sociální síť. Taky na facebooku, pokud by tam někdo nahrál něco nelegálního, tak se potrestá uživatel a ne celej facebook. Svěrák to měl nahlásit serveru a ten měl potrestat uživatele a ne potrestat server :D .Share-rapid navíc patří mezi ty nejlevnější ukládače dat a takhle nejpíš skončí.

--- Doplnění předchozího příspěvku (02 Črc 2013 11:54) ---

Ale teď jinde čtu, že na to server byl upozorněn aby to smazal, ale neudělal to. Tak to pak chápu tohle by si server měl hlídat.
Já jsem já a ty jseš ty.
"Milan Hvězda"

guest

Příspěvekod guest » 02 črc 2013 11:54

Já si nemyslím že na share-rapid jsou samí pitomci a nevědí, že to co se ne jejich serverech uploaduje a stahuje je často za hranicí zákona.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 02 črc 2013 11:55

Provozovatele serveru nabizeli = nabizi ten, co to tam uploadne = zalovana strana neopravnene UMISTILA

Staci se zamyslet nad principem. Tudiz NENI pravda, ze provozovatele "neco nabizeli"

Jediny pripad kdyby takovy rozsudek daval smysl ze by ten film nebyl pres opakovana upozrneni smazan (coz je to, jestli to nebylo trochu jinak jak je prezentovano)
Naposledy upravil(a) petr22 dne 02 črc 2013 12:00, celkem upraveno 1 x.

kropovez
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod kropovez » 02 črc 2013 11:57

Blue Spirit píše:Já si nemyslím že na share-rapid jsou samí pitomci a nevědí, že to co se ne jejich serverech uploaduje a stahuje je často za hranicí zákona.

Tak to je ale na každém serveru, kterej nabízí uložení větších souborů. A uhlídat se to nedá :D
Já jsem já a ty jseš ty.
"Milan Hvězda"

warcraftan
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod warcraftan » 02 črc 2013 11:58

Nějaký kuky se vrací ty jo...může být vůbec rád, že ten film někdo uploaduje, že se o tom filmu vůbec někdo dozví...ubožák...
Ti dobrodějové z tn.cz ani neumí správně napsat share-rapid.cz
Souhlasím s petrem22, neřekl bych, že je to chyba share-rapidu jako takového, ale spíš toho uploadera.
Přílohy
share.jpg
"You don't need to say sorry, it's poker" Antonio Esfandiari
"Poker actually isn't about winning or losing, poker is about making a right decision" Doyle Brunson

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”