Výběr studentského účtu Vyřešeno

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

Rosta6
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Výběr studentského účtu

Příspěvekod Rosta6 » 04 črc 2013 23:43

Ahoj, chci si založit běžný studentský účet u nějaké banky.
Jelikož se v tom vůbec nevyznám a nevím kde jaká banka co nabízí tak vás žádám o radu, který je nejlepší :-)
Zatím mam vyhlídnuto od KB G2.2 konto.
Máte s ním osobní zkušenosti?

Reklama
memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: Výběr studentského účtu

Příspěvekod memphisto » 05 črc 2013 00:09

Osobně bych šel do Fio banky. Tam nemusíš být ani zletilý a co se týká služeb, tak strčí všechny do kapsy...

Pozn.: Účet je možné založit i nezletilé osobě, je však potřeba, aby jej do 18 let zakládal nezletilý spolu se zákonným zástupcem na základě dokladu totožnosti, který obsahuje údaj o nezletilém dítěti (občanský průkaz rodiče), popř. s rodným listem nezletilého.
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

Salamander
Level 1
Level 1
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod Salamander » 05 črc 2013 00:32

Nechci nijak pomlouvat Fio banku nebo tak, ale myslím si, že mezi banky se nedá ani zařadit, na trhu je tak krátkou dobu, že bych se bál do ní dát peníze, vsadil bych na jistotu nějaké větší banky i když nenabízí tak výhodné účty jako Fio, ale je to sázka na jistotu. Jinak já osobně mam účet u Komerční banky a podstatě jsem spokojen, samozřejmě se to nedá srovnávat se zahraničními bankami(co si budem nalhávat, český bankovní systém stojí za ...), které nabízí služby na jiné úrovni, ale od studenského účtu se nesmějí čekat zázraky :)

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 05 črc 2013 00:49

To si děláš srandu? Není to banka se stoletou historii, ale co se týká spolehlivost, tak tam bych se vůbec nebál. Mám ji už přes 6 let a na pohodu. Komercka je naopak největší zvěrstvo. To už radši tu posahanou spořitelnu. Platit za kazde upadnuti. Pravé proto jsem šel do Fia. Za tyhle jejich slavné poplatky jsem ušetřil cca 600 ročně...

Sent from my iPad using Tapatalk
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 05 črc 2013 01:15

... že bych se bál do ní dát peníze,

I ve Fio bance máš vklad pojištěný až do 100 000 €.
A ohledně účtu pro studenty: Google ví skoro vše.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11

Darth Vader
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Darth Vader » 05 črc 2013 01:18

Já bych jenom nedoporučoval GE Money. Obecně si nemůžu stěžovat, ale.. Účet jsem si nezařizoval ani tak z nutnosti, prostě na platby na internetu. Nechtěl jsem se s tim nijak moc zabejvat. Z toho mě ale brzo vykolejili. Totiž-

Ženská z banky mi neustále volala a něco potřebovala. Třeba mi zavolala odpoledne, že do druhýho dne ráno potřebuje potvrzení o studiu. Byl jsem zrovna v autoškole. Potvrzení jsem měl naštěstí doma náhradní, jinak nevim, co bych dělal.

Babě jsem papír dones ještě to odpoledne.

Potom mi hned druhej měsíc odečetli poplatky (studentskej účet - žádný poplatky platit nemám). Kdyby mi nechodila SMS o aktivitě účtu, ani bych si toho nevšim. Tak jsem jí volal. Asi půl hodiny se mě snažila přesvědčit, že je to blbost. Musel jsem jí poslat screen SMS, že mi to odečetli.

Jasně, byly to jenom dvě kila, jenže já nevěděl, jestli mi je příští měsíc neodečtou zas.

Pak mi volala, ať přijedu do banky s ní sepsat reklamaci. Už ani nevim jak dlouho to trvalo, ale ojeb.

Po několika měsících mi slavně přičetli dvě kila zpátky (na halíř přesně). Čtvrt roku mi někdo jen tak držel prachy, a pak se ani nikdo neomluvil, baba byla taky jedovatá.

A samozřejmě jsem musel zase zajít do banky podepsat, že mi ty peníze přišly.
„Vždycky než něco udělám, ptám se sám sebe: Udělal by tohle idiot? A když ano, nedělám to.” -Dwight Schrute
__It's time to #switch!__ |

dvorakj
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod dvorakj » 05 črc 2013 01:20

Dej si fio, je to ok. Vse je jasne a snadne. A hned si otevri ucet na e-brokeru:-)
Budes tam mit miliardu nebo co?:-)
Bojis se neceho, co neexistuj
Jeste se mi celkem libi zuno, to nemusis kvuli zalozeni ani na pobocku.
KB, CS, CSOB apod., to je vse grc

Navic se na 99% vyhnes tomu, co psal Vader tomu verim, klasika, papir pro papir. U mensich bank papir neni potreba, protoze stejne nic neplatis:-)

dvorakj
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod dvorakj » 05 črc 2013 01:26

Salamander: co si budem nalhavat, cesky bankovni system je snad nejstabilnejsi v evrope. To cos napsal ty nedava ani hlavu, ani atu
Sefe a ty se ptas na vyber banky, vzdyt uz si predem rozhodnuty.
Dej si sporku, plat kilo mesicne za nic(jistotu) a sladce v klidu spi

SkLuky
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod SkLuky » 05 črc 2013 01:59

Taktéž si chci založit účet, ale tyhle banky mě neoslovují, za 2 měsíce mi bude 18 tak půjdu k airbank, tam mají slušný ceny https://www.airbank.cz/cs/bezny-ucet/ce ... tky/cenik/ mrkni, máš dva tarify.

emba5
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Žena
Stav:

Příspěvekod emba5 » 05 črc 2013 07:54

Me skusenosti s Fio Bankou jsou vynikajici.Nebrzdi platby, prevody se daji udelat i expres.Doopravdu neplatis nic za vedeni.Pro mne jedina vada na krase je mensi dostupnost bankomatu a vyber z bankomatU minimalne po 500kc.Druhy favorit za mne CSOB.
Jsem flegmatik no a co?

štefy
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod štefy » 05 črc 2013 09:03

Ja mam ten KB študák účet pár let a NEDOPORUČUJI ho. Dal jsem si tenkrát že mám za 20 Kč měsíčně i embosovanou kartu a jinak nic neplatím. A ejhle příchozí i odchozí položka 2 Kč, výběr z bankomatu KB 9 Kč (vrátěj když zaplatíš kartou). Zkrátka doporučuji ZUNO, možná i takové ty Equa, Air bank, Fio. Nezřizuj si účet u velkých bank, jsou to větší šmejdi než ty malé banky -> je tam přímá úměra.
HP ProBook 450 G6

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 05 črc 2013 09:49

Equa nevím jak na tom je. Neměl jsem tu čest, ale Air Bank v žádném případě. Žádné skryté poplatky apod.. Jedna velká lež. Máš 3 měsíce na vyzkoušení (samozřejmě vše zdarma) a pak to začne lítat 5 Kč odchozí/příchozí platba, drahé výběry z bankomatu. POkud bys chtěl opravdu bez poplatků, tak bys musel měsíčně platit za vedení účtu a tam to máš bez poplatků, ale ty samozřejmě zaplatíš v tom vedení. Totální fail měli s počítáním úroků a nefunkčním internetovým bankovnictvím...

A u Fio jde tuším nejmíň vybrat 200 Kč. Myšleno z bankomatů ČSOB. Pharro bankomat tu nemám.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Obnovení účtu google
    od miple » 30 dub 2025 09:09 » v Internet a internetové prohlížeče
    3
    4137
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    30 dub 2025 09:26
  • Žádám o uzavření účtu a smazání příspěvků
    od Uziv00 » 16 črc 2024 09:30 » v PC-HELP - připomínky k fóru