Zdravím,
Letos končím studium na střední škole, ale obor na němž jsem byl mě jaksi nebaví. Spíše mě to táhne k počítačům...
Tak jsem se chtěl zeptat na jakou vyšší školu (popřípadě universitu) bych měl jít aby jsem pak měl možnost se uplatnit v nějakém vývojářském studiu pro hry nebo tak něco. Hledal jsem hodně na webu, jaksi se nedokážu rozhodnout a nevím co je zapotřebí k tomu abych se po škole uplatnil v tomto oboru.
Jsem si vědom toho že jakožto "negramot" v programováni a počítačích to budu mít hodně těžké, ale všechno se dá naučit a jsem pevně rozhodnut do toho dát všechno své úsilí a čas.
Předem děkuji za radu.
Kam jít studovat? Vyřešeno
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
- CZechBoY
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Kam jít studovat?
Zdravím,
jdi na fit, je to celkem programátorská škola, celkem volnej čas
www.fit.vutbr.cz
Chodí tam i lidi z gymplu, takže určitěnevadí, že nemáš žádný základy
jdi na fit, je to celkem programátorská škola, celkem volnej čas

Chodí tam i lidi z gymplu, takže určitěnevadí, že nemáš žádný základy

PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW
iPhone XS
Nevím odkud jsi, takže je to těžké ti něco najít. Pokud jsi z moravy, nebo ze slezska, tak by nebyla špatná Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, kde je více fakult, mezi kterýma je třeba i Fakulta Aplikované informatiky. Já mám v plánu jít na Vysokou příští rok, protože s prací je to zatím na dvě věci, obvzlášť tady u nás v kraji. Nevím přesně, jestli by ti to na programátora např. webových aplikací, her atd. stačilo, ale snad jo. Musíš si o tom přečíst víc na stránkách.
WEB: http://www.utb.cz/
WEB: http://www.utb.cz/
Naposledy upravil(a) Deny18 dne 31 říj 2013 17:00, celkem upraveno 2 x.
- pulsik
- člen BSOD týmu
-
Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
Fitko je dobrá volba.
Sent from my Sony Ericsson Xperia Neo V using Tapatalk 4.
Sent from my Sony Ericsson Xperia Neo V using Tapatalk 4.
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
Ježíš, to je strašně daleko
tak tam mě mamka asi nepustí, ale co zkusit to můžu 
Nějaký další typ? Třeba z Jihočeskýho kraje?

Nějaký další typ? Třeba z Jihočeskýho kraje?

- CZechBoY
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Jinak jestli máš zájem o ten fit tak ti můžu poslat nějaký přednášky a materiály na ukázku 
Proč by tě nepustila? Já jsem v Brně 4/7 dní a zbytek doma u rodiny a pohoda
Bejt tebou vypadnu pokud můžeš, je to lepší, začnej si víc zvykat na svůj vlastní život

Proč by tě nepustila? Já jsem v Brně 4/7 dní a zbytek doma u rodiny a pohoda

Bejt tebou vypadnu pokud můžeš, je to lepší, začnej si víc zvykat na svůj vlastní život

iPhone XS
iPhone XS
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
No tak mě právě máti sprdla, takže todle neprojde, zas***** život :/ tak si mám hol najít něco v Budějkách, asi si budu muset poradit sám, každopádně dík za snahu.
grafika by tě nebavila ?
- CZechBoY
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Sakra kolik ti je?
Já šel na vš v 19 letech, jsem dospělej takže bych měl mít větší právo se o svých krocích rozhodovat než ostatní ne?
Já šel na vš v 19 letech, jsem dospělej takže bych měl mít větší právo se o svých krocích rozhodovat než ostatní ne?

iPhone XS
iPhone XS
michalxl99 píše:grafika by tě nebavila ?
Grafika by taky nebyla špatná si myslím. :)
- domitea
- Tvůrce článků
-
Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Na začátek napíšu, že studuji na FIM UHK (mám to kousek
)
Nicméně, podle mě jedno jestli půjdeš na ČVUT, VUT, UPOL, UP a další školy. Naučí tě základy, zbytek už je na tobě.
CzechBoy je sice na VUT, které zrovna v IT je na tom kapku lépe než bratříček ČVUT, ale taky to podle toho vypadá.
Já se na škole učím Javu, kterou nemám rád a tak se po nocích učím C, se kterým se na VUT začíná, že ?
Takže jak říkám, řeknou co je třída a jak se s tím pracuje, řeknou ti co je RDBS a jak se to používá, ale to je tak všechno.
Každý problém je jiný a neexistuje pro všechny stejné řešení, škola ti jen řekne, co by s k řešení mělo použít, ale jak, to už je na tobě.
To zatím moje zkušenost z mé VŠ, vypadá to sice dost negativně, ale abych nehanil, splnil se mi na škole sen. Programuju tam roboty, sice jen softwarové, ale kdo se dnes dostane k něčemu do čeho může kopnout, že?
Takže na závěr, běž na nejbližší IT školu, mamka bude mít radost, budeš toho mít málo a tak můžeš o volných chvílích objevovat svět IT po svém

Nicméně, podle mě jedno jestli půjdeš na ČVUT, VUT, UPOL, UP a další školy. Naučí tě základy, zbytek už je na tobě.
CzechBoy je sice na VUT, které zrovna v IT je na tom kapku lépe než bratříček ČVUT, ale taky to podle toho vypadá.
Já se na škole učím Javu, kterou nemám rád a tak se po nocích učím C, se kterým se na VUT začíná, že ?

Takže jak říkám, řeknou co je třída a jak se s tím pracuje, řeknou ti co je RDBS a jak se to používá, ale to je tak všechno.
Každý problém je jiný a neexistuje pro všechny stejné řešení, škola ti jen řekne, co by s k řešení mělo použít, ale jak, to už je na tobě.
To zatím moje zkušenost z mé VŠ, vypadá to sice dost negativně, ale abych nehanil, splnil se mi na škole sen. Programuju tam roboty, sice jen softwarové, ale kdo se dnes dostane k něčemu do čeho může kopnout, že?

Takže na závěr, běž na nejbližší IT školu, mamka bude mít radost, budeš toho mít málo a tak můžeš o volných chvílích objevovat svět IT po svém

-
- Pohlaví:
Asi ten prospěch na střední odpovídá rozhodnutí rodičů o další neinvestici do vzdělání z důvodu zbytečně vyhozených peněz. Kromě toho hrát hry a programovat hry je sakra rozdíl. Většina těch co si myslí, že by je to bavilo jsou první semestr venku. A na fit se připrav i na matematiku.
Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”