Výběr Střední školy

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

Optimus
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Výběr Střední školy

Příspěvekod Optimus » 22 lis 2013 16:53

Ahoj, chodím do deváté třídy a je na čase vybrat si SŠ. Preferuju IT obory ale jedna naše učitelka pořád říká, že doba programátorů byla tak před deseti lety a že teď si budu špatně hledat uplatnění. Já se ale nechci nechat odradit protože nevím kam jinam jít. Doufám že tady mezi vámi má s tímto někdo nějaké zkušenost a od vás bych chtěl vědět váš názor. Jinak dnes jsme byli na Schola Pragensis kde jsem si i našel docela solidní školu na proseku (sps-prosek.cz) která mě zaujala více než ječná kam sem původně chtěl jít (spsejecna.cz). Asi by se ještě hodilo dodat že bydlím v Praze.

Díky
Naposledy upravil(a) Optimus dne 22 lis 2013 16:55, celkem upraveno 1 x.

Reklama
AkTon
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Re: Výběr Střední školy

Příspěvekod AkTon » 22 lis 2013 16:54

Prepáč ale toto je počítačová poradňa. Také témy tu nemajú čo robiť. Dúfam že si to pochopil

Optimus
nováček
Stav:

Příspěvekod Optimus » 22 lis 2013 16:57

Myslel jsem že tady s tím někdo má zkušenosti a mohl by mi poradit ale dobře...

HAFcool
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod HAFcool » 22 lis 2013 17:00

Už tady bylo dost takových témat, stačí hledat. Pokud tě obor baví, jdi na den otevřených dveří na obou školách. Zeptej se učitelů, žáků, udělej si vlastní názor na každou školu a poté se rozhodni. Zvlášť v Praze, kde máš dost velký a solidní výběr.

AkTona ignorovat.

Podobná témata:

viewtopic.php?f=62&t=120637&p=937664&hilit=%C5%A1kola#p937664
viewtopic.php?f=45&t=119631&p=928829&hilit=%C5%A1kola#p928829

Optimus
nováček
Stav:

Příspěvekod Optimus » 22 lis 2013 17:07

Díky za odpověď. Na odkazy už jsem se díval ale mě nešlo tolik o výběr školy ale o to uplatnění.

HAFcool
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod HAFcool » 22 lis 2013 17:10

Tak je jasné, že IT chlapců je dneska dost, tak jako všude. Tím nechci říct, že některé obory mají dost lidí, jsou naopak obory, kde už jenom to, že je děláš, tak určitě najdeš uplatnění, ale podle mého skromného názoru to funguje všude stejně: buď dobrý a bez problémů najdeš uplatnění. Někteří vystudují střední školu a konec, ale po přidání výšky už máš hodně dobře nahrábnuto.

Optimus
nováček
Stav:

Příspěvekod Optimus » 22 lis 2013 17:14

Díky něco takového jsem potřeboval. Po SŠ bych rád na ČVUT ale to bych se musel učit jak čert.

Optimus
nováček
Stav:

Příspěvekod Optimus » 27 lis 2013 19:14

Tak jsem o tom ještě dost přemýšlel a vlastně si nejsem tolik jistý jestli opravdu chci být programátor. Když si představím nějakého programátora většinou je to spíš takový podivín který si tolik nerozumí s normálními lidmi a tak já žít nechci. Samozdřejmě sem si vědom že to má každý jinak ale začal jsem uvažovat spíše o střihu filmu a podobně. Zatím jsem našel pouze Panskou, obor Komunikace a multimédia (http://www.panska.cz/node/213) tak nevím na jakou cestu se mám vydat. Ještě to bude těžké rozhodování.

Rewqa
Moderátor
Master Level 9
Master Level 9
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Rewqa » 27 lis 2013 19:18

V dnešní době, kdy 99% studentů studuje jenom proto, aby studovalo, bych si vybral nějakej průmyslovku nebo tak něco a pak něco jak řikáš nějaký ČVUT nebo tak. Ajťáku je dneska hodně a podle mě budeš těžko hledat uplatnění, zvlášt bez praxe, kterou v dnešní době prakticky bez známejch nebo bez dávky štěstí nesezeneš.
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | ASUS ROG Strix GTX 1070 OC | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 28 lis 2013 07:12

[OT]
Prepáč ale toto je počítačová poradňa. Také témy tu nemajú čo robiť. Dúfam že si to pochopil

Promiň, ale pravidla hry na tomto fóru nebudeš určovat ty... Jsme otevřená komunita lidí, se společným zájmem a chováme se zde k sobě, jako přátelé. Přátelé si pochopitelně pomáhají i s jinými věcmi, než je jejich společný zájem. Pokud toto nechceš akceptovat, nebo si myslíš, že je to špatně, pak by asi stálo za úvahu navštěvovat nějaké jiné fórum... Doufám, že jsi to pochopil.
[/OT]

A teď k věci. Na téma škol IT jsme zde diskutovali mnohokrát a je asi zbytečné, abych se rozepisoval, co si o tom myslím. Modří již vědí a ostatní si dohledají :-) Napíši snad je toliko, že tvá učitelka je moudrá žena a pokud i ty chceš být moudrým, pak si najdeš školu, kde je to především o elektronice a počítače jsou jen jakási přidaná hodnota. Pak budeš mít velmi reálnou šanci se uplatnit v praxi a koneckonců vydělat i slušné peníze. Nemusím asi psát, že jen za předpokladu, když budeš opravdu dobrý. Průměrných a podprůměrných absolventů jsme u nás ve firmě potkali dost. A stále hledáme alespoň jednoho elektronika, který UMÍ a ne jen žvaní, že umí. Všichni uchazeči o práci u nás, byli v oboru podprůměrní, ale počítačové hry zvládali za jedna, měli nabušené počítače a nebetyčné sebevědomí... :-(
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 14
Guru Level 14
Stav:

Příspěvekod Martab » 28 lis 2013 08:54

Já osobně bych taky na IT školu nešel, vybral bych si spíše nejaky obor, o který u studentů není moc velký zájem, ale u firem je tomu opačně . Ale pokud jdeš na SŠ a nejsi rozhodnutý co přesně chceš, tak bych možná zvážil gympl, získáš čas a budeš mít rozhled, akorát když udělá gympl tak musíš na výšku, protože s gympl samotným se neuplatníš, protože nemá žádnou specializaci a praxi. Pokud jdeš na SŠ vybral bych si nějaký technický obor, ale základ je, aby tě to bavilo, protože dělat něco jen pro to, že si někdo myslí, že je to vhodné, nemusí být pro tebe ta nejlepší volba a ve výsledku bys byl nespokojený .

Odesláno z mého HTC Desire 500 pomocí Tapatalk
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

Optimus
nováček
Stav:

Příspěvekod Optimus » 28 lis 2013 11:28

Díky moc, vážím si všech vašich rad. Na technicke obory se určitě podívám -
+ sem ješté uvažoval o obchodce ale ekonomů je taky dost. Gympl sem tak trochu zavrhl, protože kdybych se na VŠ nedostal, chci mit nějaké předpoklady na to, abych mohl jit makat.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Výběr notebooku do školy+hobby gaming do 25 000
    od Trody » 19 říj 2024 14:23 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    4
    1623
    od Alferi Zobrazit poslední příspěvek
    19 říj 2024 16:17
  • Nový notebook do školy
    od cmuch » 01 zář 2024 11:29 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC