je správně KVALITA zadarmo? Vyřešeno

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

KamilaS
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Žena
Stav:

je správně KVALITA zadarmo?

Příspěvekod KamilaS » 24 čer 2015 19:04

nejdřív bych chtěla říct, že tenhle topic zakladám z vlastní iniciativy a to proto, že jsem sama častým uživatelem těchto stránek a využívatelem podpory zdejších sekuriťáků atd.

vyjádřete se, kdo chcete : )), jestli je spravedlivý, aby vzdálená pomoc, za kterou si účtuje .....Eset....aj. pěkný koruny....byla tady zadarmo, přispívate, když se Vám tu pomůže? a nebo kdybyste měli takový znalosti, dělali byste tohle, případně nejste pro, aby se zavedl alespoň symbolický povinný finanční příspěvek?

díky za komenty Kamila :thumbup:
Jsem Lama ale jsem snaživá : D

Reklama
mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: je správně KVALITA zadarmo?

Příspěvekod mmmartin » 24 čer 2015 19:23

V každé době a v každé společnosti se najdou lidi, kteří mají dobrý pocit z toho, že můžou někomu pomoci. Určitá skupina lidí je jim za to vděčná, najdou se i tací, kteří je považují za trouby, případně kteří tuto jejich vlastnost ať už jednorázově nebo systematicky zneužívají. Sama musíš posoudit, do které z těchto skupiny patříš. Poslední větu prosím neber jako pokus tě do některé z těchto skupin á priori zařadit na základě tvého dotazu.
A ohledně poplatku: nějak si nedovedu představit, jak by se to zadministrovalo. Existuje možnost fórum podpořit jednorázovým (případně i opakovaným) příspěvkem, další příjmy plynou z reklamy, ale o tom by asi nejlíp pověděl Ltb. A tak jako má někdo dobrý pocit z pomoci druhým, může mít někdo jiný dobrý pocit z příspěvku, kterým činnost fóra podpoří.
A pak se najdou i takoví, kteří se domnívají, že za příspěvek na činnost si "koupí" nějaké výsadní postavení a jiní, kteří osočují admina z toho, že nás všechny zneužívá a že naše příspěvky do fóra mu vynášejí nehorázné příjmy. Svět už je prostě takovej.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11

KamilaS
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod KamilaS » 26 čer 2015 12:07

mně ta věta nevadí, já v tom mám jasno a o mě to ví i Ltb
to jsem nevěděla, že se najdou i tací, kteří mají potřebu osočovat apod., ačkoli něco podobného jsem si taky zažila, ono každé "zvěčnění" na netu stojí trochu ega, byť vůbec ne nafouklýho
každopádně bych tímhle chtěla moc poděkovat všem, který se podílej na chodu tohohle fóra, protože nejsem úplně zdatná v it věcech, tak než jsem přišla na toto forum tak jsem musela oběžovat jiné a jednou jsem ho dala do "servisu" a tam mi můj stále funkční stolní pc totálně vybrakovali a pak řekli, že je na odpis, jestli chci, ať ho tam rovnou nechám.....
díky ještě jednou a chci tímto vybídnout ostatní, aby nebyli škrti a upustili taky ňákou kačku .... kdo si to přebere zle...bude mít špatnou náladu : ))

Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 14
Guru Level 14
Stav:

Příspěvekod Martab » 26 čer 2015 12:18

Dovolím si napsat svůj názor. Tvůj výše zmíněný příběh s PC v servisu je jeden z důvodů, proč mne baví pomáhat zde na fóru. Je to o tom, že z toho mám dobrý pocit, ikdyž se sem tam najde někdo "chytrý" a má tendence všechny poučovat.

Prostě žijeme v době v jaké žijeme a já osobně jsem rád, že se furt najdou lidé, kteří jsou ochotni pomoct bez fin. odměny a ještě víc jsem rád za to, že se najdou lidé, kteří to dokážou ocenit.

Odesláno z mého HTC Desire 500
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 26 čer 2015 14:40

Ano, žijeme bohužel v době, kdy prachobyčejná slušnost, je považována za projev slabosti a kdo nemá haldu peněz je méněcenným. O to více si pak vážím lidí, kteří jsou slušní a nenatahují ruku dlaní vzhůru pokaždé, když utrousí trochu té pomoci. Děkuji vám, kterých se toto týká a nekažme si den těmi ostatními ;-)

to jsem nevěděla, že se najdou i tací, kteří mají potřebu osočovat

Několik jich bylo důvodem ukončení mé aktivní "kariéry" moderátora, když jsem již neměl sílu, dnes a denně vzdorovat jejich komplexům.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Uziv00 » 28 čer 2015 17:41

to karlos: škoda, že nejde napsat na dvoumetrovou lať křídou "Chovej se slušně" a majznout dotyčného po palici. Po páté ráně by mu to většinou došlo...:D
A k ostatnímu:
Pomáhat si je lidské. Když upadne cizí dítě a jsi nejblíž, tak ho zvedneš. Je to prostě normální a ani ti nepřijde chtít za to peníze. Lidé jsou tvorové sociální, a kdyby nebyli a nepomáhali si (např. ulovit mamuta), tak už by nebyli.
O znalostech a profesionální práci by ti určitě nejlépe povykládal karlos. Sám jsem někdy překvapen, jak se "profesionálové" v servisech chovají.
A konečně - je vždy lepší člověka něco naučit. Tím, že postupuje dle rad, získává zkušenosti a tím, že problém, byť s radami vyřeší sám, naučí se vážit si práce a sám sebe. Jinými slovy, pokud dáš lidem rovnou jídlo, neváží si toho. Když je ale naučíš obdělávat půdu, budou si jídla vážit. A navíc se postarají sami o sebe, což je nejvíc, co můžeš dát. U mě z toho plyne, že kdo se snaží něco pochopit, klidně strávím několik stran vysvětlováním, jak to vlastně funguje. Ale když chce někdo udělat domácí úlohu, má smůlu.
No a poděkování za vyřešený problém vždycky pohladí po dušičce :D

jerabina
člen Security týmu
Level 6
Level 6
Stav:

Příspěvekod jerabina » 28 čer 2015 21:49

Já jsem toho názoru, že každý může společnosti něco nabídnout a nikdo se nemůže vyznat ve všem, proto by jsme si měli pomáhat. Např. já se orientuju v oblasti PC bezpečnosti, ale o HW toho vím minimálně, proto když budu potřebovat sestavit nový počítač tak se obrátím na lidi, kteří rozumí hardwaru a naopak, je to i takový řekněme výměnný obchod.

Já osobně mám dobrý pocit z toho, že můžu někomu poradit a pomoct mu vyřešit jeho problém a nepotřebuju za to dostávat peníze, dělám to rád a zadarmo.
Když nevíš jak dál, přichází na řadu prostudovat manuál!
HJT návod

Pokud neodpovídám do vašich témat v sekci HJT když jsem online, tak je to jen proto, že jsem na mobilu kde je studování logů a psaní skriptů nemožné. Neberte to tedy prosím jako ignoraci.

KamilaS
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

děkuju  Vyřešeno

Příspěvekod KamilaS » 06 črc 2015 11:32

děkuju, že jste se vyslovili, jsem stejného názoru a znovu opakuju, že si vážím práce Vás všech KS

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”