Čaute,
Mám otázku (vím že se to do tohohle fóra moc nehodí ale snad mi někdo pomůže).
Momentálně jsem v Děčíně a zítra mám jet do Ostravy.
Ale už před dvěma dny jsem si všiml strašného hukotu od kol (nejspíše zadních). Do 30KM/h je tento hukot prakticky neslyšitelný, od 50km/h se hukot začíná projevovat a čím rychleji jedu tím rychlejší a vyšší tento hukot je. (od 90km/h už není tak strašný a klimatizace ho přehluší)
Byl jsem s tím už v servise ale jelikož neměli čas na to si to auto projet tak mi akorát opravili klepající se výfuk a řekli že je to OK -_-.
Mě zajímají dvě věci:
1.Může to být vadné ložisko u kola ? (popř.jak to poznat ?)
2.Může se stát že se to ložisko zadrhne a kolo se zastaví při jízdě nebo něco takového ?
Mám z toho celkem strach.
Děkuji za každou odpověď.
Mazda 6 - Vádné ložisko ?
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Mazda 6 - Vádné ložisko ?
1) Jestli intenzita nebo charakter hučení souvisí s rychlostí jízdy, je vadné ložisko velice pravděpodobnou příčinou. Pomoci by ti mohl někdo na zadním sedadle, kdo se pokusí vypozorovat, ze které strany hučení jde. Známkou odcházejícího ložiska může být taky zahřívající se náboj kola.
2) Kousnutí ložiska nelze vyloučit a pokud k tomu dojde ve vyšší rychlosti, je to tak trochu o ústa.
A prosím pozdravuj Děčín, prožil jsem tam nejkrásnější roky života.
2) Kousnutí ložiska nelze vyloučit a pokud k tomu dojde ve vyšší rychlosti, je to tak trochu o ústa.
A prosím pozdravuj Děčín, prožil jsem tam nejkrásnější roky života.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
To asi nejsem zrovna rád :/. Nevíš kolik +- může stát oprava ? Zítra se to pokusím nějak zvládnout hold pojedu pomaleji.
A ještě otázka může rychlost jízdy nějak ovlivnit opotřebení ložiska ?
A ještě otázka může rychlost jízdy nějak ovlivnit opotřebení ložiska ?
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Cenu si netroufám odhadovat, ale bude se jednat nejspíš o tisíce. Když je ložisko v pořádku, nemá rychlost jízdy zásadní vliv na opotřebení, když je ale "načaté", při provozu se zahřívá a to je na rychlosti závislé.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”