Jihokorejský seriál, který měl mít původně 16 dílů, ale pro velkou úspěšnost byl prodloužen na 18 dílů. Má na ČSFD z jihokorejských seriálů jedno z nejvyšších hodnocení, jen nepatrně méně než předchozí v tomto vláknu. Já se od něj nemohl odtrhnout, pouštěl jsem si jeden díl za druhým a spořádal ho za 3 dny (noci) - nechtělo se mi ani chodit spát. Některé díly byli pro mě slabší a některé zase vynikající. Například slabší 6. díl a vynikající 7. díl. Celek je ale výborný. Odehrává se často v prostředí soudu ...
Malý chlapec (9 let) jede s otcem v autě a má slevové kupóny. Chtěl by jít s otcem do aquaparku. V tom se na ně vyřítí nákladní vůz a rozpáře jejich automobil. Otec se synem jsou zraněni a otec volá na přicházejícího řidiče náklaďáku, aby jim zavolal pomoc. Jeho syn nárazem do hlavy při této nehodě získal schopnost slyšet myšlenky lidí, kterým vidí do očí a varuje otce, že řidič náklaďáku jim nejde pomoci, že do nich vrazil úmyslně a chce je zabít. A opravdu řidič náklaďáku dobije jeho zraněného otce trubkou před jeho očima a chystá se zabít i jeho.
V tom si ho vyfotí opodál stojící starší školačky. Vrahoun se lekne a začne je pronásledovat. Když se schovají za keře, přijíždí policie a vrahoun ještě než zmizne jim řekne, že jestli někomu cokoli o tom řeknou, že si je najde a zabije je i všechny, komu to řeknou. Jedna z dívek později u soudu ale svědčí a chlápek jde na 10 let do vězení. Ale ještě u soudu se na ní vrhne, začne jí škrtit a znovu jí řekne, že až ho pustí, že ji zabije. Dívka po soudu lituje, že šla svědčit, že se nyní musí bát o svůj život. Chlapec, kterému zachránila na poslední chvíli život jí ale slíbí, že jí bude chránit.
Uplynulo 10 let, z dívky je právnička, která ovšem klientům moc nepomáhá, je spíš oprsklá a k okolí se chová přezíravě. Chlapec, co jí slíbil, že jí bude chránit ji ovšem ztratil z očí a usilovně ji hledá. Mezitím se naučil Taekwondo a často nosí sluchátka, protože mezi lidmi trpí hlukem díky své schopnosti slyšet lidské myšlenky. Dívku najde opravdu na poslední chvíli, protože vrahouna pouští z vězení a ten se ji již chystá zabít. Při své snaze pomstít se jí zabije opravdu hodně lidí i okolo ...
Seriál má i vtipné momenty, třeba když se naše advokátka zamyslí a z vchodových otáčejících se dveří soudu (turniketu) si dělá "kolotoč". Jednou to zkusí i starší advokát, zahlídne ho však ona a vyčítavě volá: "To je moje!"

Slyším tvůj hlas

I Hear Your Voice (I Can Hear You Voice)

Neoui moksoriga deulleo (너의 목소리가 들려)

2013
Mé hodnocení: 90%
"nehoda" * telepatie * vrah * ubití otce trubkou * záchrana od školaček * svědkyně * hrozba smrtí * slib ochrany * taekwondo * propuštění vraha po 10 letech * boj o život * soudní prostředí
Žánr: fantasy komedie krimi romantické drama
Původ: Jihokorejský seriál (18 x 65 min)
Databáze:
ČSFD: http://www.csfd.cz/film/345944-neoui-mo ... o/prehled/ 90% (153) (289. nejlepší seriál)
FDb:
Dorama Akihabara: http://dorama.akihabara.cz/dorama/Neoui ... ulleo-2013 93.6 % (11: Na 4. místě jako nejlepší dorama podle Akihabary - rok 2013 v kategorii TV série)
Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/I_Can_Hear_Your_Voice (EN)
AsianWiki: http://asianwiki.com/I_Can_Hear_Your_Voice (EN) 94 (8351)
Podle knihy:
Režie: Soo-won Jo
Scénář: Park Hye-Ryun
Kamera: Lee Jae-woo
Hudba:
Hrají: Bo-yeong Lee, Sang-hyeon Yoon, Dong-hwan Jeong, Byeong-ok Kim, Jong-suk Lee, Man-sik Jeong, Seong-gyoon Kim, Hee-woong Jang, Byeong-joon Lee, Da-hee Lee, Deok-hyeon Jo, Hae-sook Kim, Moon-sook Ahn, Woong-in Jeong, Mi-kyeong Kim, Joo-sang Yoon, Kwang-gyoo Kim, So-hyeon Kim, Ga-eun Kim, Min-jong Kim, Doo-sik Park, Soo-kyeong Jeon, Gi-cheon Kim
■ Mladý Park Soo Ha umí číst myšlenky lidí, na které se podívá a od svého dětství hledá dívku, které slíbil ochranu a zamiloval se do ni. Když ji po letech najde, zjistí, že Jang Hye Sung se stala veřejnou obhájkyní a je naprostým opakem toho, jakou si ji představoval. S ní pracuje i bývalý policista, který se stal taktéž obhájcem, Cha Kwan Woo, který je naprostým opakem Hye Sung v kanceláři i v životě. Osud svede dohromady Hye Sung společně se Soo Ha, a ten tak může splnit svůj dávný slib. Se svými schopnostmi se ji pokusí ochránit před mužem, který se jí rozhodnul mstít. Postupem času zjistí, že se potřebují navzájem, aby si mohli pomoci a přejít potíže, které se jim postaví do cesty ... (ForeverEve: Dorama Akihabara)
■ Jang Hye Sung je nepříjemná, drzá a nedůvěřivá, ale i přesto se společně s Cha Kwan Hoem, který je jejím pravým opakem, stanou novými veřejnými obhájci. Před deseti lety Hye Sung zachránila život malému chlapci Park Soo Haovi a její svědectví dostalo vraha jeho otce do vězení. Nyní se opět setkávají a Soo Ha, který má výjimečný dar, se snaží dodržet slib, který jí kdysi dal, že ji bude chránit před vrahovou pomstou. Do toho Hye Sung musí obhajovat dost obtížné případy ... (ČSFD)
EPIZODY:
01 Slyším tě
02 Špatná dívka, dobrá dívka
03 Já tam budu
04 Ty, v mé mlhavé paměti
05 Slova, kterým by se nemělo věřit
06 Opuštěný a sám v tomto světě
07 Proč se zlé předtuchy nikdy nemýlí
08 Pro koho žít
09 Jestli mě také opustíš v těchto těžkých dnech
10 Proč hledám bolestivé vzpomínky (SK)
11 Promiň, nenávidím Tě (SK)
12 Paměť je překvapivý útok (SK)
13 Slova, které toužím povědět, ale nemůžu (SK)
14 Mlčení v paměti (SK)
15 Nic tím nezničím (SK)
16 Straka zlodějka (SK)
17 Bez tvých očí nic nevidím (SK)
18 Zůstaň se mnou jako světlo v mém temném světě (SK)
CITACE
► Zobrazit spoiler

OBRÁZKY
► Zobrazit spoiler
VIDEA
► Zobrazit spoiler
SOUNDTRACK
► Zobrazit spoiler
INFO
► Zobrazit spoiler