#ČHNT
&M
10085807570
Podle skutečného příběhu autorky ... "Co se stane s lidmi po smrti? Chtěl bych být obloha, protože na tebe pořád dohlíží." ... "Jako šmírák, jo?" - tentokrát jako 6tidílný seriál.Láska nebeská / Sky of Love / Koizora (恋空) (2008)Mé hodnocení: 95%ČSFD: http://www.csfd.cz/film/264708-laska-nebeska/ 81%FDb: Wikipedia: AsianWiki: http://asianwiki.com/Sky_of_Love_%282008-Japan-TBS%29 (
EN)
94Žánr: Romantické dramaPůvod: Japonský seriál (6 x 50 min)Podle knihy: Mika: Koizora
Režie: Natsuki Imai, Ayato Matsuda
Scénář: Mutsuki Watanabe, Mika
Kamera: Hudba: Hrají: Kódži Seto, Cujoši Abe, Nao Macušita, Haru, Goró Kišitani
Příběh se točí okolo Miki, která se zamiluje do svého spolužáka. Hiro je divoký a naučí Miku objevovat spousty věcí. Ti dva spolu vypadají tak šťastně, jenomže není všechno zlato, co se třpytí. Budou muset překonat mnoho problémů, aby nakonec byli spolu. Příběh podle oblíbené mobilní novely publikované na serveru Mahou no iRando, napsaný začínající autorkou Mikou, která jej napsala na základě podobných zkušeností ...CITACE► Zobrazit spoiler
- silný, emocemi nabitý příběh, podle skutečné události, který byl sepsán na mobilním telefonu, dívkou zvaná Mika, - poté do knižní románové podoby a následně i filmu a tohoto seriálového dramatu. Po shlédnutí seriálu jsem měl týden deprese a emočně mě to dost vzalo. Emočně silný, krásný milostný příběh. U posledního dílu jsem brečel jak malá holka
. Krásný čistý příběh o lásce, který v divákovi zanechá hodně vzpomínek.- jeden z nejlepších příběhů o lásce, jaké jsem měla příležitost v životě vidět. Možná se vám to chvílemi může zdát trochu klišovité, snad i trochu jako nějaké telenovela (jelikož jisté události se odehrávají snad až moc rychle a může to být i trochu šokující), ale pak je třeba si uvědomit, že se jedná o skutečný příběh. Protože žena jménem Mika skutečně existuje a svůj životní příběh zapsala do knihy, která se v Japonsku stala hitem. Proto byl příběh později zfilmován (2007) a následně taky převeden do tohoto seriálu (2008).- něco takhle citově vyděračského jsem už dlouho neviděla. Ale když ona to Koizora naprosto upřímně přiznává. Stejně tak je hned od začátku jasné, že Miku a Hira nečeká happy end. A přesto, že tohle všechno dopředu vím a obracím oči v sloup nad sladkobolnými řečmi, tak poslední díl stejně probrečím. Osudové lásky zkrátka musí končit tragicky.
OBRÁZKYVIDEAINFO► Zobrazit spoiler
19.7.2014: Google * fráze: akihabara Koizora 2008 * japonsky + české titulky integrované