Všeobecná sekce pro témata a příspěvky z oblasti IT či témata z blízkých oborů. Sekce pro uživatele, kteří nenalezli pro svůj IT dotaz tu správnou sekci.
Žánr:krimi romantické drama Původ:Jihokorejský film Podle knihy: Režie: Seung-wook Moon Scénář: Moon Seung-Wook, Kim Hee-Jae, Ha Myung-Mi, Jang Hyun-Sung Kamera: Kwon Hyuk-Joon, Choi Jin-Taek, Lee Sung-Han, Kim Hyun-Sung, Kim Do-Kyun Hudba: Hrají:Jae-hyeon Jo, Hyun-sung Jang, Ji-soo Kim, Ju-bong Gi, Je-moon Yoon, Hyo-seob Eom, Young-pil Kim, Kil-kang Ahn Nešťastné manželstvo a agresívny manžel ženie Yoon-hee do náručia Hyunga Juna, muža, ktorý je rozvedený, osamelý a má veľa dlhov. Okrem toho čelí dlhému zoznamu problémov v práci, a to iba preto, lebo nie je natoľko skorumpovaný ako jeho šéf ...
VIDEA
► Zobrazit spoiler
INFO
► Zobrazit spoiler
1.4.2015: UložTo * fráze: The Romance (korean movie) cz tit * korejsky, integrované české titulky
Naposledy upravil(a) X dne 19 zář 2017 01:55, celkem upraveno 11 x.
Skoro celý film je bláznivá ztřeštěná komedie, až nakonec se vše převrátí a dojde na romantické drama, asi jako v: Moje drzá holka 1 / My Sassy Girl 1 / Yeopgijeogin geunyeo 1 (엽기적인 그녀) (2001) - nebo v: 100 dní s panem arogantním / 100 Days with Mr. Arrogant (Ssagaji My Honey) (My Love Ssagajy) / Naesarang Ssagaji (내사랑 싸가지) (2004). Navíc se hlavní představitelé nemají rádi a dělají si všemožné naschvály. V hlavní ženské roli je: Geun-young Moon, tedy herečka z: Hříšný tanec 3: Nevinné kroky / Dirty Dancing 3: Innocent Steps (Dirty Dancing 3: The Dancing Princess) / Daenseoui sunjeong (댄서의 순정) (댄서의 純情) (2005) - velmi sympatická, roztomilá, maličká a xychtící se - spíše vypadající nerozhodně a nesměle, proto jsem s úžasem sledoval pár scén, kde si svého manžela pěkně podá ... a nejen jeho.
Moje malá nevěsta / My Little Bride / Eorin shinbu (어린 신부) (어린 新婦) (2004)
Žánr:komediálně romantické drama Původ:Jihokorejský film Podle knihy: Režie: Ho-jun Kim Scénář: Sun-il Yu, Joong-hoon Jo Kamera: Seo Jeong-min Hudba: Choi Soon-shik, Choi Man-shik Hrají:Rae-won Kim, Geun-young Moon, Jin-woo Park, Se-gyeong Shin, In-mun Kim, Bo-kyeong Kim, Jin-hee Han, Deok-hwan Ryu, Kyung Jin, Seon-young Ahn Když si umírající dědeček postaví hlavu, začíná se teprve rozbíhat ta správná zábava: dědeček Bu-eon kdysi v mládí svému příteli slíbil, že jednou svoji vnučku provdá za jeho vnuka, nyní už čtyřiadvacetiletého Sang Mina, který se dámské společnosti rozhodně nevyhýbá a jehož jediným životním cílem nejspíše je neustále si Bu-eon dobírat. Po vlně protestů dojde násilně vytvořený pár k názoru, že nezbývá než k sňatku skutečně svolit. Svoje nechtěné manželství se ale takřka od začátku rozhodnou před okolím pečlivě tajit. Aby ne: Bu-eon je totiž pouze patnáct let. Budoucí učitel Sang-min se oženil se svou dávnou kamarádkou Bo-eun. Na tom by asi nebylo nic divného, kdyby hlavní náplní Sang-minova života nebyly alkoholové večírky se slečnami a kdyby patnáctiletá Bo-eun nebyla zamilovaná do sympatického nadhazovače Jeong-woa. Jenže umírající dědeček si tuto svatbu přál, s čímž Bo-eun po troše psychického nátlaku souhlasila a když Sang-minovi upravil otec basseballovou pálkou design jeho auta, tak i Sang-min svatbu odkýval. Má však takto násilně spojená dvojice šanci na lásku? Nebo, že by to tenkrát bylo nějak jinak?
OBRÁZKY
► Zobrazit spoiler
VIDEA
► Zobrazit spoiler
INFO
► Zobrazit spoiler
4.4.2015: UložTo * fráze: My Little Bride.avi * v komentářích pod videem odkazy na titulky * korejsky, české titulky
Naposledy upravil(a) X dne 19 zář 2017 01:57, celkem upraveno 11 x.
POZOR! MOŽNÉ PROZRAZENÍ KONCE - POPRAVDĚ SI ALE NEJSEM KONCEM ZCELA JIST
► Zobrazit spoiler
Film, u kterého si nejsem tak zcela jistý jak vlastně skončil Stejně jako anime seriál: Elfí píseň / Elfen Lied / Erufen rito (エルフェンリート) (2004) >>> http://www.pc-help.cz/viewtopic.php?f=6 ... 0&start=19 - je konec trošku nejistý - jednu dobu díky přídavku k Elfen Lied jsem si myslel, že konec je tím dodatkem známý, ale později jsem zjistil, že onen dodatek patří mezi díly, a ne až na konec, takže je konec u Elfen Lied stále nejistý ... U tohoto filmu máte na výběr z těchto konců: špatný (zemřou oba a na konci se setkají jejich duše - mimochodem v zimní krajině z oné koule) - tento konec je asi nejpravděpodnobnější - hraje pro to více okolností, například návleky na nábytku v sídle. Další možný konec je ten, že to oba přežili - tento konec je ovšem nejslabší. A když jsem si pro jistotu po skončení pustil znovu kousek začátku, abych tomu možná přišel na kloub, tak tam hlavní (slepá) hrdinka si pro sebe myslí, že vidí věci co ostatní nedokážou ... takže další konec, který je z hlediska pravděpodobnosti asi někde uprostřed ... je ten, že on je mrtvý a ona se s ním (v duchu?) setká?
Hlavní hrdinka je mimochodem znovu Geun-young Moon: Hříšný tanec 3: Nevinné kroky*Moje malá nevěsta*Koncert zamilovaných.
Láska je k ničemu / Love Me Not (Love Zero) / Sarangddawin pilyoeobseo (사랑따윈 필요없어) (2006)
Žánr:romantické drama Původ:Jihokorejský film Podle knihy: Love and Such Is Not Necessary Režie: Cheol-ha Lee Scénář: Cheol-ha Lee Kamera: Kang Chang-Bae Hudba: Hrají:Geun-young Moon, Ju-hyeok Kim, Ji-won Do, Goo Jin, Jae-yun Jo, Hyeon-jin Seo, Si-yeon Jeong, Min-ho Hwang, Cheol-gyoo Kang, Sang-geon Jo Julian je klubový playboy, zloděj a notorický lhář, což ho také jednou dostalo do vězení. Když vyšel ven, zjistil, že mu před pár dny zemřel přítel a také, že dluží bezmála tři miliony dolarů. Na splacení dluhu má jen měsíc a tak mu přijde vhod informace, že jeho mrtvý přítel po smrti rodičů zdědil se svou sestrou polovinu velikého majetku. Rozhodne se vydávat za dlouho ztraceného bratra a tím snad získá peníze, které tak rychle potřebuje. Oklamat sestru, že je její bratr, by přeci pro tak dobrého lháře neměl být problém (hlavní hrdinka je slepá), čas ale neúprosně běží ...
OBRÁZKY
► Zobrazit spoiler
VIDEA
► Zobrazit spoiler
INFO
► Zobrazit spoiler
5.4.2015: UložTo * fráze: Love Me Not (korean movie) cz tit.avi * korejsky, integrované české titulky * NEBO (2. VARIANTA): fráze: Love Me Not (2006) JK * korejsky, české titulky
Naposledy upravil(a) X dne 19 zář 2017 01:58, celkem upraveno 13 x.
Podle historických událostí. Goryeo = Korea, Yuan = Čína. Krvavé jatka u dvora korejského homosexuálního šíleného krále, napichování hlav na kůly, mučení, kastrace, ... na ásijské poměry překvapivé (a časté) zobrazení sexuálních (hetero) scén (žádné náznaky jak je tu zvykem), dokonce první je homolíbačka (fuj ), naštěstí ostatní akce tohoto druhu jsou jen náznakově ... Korejský král není kvůli svému zaměření schopen zplodit potomka (dědice trůnu) a proto pověří vrchního velitele své osobní gardy (svého milence), aby ho u královny (která pochází z dynastie Yuan) zastoupil. Velitel gardy a královna se do sebe ale ihned zamilují ...
Žánr:historické romantické drama Původ:Jihokorejský film Podle knihy: Režie: Ha Yoo Scénář: Ha Yoo Kamera: Choi Hyeon-ki Hudba: Jun-seok Kim Hrají:In-seong Jo, Jin-mo Joo, Ji-hyo Song, Ji-ho Shim, Uk-hwan Yeo, Min-woo No, Jin-goo Yeo, Ju-hwan Lim, Joong-ki Song, Wook-hwan Yeo, Hyun Woo, In-beom Ko, Yong-gu Do, Hyeon-seong Lim, Tae-won Kwon Filmový příběh je inspirován skutečnou událostí ze sklonku vlády dynastie Koryjo. Tato dynastie vládla v Koreji v rozmezí let 918-1392 a dala této zemi její mezinárodní jméno. Ambiciózní král již nechce být bezmocným vazalem provincie Jü-an ovládané mongolskými nájezdníky. V době intrik je celkem prozíravé vycvičit oddanou královskou gardu, která slouží k jeho osobní ochraně nejen před vlastní nespokojenou šlechtou. Vztahy s Jü-anským vládcem se rychle zhoršují – všichni totiž očekávají zprávu o početí následníka trůnu královou manželkou, jü-anskou princeznou ... Král bez dědice je bezcenným artiklem a tak dvorské intriky podporované Jü-anem den ode dne sílí.
OBRÁZKY
► Zobrazit spoiler
VIDEA
► Zobrazit spoiler
INFO
► Zobrazit spoiler
10.4.2015: UložTo * fráze: A Frozen Flower * korejsky, integrované české titulky
Naposledy upravil(a) X dne 19 zář 2017 01:59, celkem upraveno 11 x.
Upgrade u: Sněhová královna / The Snow Queen / Nunui yeowang (눈의 여왕 ) (눈의 女王) (2006) >>> http://www.pc-help.cz/viewtopic.php?f=6 ... 0&start=73 - konvertoval jsem titulky u 8. dílu, takže se již výrazně neustále nezpožďují jako dříve a jsou bez problémů viditelné i na Win XP, více infa u nápovědy titulu ...
Naposledy upravil(a) X dne 19 zář 2017 02:00, celkem upraveno 10 x.
Hledal jsem něco podobného skvělému filmu Cyborg Girl, seriál Q.10 je dost infantilní blbina, Absolute Boyfriend je na tom o mnoho lépe, ale Cyborg Girl se přece jen nevyrovná, je slabší a romantické drama je v podstatě jen v posledním 11. dílu. Jinak je to převážně sci-fi komedie, ale přece jen zabaví. Tentokrát je robot muž, jeho majitelka se ale trochu i té Cyborg Girl podobá ... Mimochodem, šéfa majitelky hraje herec z filmu Sluha z pekel http://www.pc-help.cz/viewtopic.php?f=6 ... 0&start=25 . K seriálu doporučuji mít při ruce zákusky
Žánr:sci-fi komediálně romantické drama Původ:Japonský seriál (11x, 1x60 min, 10x50 min) Podle knihy: Absolute Boyfriend (Yuu Watase) (manga) Režie: Masato Hidžikata Scénář: Yu Watase (manga), Rika Nezu, Rei Fumishima, Junpei Nihei Kamera: Hudba: Hrají:Hiro Mizušima, Saki Aibu, Miki Maja, Mokomiči Hajami, Cujoši Abe, Kuranosuke Sasaki, Džingi Irie, Eisuke Sasai Riiko (Aibu Saki) je velmi plachá dívka, která touží po dokonalém příteli. Inženýr firmy Kronos Heaven Namikiri (Sasaki Kuranosuke) jí podle jejích přání takového přítele vytvoří. Riiko se soužití s pouhým robotem brání, ale začne přicházet na to, že její nový přítel (Hayami Mokomichi), kterému dala jméno Night, překonává v užitečnosti skutečné muže rozdílem třídy. Co se týče fyzického vzhledu, ani Feidiás by asi nevytvořil lepší sochu na téma krása a dokonalost správných proporcí mužského těla. Night prostě omráčí svým vzhledem všechny ženy bez ohledu věku. Ale nebude to mít snadné, protože i on má soupeře, který chce Riiko pro sebe. Kromě toho jako robot má jisté potíže v některých situacích s lidmi, nemluvě o soužití s Riiko a její roztržitostí a náladovostí. Seriál vychází ze stejnojmenné mangy od Yuu Watase.
OBRÁZKY
► Zobrazit spoiler
VIDEA
► Zobrazit spoiler
INFO
► Zobrazit spoiler
15.4.2015: UložTo * fráze: Zettai Kareshi * japonsky, anglické titulky v obraze, české titulky
DOPORUČENÍ - VIDEA (I PŘI MENŠÍ VELIKOSTI DOKONALEJŠÍ OBRAZ - LEPŠÍ KODEK): Zettai Kareshi 01.mkv Zettai Kareshi 02.mkv Zettai Kareshi 03.mkv Zettai Kareshi 04.mkv Zettai Kareshi 05.mkv Zettai Kareshi 06.mkv Zettai Kareshi 07.mkv Zettai Kareshi 08.mkv Zettai Kareshi 09.mkv Zettai Kareshi 10.mkv Zettai Kareshi 11.mkv
Další doporučení: pokud jste si to již neudělali, zkuste v nastavení přehrávače (často lze i na TV) nastavit aspoň zčásti neprůhledné pozadí titulků, největší obrysy a stíny titulků, či větší velikost - pomůže to zlepšit čitelnost, často bývají ve filmech a seriálech popisky místní (japonské, korejské a podobně) a pletou se s našima titulky!
Naposledy upravil(a) X dne 19 zář 2017 02:01, celkem upraveno 13 x.
Dubirubiduraffa dubirubiduraffa ■ Á baštááááááá! ■ Hoi - hoi! [chuj - chuj] ■ Nebreč, nebo bude pršet! ■ Moje přítelkyně je Gumiho - teď asi přemýšlíte, co je to za divný název ... jestli je jeho přítelkyně někoho jiného či zda není chlap. Ale nebojte se, Gumiho [gumižo] je dle čínských a korejských legend devítiocasá liška Wiki o Gumiho >>> http://en.wikipedia.org/wiki/Kumiho . V čínských legendách se Gumiho objevuje o 100 let dříve, v korejských pak získává negativní pověst. Existuje mnoho filmů a seriálů o Gumiho, každý si lehce poupravuje legendu po svém, v tomto seriálu je například stylizace takto: Gumiho má schopnost brát na sebe lidskou podobu, a to překrásné mladé dívky, která se trochu podobá lišce a muži jí padají k nohám. Před 500 lety byla ženskou populací pomluvena, že jí lidská játra a srdce a nakonec babičkou tří bohů zakleta do obrazu. Obraz nyní visí ve svatyni uprostřed jezera (trochu připomíná tu z filmu: Jaro, léto, podzim, zima... a jaro >>> http://www.pc-help.cz/viewtopic.php?f=62&t=31670&start=24 - až na to, že zde je k chrámu most). Jednoho dne se Gumiho z obrazu podaří přesvědčit hlavního hrdinu, který se náhodou ocitl v chrámu a slyší ji, aby jí domaloval 9 ocasů na obraz. Tím se jí podaří osvobodit ze zakletí. Spolu s ním potom utíká před divočákem, kde on ale spadne do hluboké strže a smrtelně se zraní. Ona ho ale zachrání, když do něj přenese svou perlu, zdroj své hlavní síly. Když se mu ale svěří, že je Gumiho, devítiocasá liška (ocasy jsou vidět převážně jen při úplňku), on se jí vysměje a nechá ji vyhodit z autobusu (nemá jízdenku - nezná zvyklosti, když byla 500 let zakleta v obraze). Ať prý ho najde a dokáže mu, že je Gumiho. Ona ho opravdu najde, při úplňku mu ukáže ocasy a vezme si zpět svoji perlu. On na zemi pomalu umírá ... V seriálu je také spousta narážek na jiné filmy: A Chinese Ghost Story * melodie z: Kill Bill a mnohé další. Snad každý díl končí událostí, která vás zdvihne ze židle. Prostě budete napnutí, jak to bude pokračovat a budete chtít vědět co nejdříve, jak to bude dál ... (tohle skvěle uměly některé díly BattleStar Galactica, a to dokonce v několika dějových liniích). Gumiho vládne nadpozemskými schopnostmi, levituje v povětří, má nadpozemskou sílu a také čichá a slyší více než lidi (tuto schopnost mám také, ale ne v takové míře jako Gumiho ). Seriál je neuvěřitelné rozkošný, úžasný, zábavný, uličnický, má neuvěřitelnou atmosféru. Jen by se na něj neměli dívat vegetariáni, protože hrozí, že po pár dílech se z nich stanou krávožrouté. Gumiho je schopna na posezení spořádat snad celou krávu a tváří se u toho velmi blaženě. Některé dvojice po zhlédnutí seriálu kupují gril, viz citace. Gumiho pronásleduje goblin (napůl člověk a napůl nečlověk), lovec který ji chce zabít. Když ji ale spatří, zjistí že má Gumiho podobu kdysi jedné jeho dávné známé a sám se do ní zamiluje ... První vážnější mrak (romantické drama) se objeví v seriálu asi kolem pátého dílu, kdy je vám naznačeno, že je to stylizace dle pohádky Malá mořská víla, ale v mnohem hrozivější podobě. Gumiho se chce stát člověkem, oba ale netuší, že tím rozehrávají drama: buď za 100 dní umře on nebo ona. V té chvíli jsem si říkal, že se to možná ještě nějak vyřeší a konec je daleko. Prostě se tou báječnou atmosférou seriálu necháte úplně unést. Několik dílů ke konci ale atmosféra začne houstnout, hlavní postavy se dozví, co jim hrozí ... Rozkošná atmosféra se pomalu vytratí a drama začíná. Úplný konec mě ale znovu dostal. Je tam zase zajímavý uličnický kousek. Rozhodně by vám tento seriál neměl utéct, stojí za to. Jeho báječná hudba mě stále zní v uších ... A celý seriál je prostě: Á baštááááááá!
Moje přítelkyně Gumiho / My Girlfriend is Gumiho (My Girlfriend is a Nine-Tailed Fox) / Nae Yeojachinguneun Gumiho (내 여자친구는 구미호) (내 女子親舊는 九尾狐) (2010)
Žánr:komediálně fantasy romantické drama Původ:Jihokorejský seriál (16 x 70 min) Podle knihy: Režie: Sung-chul Boo Scénář: Hong Jung-eun, Hong Mi-ran Kamera: Hudba: Hrají:Min-a Shin, Seung-gi Lee, Min-woo No, Soo-jin Park, Hee-bong Byun, Yoo-sun Yun, Dong-iI Sung, Hyomin, Hong-ki Lee, Yoo-jin Kim POSTAVY
► Zobrazit spoiler
Lee Seung-Ki Cha Tae-Woong hlavní hrdina
Shin Min-A Mi-Ho hlavní hrdinka: Gumiho
No Min-Woo Park Dong-Joo goblin - lovec Gumiho, napůl člověk a napůl nečlověk
Park Soo-Jin Eun Hye-In bývalá skoropřítelkyně hlavního hrdiny, hezká ale sobecká mrcha
Byun Hee-Bong Cha Poong děda hlavního hrdiny
Yun Yoo-Sun Cha Min-Sook teta hlavního hrdiny
Song Dong-Il Ban Doo-Hong režisér
Hyomin Ban Sun-Nyeo režisérova dcera
Kim Ho-Chang Kim Byeong-Soo kamarád hlavního hrdiny
Cha Tae-Woong (Lee Seung-Ki) je rozmazlený mladý muž, který nemá zájem studovat nebo dokonce pracovat. Chce se stát akční hvězdou. Jeho bohatý dědeček Cha Poong (Byeon Hie-Bong) pro něj ale plánuje něco jiného. Proto Cha Tae-Woong uteče do jednoho buddhistického kláštera. Zde jednoho večera shodou okolností osvobodí legendární stvoření, devítiocasou lišku - Gumiho (Shin Min-A), zvíře zodpovědné za párování mužů a žen a přinášení dětí (X: zde to bylo špatně pochopeno - tyto vlastnosti má babička tří bohů - viz seriál). Cha Tae Woong má obavy, co mu liška v lidské podobě vyvede, brzy zjistí, že chce i něco jiného, než se jen přecpávat hovězím ... CITACE
► Zobrazit spoiler
- nádherná Gumiho, sympatický Cha Tae-Woong, dobře zvolené vedlejší postavy, chytlavý děj, překrásná hudba, jedinečný humor, silná romantická stránka... Chybí mi tu něco? Nasmála jsem se, pobrečela jsem si (hodně, hodně, hodně), byla jsem napnutá a často i ohromená. Asi 2 díly byly sice trošku slabší, ale ani to neubere na mém hodnocení. Shin Min-a je sama o sobě nadpřirozeně krásná a když ji k tomu v jednom díle navlnili vlasy, její roztomilost oslňovala. Opět jsem našla v srdci místo, o jehož existenci jsem nevěděla. - v korejských komediálních filmech a seriálech je důležité překlepat první půl hodiny. Pak se zpravidla skončí s expozicí: hlavní hrdina je vždy předveden jako pitomec, aby mohl být napravován osudem a dívkou, co touží napravovat pitomce. Jednou je to pitomec bohatý, jednou chudý, jindy chytrý, nebo něčím výjimečný. Dokonce někdy jde i o pitomce úplně průměrného. No a dívka, ta musí být krásná. Hodně. Dál už si to zpravidla užijete. Tady je to místy trochu kameňákovské, ale jen trošku... A zbytek humoru dost často stojí zato. Nejvíc mě zatím (rozkoukáno pár dílů) baví dědeček. ||| Edit: trochu jsem si říkal, že jestli bude 16 hodin postavených jen na rozverných situacích, je otázka, zda to nebude protivné. Posun ke klasickému příběhu a darovaná knížka.... mmmm.... to je nádhera... P.S. nechal bych to skončit vlastně stejně, ale jiným postupem -- zkrátka nejsem korejec :) - ústřední dvojici to velmi sluší, navíc Shin Min-A je ve své roli lištičky velmi roztomilá. Je to milé, odpočinkové, úsměvné, prostě standardní vybavení korejských obrazovek. - jako svůj druhý jihokorejský seriál jsem si nemohla vybrat lépe. Překrásné Gumiho a sympatickému Cha Tae-Woongovi to spolu neskutečně slušelo a perfektně se k sobě hodili. Ale ani vedlejší postavy nebyly zvoleny o nic hůře, například ředitel školy mě nesčetněkrát pobavil. Velice silnou stránkou byla i výborná a chytlavá hudba, některé písničky jsem slyšela v hlavě ještě dlouho po skončení každého dílu. Seriálu nemám téměř co vytknout, dostalo se mi jak vtipných okamžiků, tak dojemných scén. Asi nikdy nezapomenu na rozzářený úsměv Gumiho pokaždé, když jedla své milované hovězí:) - takhle krásnou představitelku Gumiho jsem ještě neviděl :) Seriál je celou dobu srandovní, samozřejmě nechybí romantika a postava ředitele školy je geniální. - Korejci zase jednou příjemně překvapili. Tahle série míchá skvěle trhlý humor, romantiku s legendárním pohádkovým základem. Kromě hlavního páru je zde ještě jeden, který tvoří vedlejší linii příběhu. Ostýchává teta Cha-dae Wonga Min Sook, a ředitel akční školy jménem Ban, který se snaží za každých okolností vypadat cool jako Chow Yun Fat ve slavné heroic blood shed sérii A Better Tomorrow. Lee Seung-Ki je neodolatelný jako Cha dae Wong, který by si mohl v klidu žít z dědových peněz, ale chce být akční hvězda, jeho pokusům se jistě zasmějete, přesto je nesmírně sympatický. Má soupeře v podobě goblina, který se naučil žít mezi lidmi, Park Dong Ju, kterého hraje bishík jak ulitý No Min-Woo. Sledovat trampoty hlavního páru stojí za to. Nejvíce tady ovšem vyniká Shin Mina, která se dokonale hodí svojí visáží na roli potměšilé, nevinné, neskonale krásné, ale hlavně dokonale roztomilé devítiocasé lišky. Ale pozor umí přeřadit v paletě výrazů velmi rychle a vypadat nebezpečně! Herecké výkony stojí za to u hlavních i vedlejších postav, zamrzí, že tvůrci se rozhodli za každou cenu dodržet formát korejského seriálu 16 dílů nejméně. Být to o 3,4 díly kratší bude to dokonalé, protože série má příjemnou hudbu, jeden neuvěřitelně chytlavý insert song, který se line všemi díly. Seriál vám dopřeje spoustu popkulturních narážek na filmové dění v Koreji, starší i novější věci z Asie, USA, které jistě znáte. Ať už série A Chinese Ghost Story, malá mořská víla, všude visí spousta plakátů na staré i nové filmy, které jistě znáte. Nechybí hlášky jako, byla v zámoří, neví kdo je Bin Won! (hrdina filmu The Man From Nowhere) apod. I přes to nešťastné natahování v závěru, vám seriál dopřeje spoustu hřejivých chvil, romantiky, humoru. Proto přehlédněme jeho nedostatky and let's be friends, hoy, hoy! :) - mmmm, baštá Zkuste pustit seriál nějakému vegetariánovi a uvidíte, jak se z něj za pár dílů stane chladnokrevnej krávožrout. Příběh je jednoduchý. Ne zrovna sympatický mladík osvobodí civilizací nepoznamenanou devítiocasou lišku v podobě krásné dívky, která neztloustne, byť by zbaštila celou krávu. Gumiho chce být s ním a on... by preferoval rychlejší smrt. Tak nějak to začíná a bál jsem se, že se brzy vystřílí veškerý vtip a potenciál a seriál zabředne do běžné romanťárny, ale naštěstí se děj po celou dobu vyvíjí a to občas i dost nečekaným směrem, takže je super až do konce. - zase mě jednou něco dostalo:-) Skvěle skloubená romantika s humorem, to vše podtrženo hudbou, která to všechno výborně doplnila. Ústřední dvojice je dokonalá (Lee Seung-Ki je dokonalost sama), vedlejší role taky nezklamaly. Největší pecky byly v podání režiséra Bana Doo Honga - tomu se snad nepřestanu smát! Nemám prostě nic, co bych mohla vytknout. - tak tohle je opravdu unikátně roztomilý:-) Po všech korejských trágách jsem byla okouzlená, že tak nevšedně vtipný seriálek udělali opět korejci. Navíc poutavě zábavný je ten základní námět a ty postavy. Atmosféra tohohle moderně pohádkového příběhu je ale jedinečná, což podtrhuje i ta písnička.. Jsem ráda, že jsem tento seriál nevynechala. - když ono to je fakt roztomilé Gumiho :). Navíc tak dobře zahrané, že jsem "viděl" Gumiho a ne krásnou dívku. To samé (podobné) s goblinem. Tubirubirurafá! ■ Napsal jsem o filmu na FB: "Představte si chlapíka, co má vedle sebe krásnou dívku, všichni mu ji závidí a on by nejraději umřel. Aby přežil, nesmí se od ní hnout a musí ji vydatně krmit, nejlépe hovězím masem, k snídani, obědu a večeři. Začínají mu docházet peníze a on neví, co se stane, když jí nebude moci koupit jídlo. Pointa: Existuje mytologické zvíře, devítiocasá liška. Dokáže na sebe vzít lidskou i zvířecí podobu. Lidská podoba tohoto konkrétního je natolik exteriérově nadstandardně dobře vypadající, že v minulosti muži v jeho přítomnosti ztráceli pracovní výkonnost a ženy žádaly eliminaci dotyčného živočicha. Ten byl zaklet do malby v chrámu, 500 let pořádně nežral a až v současnosti ho jeden nešťastník osvobodí." ■ "Budu rodit jednou ročně." - asi jedno z nejroztomilejších JK doramat :) Love it "Hoi Hoi"........... + krásní a sympatičtí herci a herečka :) - Korejská pohádka ze současnosti se mi líbila velice velmi. Natahovaný konec mi ani trochu nevadil. Vlastně jsem chtěla, aby to ještě neskončilo. Pravda, tak tři až čtyři díly mi trvalo než jsem rozdýchala režiséra Bana, dědečka a učitele Park Dong Ju. To mi ale bohatě vynahradili hlavní hrdinové. Nejen že se mi líbili (fakt krásný pár), ale oni mě i bavili. Předvedli celou škálu výrazů. Když se smáli, tak jsem měla úsměv na tváři taky. Když brečeli, tak jsem sahala po kapesníku. Kvůli Gumiho jsme se dokopali k nákupu stolního grilu a asi už nikdy nebudu jíst grilované maso aniž by se mi nevybavila Mi Ho kouzelná radost z každého sousta. ))) Krásný příběh rámovala stejně krásná hudba, kterou si poslechnu kdykoliv znovu. - Shin MinAh je prostě neuvěřitelně zvláštní a krásná, dokonalá liška. Lee SeungGi se do své role taky hodil naprosto přesně a zase úplně jinak. Úžasně vtipný a příjemný seriál. - musím říct, že jsem se bavila. Zajímavý příběh ve kterém je plno vtipných scén a romantiky. K tomu přičtěme ještě výborné herecké výkony a nemůžu jinak než 5* - Gumiho, Gumiho, nádherná Gumiho... Tato ocasatá liška nemohla být lépe ztvárněna.. Herecky úžasné ve všech ohledech. Příběh je lehký, ale naopak to dělá z téhle fantasy story dost nezapomenutelnou věc. Soundtrack je dokonalý a vždy když uslyším Dubirubiruraffa, tak si vzpomenu na maličkosti typu cupitání za hovězím, červené tváře, mrkání, lokny ve vlasech, svatbu ala třikrát jinak =D, sodovku, "real action".., které vás nenechají bez úsměvu.. a samozřejmě - báječný konec! - zajimave pojeti,i bych rekla ze tomu nic nemuzu vytknout,ma to hezkej dej,hudbu,vedlejsi postvy jsou prijemne-ne zbytecne nebo zmatene (jak se v nekterych doramach muzeme presvedcit).Jednou jsem se zasmala po druhe zas ukapla slza,bylo pekne koukat na Gumiho jak se laduje svojim milovanym hovezim a pritom se tvarit porad sladce at ma plnou pusu ci ne. - tak tenhle seriál byl prostě a jednoduše BAŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!! Venku svítí sluníčko, nakládám kus krávy a šup s ní na gril a uvidím, zda nalákám nějakou krásnou Gumiho :))) - jeden z najúžasnejších kórejských seriálov aké som videl :)) Bavil som sa väčšinu času, keďže o vtipné scény nebola núdza a romantiku samozrejme tiež. Gumiho bola roztomilá, ostatné hlavné postavy boli tiež perfektné. Hudba bola výborná, OST mám zaradený v playliste a hrá mi tiež v aute. Príbeh dokonalý. - bez jediného zaváhání plný počet *. Proč? To se musí vidět Jak už zmínili jiní - Shin Min-a - je ztělesněním roztomilosti, a tak jak mě uchvátila v Arang, tak tady to jenom potvrdila a ještě přitvrdila . Velkým plus je pro mě absence scén "řekli mi o tom druhém tohle - já se ho ani nezeptám a budu tomu věřit, aby došlo k nedorozumění" hlavní dvojice má mezi sebou krásný vztah, vtipné vedlejší postavy...celé prostě: "nomu, nomu, nomu čua" - tak u tohohle seriálu jsem se smála většinu času. Dlouho jsem neviděla tak roztomilý pár jako Tae-Wonga a Gumiho, skvěle jim to spolu ladí. Humor je tu svižný, milý a rozhodně neurazí. Je tu samozřejmě pár klišé, které nás trochu navádějí, například "mrcha" (ta mi hrozně lezla na nervy- od začátku, do konce) a "tajemný, krásný muž" (a že je opravdu krásný) ale upřímně, vůbec mi to nevadilo. V druhé půlce seriálu dojde poněkud k zvážnění (poslední dva díly se mé nervy daly krájet) ale i tahle vážnější část seriálu mě dokázala přikovat k počítači a já neměla pocit, že příběh ztrácí dech. Takže pokud hledáte něco milého, vtipného a romantického - našli jste správně. - roztomilá Shin Min-A a okouzlující Lee Seung-Ki jsou skvělá kombinace. Nejvíce se mi líbili scény, kdy prší (áááách) a k tomu překrásně laděná hudba..... Seriál je prostě kouzelný. - príjemná oddychovka sem tam okorenená vážnejšími scénami. Hlavným hrdinom to išlo výborne, aj iné postavy - napr. dedko - boli zahrané na jednotku. Hudba takisto vynikajúca.
OBRÁZKY
► Zobrazit spoiler
Hoi - hoi!
VIDEA
► Zobrazit spoiler
SOUNDTRACK
► Zobrazit spoiler
1. Liščí déšť (0:00) 2. Ztratil jsem rozum (4:38) 3. Duri Hana lásky téma (8:07) 4. Mám ráda lidi (11:37) 5. Ooh la la (15:17) 6. Lovení (18:52) 7. Právě tě miluji (22:34) 8. Shalala (26:19)
INFO
► Zobrazit spoiler
20.4.2015: UložTo * VERZE 1) fráze: My Girlfriend is Gumiho * korejsky, integrované české titulky * VERZE 2) fráze: Gumiho * korejsky, české titulky: 1-6, 8-11, 13, 15-16, slovenské titulky: 7, 12, 14
VERZE 2 * DOPORUČENÍ - VIDEA: My.GF.is.Gumiho.E01.avi My.GF.is.Gumiho.E02.avi My.GF.is.Gumiho.E03.avi My.GF.is.Gumiho.E04.avi My.GF.is.Gumiho.E05.avi My.GF.is.Gumiho.E06.avi My.GF.is.Gumiho.E07.avi My.GF.Is.Gumiho.E08.avi My.GF.is.Gumiho.E09.avi My.GF.is.Gumiho.E10.avi My.GF.is.Gumiho.E11.avi MG is a gumiho E12.mkv My.GF.is.Gumiho.E13.avi My.GF.is.Gumiho.E14.avi My.GF.is.Gumiho.E15.avi My.GF.is.Gumiho.End.E16.avi
VERZE 2 * TITULKY: Titulky k dorama Nae Yeojachinguneun Gumiho.zip
Poznámka: už si přesně nepamatuji, zda jsem u některých titulků nemusel dělat úpravu (konverzi), aby byli viditelné - kódování - možná to je problém pouze na Win XP. Pokud budete mít u některých problém s viditelností, můžete mi poslat SZ (Soukromou Zprávu) nebo se pokusit o nápravu sami. Stačí otevřít soubor s titulky v Notepadu / Poznámkovém bloku a dát Uložit jako, vybrat jiné kódování, především by mělo fungovat ANSI. Občas lze uspět v programu Subtitle Workshop 2.51+CZ
Naposledy upravil(a) X dne 19 zář 2017 02:03, celkem upraveno 23 x.
Žánr:romantické drama Původ:USA film Podle knihy: Režie: Guy Jenkin Scénář: Guy Jenkin Kamera: Martin Fuhrer Hudba: Simon Boswell Hrají:Hugh Dancy, Jessica Alba, Bob Hoskins, Brenda Blethyn, Emily Mortimer, Noah Taylor Krásná domorodkyně Selima se stává učitelkou jazyka a zároveň konkubínou mladého britského úředníka, který se právě připojil ke zdejšímu oddílu koloniální armády. V žáru džungle přerůstá jejich vztah ve vášeň a zakázanou lásku. Při zjištění následků, jež oběma hrozí za porušení místních tradic, jsou milenci přinuceni se rozejít. Ve chvíli, kdy se mladík po roce vrací se svou novou manželkou, žár vášně opět vzplane a zesílí. Na povrch vystupují tajemství tak hluboká a temná jako sama džungle a její obyvatelé ... Ve 30. letech 20. století přichází mladý, naivní důstojník John Truscott do britské kolonie Sarawak na Borneu, aby pomáhal s civilizováním kmene Iban. Poznává tamní zvyky a podle tradice dostane svůj "slovník do postele", krásnou Selimu, která je jeho služkou, milenkou a současně učitelkou jazyka a zvyků místních obyvatel. Navzdory varování se John a Selima do sebe vášnivě zamilují. Tradice však vztahy zakazuje. Ve chvíli, kdy se mladík po roce vrací se svou novou manželkou, žár vášně k Selimě opět vzplane a zesílí. Je vdaná za Ibana Belansaie a stará se o malé dítě. Ten se dozví, že se John se Selimou opět setkal, vplíží se do jeho domu a chce ho zabít. Za pokus o vraždu důstojníka je odsouzen k smrti. John je odhodlán obětovat kariéru lásce k Selimě, čímž se však ocitá v situaci, kdy mu půjde nejen o čest, ale také o život ...
OBRÁZKY
► Zobrazit spoiler
VIDEA
► Zobrazit spoiler
Naposledy upravil(a) X dne 19 zář 2017 02:04, celkem upraveno 12 x.
Petison: Dík za tipy. Sám mám také několik desítek dalších, které sbírám porůznu, samozřejmě bez záruky že budou opravdu spadat do žánru melodramatu. Jsem zvědavý, jestli Teď a tady není film, co jsem kdysi viděl v TV, ale dávno zapomněl jeho název. Aienji tu již dávno máme (na kontrolu je dobrý můj abecední seznam na začátku vlákna, každý film je zařazen ze všech jeho možných názvů (vícero jazykových), horší bude až v seznamu narazím na limit maximálně 60 000 znaků na příspěvek). Dogani jsem sice neviděl, ale odhaduji že tam romantika nebude, jen drama a takto krutým snímkům se radši vyhnu stejně jako jsem to měl udělat u Slz lásky ve středu světa. Podobně krutý snímek bude nepochybně: Naděje / Hope (Wish) / So-won (소원) (2013) >>> http://www.csfd.cz/film/352865-so-won/
Naposledy upravil(a) X dne 19 zář 2017 02:05, celkem upraveno 12 x.
Ko Joo-yeon se narodila 22. února 1994. V době, kdy hrála ve Sněhové královně, jí víc než 12 let být nemohlo. V seriálu mi nepřišlo, že by hrála o dva roky starší holku, přišlo mi, že hrála holku jejího skutečného věku (11 - 12 let). Můžu vědět odkud je tato informace "ona 14tiletá"? A za mě má ten seriál taky 100 %.
Pokud se nemýlím, tak je to přímo z filmu (pokud byl správně přeložen = titulky). Když se setkali později, jí bylo 22 a jemu 25 let. Takže před 8 lety to muselo být 14 a 17 let. Také mi přišla mladší, ale u asiatů s jejich výškou je to dost ošidné. Jednou jsme na brigádě s kolegou nechtěli pustit vietnamku s alkoholem z obchodu bez občanky, ta se durdila se slovy: "pane, já mám 2 děti" - a za chvíli přinesla z auta občanku a bylo jí přes 30 ... P.S.: dobře, tak já tvou přezdívku přidám pod film s tvým hodnocením, aby to ostatní při rozhodování na co se podívat měli jednodušší.
Naposledy upravil(a) X dne 19 zář 2017 01:40, celkem upraveno 10 x.