Dotaz ohledně pohovoru

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

nuggett
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Dotaz ohledně pohovoru

Příspěvekod nuggett » 04 lis 2007 08:48

Ahojte, vím, že to moc sem nepatří ale zase na druhou stranu se jedná o počítače,tak to zkusím. Mohl by mi někdo prosím poradit jak (jen tak přibližně...všude je to jiné) vypadá osobní pohovor ohledně práce v PC prodejně? Už jste jej někdo měl? Jde mi jen o to na co bych se měl připravit ohledně otázek na znalost počítačů. Díky moc když mi něco napíšete.

Reklama
mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 04 lis 2007 10:47

To je hooodně široká otázka. Pravděpodobně budou chtít vědět, jaké zkušenosti máš v problematice HW, případně jaké SW umíš ovládat. Pokud se bude jednat o prodejnu bez servisu, asi nebudou klást takový důraz na tvoje diagnostické schopnosti, pokud bude vzadu dílnička, ve které poskytují základní servis, budou asi naopak klást důraz na schopnost diagnostikovat a odstranit závadu aspoň trochu odbornějším postupem, než je systém pokus - omyl.
Z toho, co všechno se na tomto fóru řeší ohledně postupu některých "odborných" prodejen při vyřizování reklamací, mám někdy dojem, že při přijímání nových zaměstnanců se v některých firmách nezeptají snad ani na velikost bot a berou vše, co projeví zájem o práci. :smile:

Weslo
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Weslo » 04 lis 2007 11:05

mmmartin píše:schopnost diagnostikovat a odstranit závadu aspoň trochu odbornějším postupem, než je systém pokus - omyl.

Proč myslíš že to tam dělají jinak?Pokus-omyl je nejlevnější a nejrychlejší.Dělají to tak ve všech servisech
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 04 lis 2007 11:09

Dělají to tak proto, že nejsou schopni z chování PC usoudit, v čem je podstata problému. A jestli je to nejlevnější - myslím samozřejmě pro zákazníka - si nejsem zas tak úplně jistej.

cybernovi
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod cybernovi » 04 lis 2007 11:37

mmmartin píše:Dělají to tak proto, že nejsou schopni z chování PC usoudit, v čem je podstata problému. A jestli je to nejlevnější - myslím samozřejmě pro zákazníka - si nejsem zas tak úplně jistej.

Přesně tak, proč se snažit pracně přijít na důvod problému, když to jde jednoduše vyměnit. zakazník to přeci zacáluje, když tomu nerozumí.

EDIT : ja když jsem chtěl do počítačový prodejny+servis na brigádku, tak po mě chtěli abych se trochu dokazal orientovat v komponentech, co, jak, za kolik, proc. A dokazal sestavit PC+oživit, popř. zasekanej comp, zazalohovat, přeformátovat. Byla to sice jen brigadka, ale tohle po me chteli :)

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 04 lis 2007 13:53

Vstupní pohovor se asi nebude příliš lišit od pohovorů ve všech ostatních firmách. Tedy délka praxe, dosažené vzdělání, koníčky, ochota dalšího vzdělávání, ochota pracovat jak Bulhar od nevidím do nevidím za pár kaček :wink: , každopádně je třeba je ujistit o své naprosté loajalitě a skoro až mystické schopnosti učit se novým věcem. Přijímací pohovor je vlastě jen takové vzájemné oťukávání, kdy oni trochu lžou o tom, jak jsou nejlepší firma v okolí a ty zase trochu lžeš, jak jsi ten nejlepší na okrese. Ona pak tříměsíční doba ukáže, jak je to opravdu a všichni si uděláte jasno, co je ještě přijatelné a co již nikoliv. Snad nejdůležitější otázkou, kterou ti položí, je jakou si představuješ mzdu, tak na ní buď připravený.
Naposledy upravil(a) karlos dne 04 lis 2007 15:22, celkem upraveno 1 x.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

Weslo
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Weslo » 04 lis 2007 15:14

jj je to tak karlosmá pravdu klidně si trošku hoň triko - dělají to všichni.Mě třeba vzali na jedno místo jenom na základě pěkně upraveného(a trošku vymyšleného:) ) životopisu

hlavně chtěj vědět prachy,pracovní dobu,a benefity.

Jinak v PC prodejnách makají všelijací "odborníci" a tak se připrav i na to že budeš vědět víc než oni
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS

nuggett
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod nuggett » 04 lis 2007 18:25

Jinak v PC prodejnách makají všelijací "odborníci" a tak se připrav i na to že budeš vědět víc než oni

Hm na tom bude něco pravdy, už kolikrát se mi stalo, že sem na ně něco vybalil a on na mě čučel jako na mimozemšťana i když to byla dá se říct obyčejná věc.
Jinak na otázky typu plat atd. jsem zvyklý spíš sem se ještě nezajímal o práci v PC prodejně, takže jsem jen potřeboval vědět (jak píše mmmartin) na co by se mohli ptát ohledně znalostí. Díky moc zatím

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 05 lis 2007 17:46

Pokud pracujete někde v IT oddělení, nebo prostě jen opravujete počítače, jistě tyto kostky už dávno máte. Pokud i vy ostatní chcete umět opravovat počítače, kostky za 27 dolarů jsou neocenitelné. Snadno identifikují problém, a navrhnou uživateli správné řešení.
Obrázek

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Rada ohledně zdroje k pc
    od Lokna » 12 kvě 2025 12:16 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    3
    3400
    od windroid2 Zobrazit poslední příspěvek
    12 kvě 2025 13:20
  • Dotazy ohledně Plexu
    od Fargotroniac » 22 lis 2024 10:55 » v Vše ostatní (sw)
    0
    2586
    od Fargotroniac Zobrazit poslední příspěvek
    22 lis 2024 10:55
  • PC okolo cca 25k (Kontrola a rada ohledně HW)
    od Mr.N00B » 04 dub 2025 18:37 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    1
    2215
    od Alferi Zobrazit poslední příspěvek
    05 dub 2025 11:36
  • Dotaz- bottleneck
    od vasson » 24 pro 2024 22:22 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    2
    2254
    od Cleric Zobrazit poslední příspěvek
    25 pro 2024 11:47
  • Dotaz na výběr SSD disku