Jak předělat myš na scroll (pan)?

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

kejki3
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Kontakt:

Jak předělat myš na scroll (pan)?

Příspěvekod kejki3 » 13 led 2008 13:20

Dělám v programu, kde se hodně posouvá obrázek při současném pohybu kurzoru. Takže nemůžu použít přepnutí ctrl. Zkoušel jsem macro maker, ale to už je jednodušší jezdit na posuvník než na tlačítka tohoto programu. Existuje způsob, jak předělat druhou myš na pan? Rolování prostředním kolečkem funguje jen nahoru a dolů, to co chodí softwarově v tomto programu nefunguje.

Reklama
X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 13 led 2008 15:24

My Scroll 1.0.6 Freeware-Stačí pouze stisknou vámi zadanou klávesu a kolečko myši začne rolovat vodorovně.exe

AutoClick-jednoduchá utilita pro automatické klikání myší na zvolené místo na desktopu. Uživatel pouze určí polohu kurzoru, zvolí levé či pravé tlačítko a nastaví časovou prodlevu kliknutí.zip

GhostMouse 2.0-zaznamenává pohyby a stisky myší v reálném čase, později je možné záznam spustit a tím zautomatizovat některé úkony.zip

JoyIt 0.9.2-umožňuje namapovat události joysticku na pohyby myši, stisky kláves a klávesové zkratky, otevírání souborů, spouštění programů, přehrávání zvuků či minimalizaci a maximalizaci oken.rar

Mouse Emulator v2.5-Klávesnicová emulace myši.zip

ToggleMOUSE 4.5.11-umožňující podrobné nastavení téměř všech vlastností myši. Lze různě definovat funkce včech tlačítek, nastavit rychlé rolování obrazovky.exe

kejki3
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod kejki3 » 13 led 2008 17:13

Děkuji, prohledám odkazy, tvorbu maker jsem zkusil s makromakerem, ale opravdu nejjednodušší by byly 2 myšky. Nevíte jestli togle mouse a XP zvládnou rozlišit dvě od sebe?

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 13 led 2008 17:36

Nevím, vyzkoušej.

kejki3
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod kejki3 » 13 led 2008 18:07

Jasně, zkusím. JoyIt už není k dispozici, v říjnu to někdo pověsil na Slunečnici, zkusil jsem kontaktovat autora, ale asi už pracuje v něčem jiném, tedy určitě, má to na webu.

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 13 led 2008 18:12

Můžu ty JoyIt poslat přes Skype, má 3 MB ...

kejki3
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod kejki3 » 13 led 2008 19:24

Tak jsem dobojoval s togglemouse, buď je program navrchu, nebo nevím. Nešel ani speed scroll nahoru dolů, ani šipky na klávesnici. Sice nabízí rozlišení tabletu a myši, ale podle mne není možné zapnout na myši pan. Možná s pětitlačítkovou myší udělat makro, ale cenově vyjde nastejno koupit na Aukru Belkina.
Ještě k JoyIt. Předpokládám, že v tom jdou vytvořit makra pro bežný joystik? Děkuji za pomoc, zatím zkusím ještě nějaké jiné prográmky.

kejki3
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod kejki3 » 13 led 2008 21:44

Takže MyScroll také zmizel Pouze placená verze PRO.
Snad bude fungovat rolování s Kensington Slim blade, je tam psáno 360stupňů.
Navíc ta kulička je hrozně malá.Dám vědět a ještě jednou děkuji.

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 13 led 2008 21:57

My Scroll mohu také poslat, je psáno na verzi freeware, takže to snad platí (333 KB).

kejki3
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod kejki3 » 14 led 2008 17:16

Tak jsem vyzkoušel Kensingtona s kuličkou místo kolečka. Rolování doleva doprava v tomto programu nefunguje. Pravděpodobně nepoužívá standard myši HID. Jinak je ta kulička rychlejší než kolečko a běhá hladce, takže pro brouzdání ve standartních dokumentech dobrá, (taky za ty peníze, že).
Máte zkušenost s JoyIt? Potřebuji konkrétně vědět, jestli tím nakofiguruji myš, podle nějakého zadání.

kejki3
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod kejki3 » 14 led 2008 20:52

Můžete mi ještě pomoci? Dostal jsem pokyny najdi si "auto scroll or universal scroll" a na dotaz jak se to doplní do progamu přišlo tohle.
it's a software that hides in tasckbar and changes the function of trackball or scroll weel to make pan when a button is presed

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 14 led 2008 21:30

My Scroll funguje v pohodě. Nevynalízej blbosti!

Obrázek

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Prosím o radu jak předělat PC
    od ruzi.jiri » 22 srp 2024 07:54 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    8
    2473
    od Zivan Zobrazit poslední příspěvek
    23 srp 2024 12:10

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”