Prosím pomoste vytvořit přehled dotazů pro FAQ

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Prosím pomoste vytvořit přehled dotazů pro FAQ

Příspěvekod Jan Pašek » 25 led 2008 20:15

Podle Ltb je těžké takovou hitparádu vytvořit i když máte přístup do systému. Vyhlašuji proto akci národ sobě! Zapátrejte prosím v paměti který dotaz jste zde na PC-Help řešily nejčasteji.
Výsledek této akce pomůže nám všem postupně naplnit FAQ třeba víte o dotazu na který by jste měli rádi připravenou odpověď jen se vám nedostává času nebo odvahy zpracovat jej písemě. Třeba právě po této akci se toho někdo ujme a pomůže tak nejen vám.

Ps: POkud nevíte jak otázku formulovat nechte alespoň odkaz na diskusi kde se problém řešil a alespoň trochu stručný popis o co vám jde.

Dál do FAQ určitě patří články po Mijájovi poprosil bych někoho zodpovědného kdo by se jich ujal oprášil je a překontroloval fukčnost odkazů. Samozřejmě pokud to půjde bylo by dobré od mijáji získat souhlas.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

Reklama
memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

pozdrav

Příspěvekod memphisto » 25 led 2008 20:26

co jsem si všiml,tak by nebylo od věci založit nějaký topic, kde by byl přehled firewallů a antivirů.celkem se na toto tému tu začaly množit dotazy. v tom topicu by mohly být nějak jednoduše zhodnoceny klady a zápory a jednoduché postupy na nastavení.

jinak je tu taky spousta dotazů na "modrou smrt", tak třeba hodně uživatelů neví, jak vypnout automatický restart atd. řešení může být spousta, ale většinou to má na svědomí zdroj,paměti a nebo špatné ovladače.

jinak se mi zdá, že když uživatel žádá o pomoc se setavením PC do xKč, tak se málo využívá Weslového topicu doporučené sestavy do xKč

toť je asi tak vše čeho jsem si všimnul :wink:
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

paul27
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod paul27 » 25 led 2008 21:14

Tak právě po Mijájovi tu články ohledně antivirů atd. jsou Memphisto. Možná by to chtělo nový linky, protože např. návod na HijackThis odkazuje na starou verzi. Možná by se mohli vytvořit nějaký návody na často používaný programy typu SDFix, ..., to většinou odkazuju na svoje stránky (radši se tam nekoukejte, jsou strašný, ale snad aspoň ty články k něčemu jsou), protože se mi to nechce znova psát. Co se týče návodů na nastavení, tak spíš než to bych sem dal takový obecnější povídání - jaký uživatelský účet, co za prohlížeč, jak se na internetu chovat, ...

Jinak by to chtělo minimálně zkontrolovat odkazy a popřípadě přidat nový do těch sekcí v softwaru, ovšem to už musí někdo víše postavený.

Elusive
Level 5
Level 5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Elusive » 25 led 2008 21:19

Nějak obecněji, jednoduše, pár větami, aby osoba před položením dotazu zkusila něco sama:

HW vs. ovladače.
Očista systému.
Test pamětí, disků.
Teploty komponent.
Problematika zdrojů.

Je to pořád dokola. :smile:

paul27
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod paul27 » 25 led 2008 21:23

Jo, nápady se sem píšou hezky, ale kdo to proboha vytvoří? FAQ tu už nějakou tu dobu je a nikdo se do toho moc nemá.

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

pozdrav

Příspěvekod memphisto » 25 led 2008 21:25

to paul27: to sice jsou, ale je to jen prostě přehled a člověk neví, co si pod tím představit. kdyby se to trošku rozvedlo tak jo. ukážu ti to na příkladě:
AutoCad - kreslení
WinAmp - hudba
Zone Alarm - firewall
no a teď si představ, jak se asi cítí uživatel, který vůbec netuší o co jde? :wink: takhle to bylo myšleno :wink:
když někdo nemá firewall a napíšeš mu doporučuji třeba Comodo, tak by se mohl mrknout třeba do té sekce a uviděl by do čeho jde :wink:

Já bych se i ujmul některých témat, ale teď mám bohužel dost práce se školou (zkouškové). pak by to šlo během školy nějak skloubit
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

paul27
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod paul27 » 25 led 2008 21:33

To máš prvdu, nějaký vysvětlení by to chtělo.

Pokud bych něco psal já, tak bych kladl důraz na zabezpečení pc z toho mála, co uživatel má, protože hodně lidí se zalekne jen pojmu firewall a dál už nečtou, už se o to nezajímají. Takže ne za každou cenu nastavovat určitej firewall, ale snažit je zavést do problematiky bez toho, aby museli moc udělat, protože to je to poslední, co jsou někteří schopni obětovat.

Weslo
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Weslo » 25 led 2008 21:35

nemyslím že by se do toho nikdo neměl ale většina z těch co tady moderují tak taky pracují a u toho nikdy není moc času.

Ještě jsem (mimo Honzy Paška)neviděl žádné téma od nikoho jiného - paul27 se specializuje na PC bezpečnost - co takhle se nabídnou Fredíkovi s mikelem a s Baronem Prášilem ohledně nějákého toho FAQ?
Jinak pokud cokoliv vytvoříš stačí se ozvat přes SZ nebo ICQ a udělám co budeš chtít...

Elusive:

HW vs. ovladače už tady je (v sekci Download) - ale nikdo se na to moc nekouká :cry:
test pamětí a disků udělám - sháním jenom spolehlivý SW (něco trochu lepšího než Everest)
teploty komponent také - tam už mám celkem jasno
na problematiku zdrojů bych se rád vrhnu - ale schází mi vědomosti - zkusím to s nějak s Marfym a karlosem sepsat
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS

paul27
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod paul27 » 25 led 2008 21:48

No jestli by o to někdo stál, tak bych mohl zpracovat buď něco jako očista pc (ne od virů, ale spíš cache, registry) nebo nějaký to zabezpečení - dal bych tam hlavně něco o už. účtech, prohlížeč samozřejmě nějaký ten antivir, antispyware....nějaký moc doporučování aplikačních firewallů bych tam necpal, jak už jsem řekl, valná většina to neumí nastavit, pak je to k ničemu.

Pokud by jste souhlasili, tak se pro jedno rozhodnu nebo mi to vyberte a mohl bych třeba zítra začít....pak bych to dal někam na internet, ostatní by si to mohli stáhnout s říct svůj názor...pak bych to popřípadě doladil.

Tak ano či ne?

\\EDIT: Když teď nad tím tak uvažuju, tak bych nejspíš zpracoval uživatelské účty (z hlediska bezpečnosti), protože i takhle by to bylo dost obsáhlé - přidal bych i obrázky, jak vytvořit nový účet, jak s tím souvisý souborový systém a taky krapet tý teorie. Dneska už končím, tak pokud tohle chcete, tak napište, zítra sem přijdu.

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

pozdrav

Příspěvekod memphisto » 25 led 2008 22:09

já jsem kdyžtak taky k dispozici k nějakému tématu, ale bohužel mám 5. února poslední zkoušku, takže jsem teď v jednom kole. pak už bych měl mít času přes semestr dost, tak bych mohl na něčem zapracovat. stačí říct. byl bych třeba pro antiviry nebo firewally nebo tak nějak. navrhněte téma :wink:

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 26 led 2008 04:56

Je chlapci to jsem rád že jste se rozhýbaly já už myslel že ve FAQ budou do léta jen dva články. A pak budou prázdniny a zas nebude čas.
Tak když si to tak pěkně rozebíráte Odvirování je tu článek po mijájovi kdo se ho ujme. Užitečné programy také mijájův článek.
Prostě nedělejte věci dvakrát je to škoda času nebo udělejte to po svém a mijájův článek vemte jako koncept nebo chcete-li hrubou osnovu.
POkud něco budete tvrdit je to tak a tak bylo by možná dobré na konci článku odkazovat na zdroje z kterých jste čerpali nebo na alternativní pokud možno nezávislý článek dodá to důvěru toho kdo čte váš článek k vám.

Jinak Elusive má ode mne jedničku a od tohohle seznámku bych se odrazil. Nejprve projít co tu je aby to tu nebylo posléze 2* a jeden článek kázal hot a druhý čehý.

Prosby na adminy a na Ltb: Tuhle diskusi a vše co se týká tvorby FAQ bylo by dobré přesunout do sekce FAQ třeba už jen proto aby se to lépe hledalo ti kdo FAQ dělají už budou vědět a ostatní to snad lépe trkne. Až bude hotovo můžem to celé smáznout. nebo to udělat ještě jinak. mám určité nápady ale psaní mi po ránu moc nejde tak bych docela bral pokec s někým vyšším po telefonu nebo Skype že pokud by sme něco vyšpekulírovaly hodilo by se to písemě do fóra nebo by se to rovnou provedlo.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

fredik
člen Security týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod fredik » 26 led 2008 09:54

paul27 píše:Možná by to chtělo nový linky, protože např. návod na HijackThis odkazuje na starou verzi. Možná by se mohli vytvořit nějaký návody na často používaný programy typu SDFix, ...,

Přímo odkaz a návod na HJT byl aktualizovaný už koncem září minulého roku. Jinak co se týká návodu v sekci HJT tak ty jsou skoro všechny aktualizované.

Ohledně Důležité a užitečné programy tak už je podstatná část odkazů aktualizovaná a přidané i některé nové produkty. Možná by nebylo od věci udělat v prvním příspěvku udělat malý rozcestník, který by pak odkazoval na jednotlivé příspěvky nebo alespoň připsal k některým částem menší info k čemu uvedené programy slouží + případně odkaz kde je to popsáné trochu víc do podrobností. Možná také rozdělit do více příspěvku v rámci toho tématu podle jejich zaměření.

Jinak co se týká všeobecného zabezpečení/bezpečnosti je tu dost témat od mijaji (jak už tu bylo zmíněno) tak by stačilo jen je drobně upravit/aktualizovat aby i odpovídaly současným problémům.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Nelze vytvořit oddíl o velikosti volného místa na HDD Příloha(y)
    od Ddwarf » 25 led 2025 07:31 » v Windows 11, 10, 8...
    7
    2857
    od atari Zobrazit poslední příspěvek
    26 led 2025 09:16
  • VWware Workstation Player-nelze vytvořit virt.Windows. Příloha(y)
    od ski1961 » 26 srp 2024 14:46 » v Programy ke stažení
    6
    5188
    od ski1961 Zobrazit poslední příspěvek
    26 srp 2024 15:48
  • Prosím o kontrolu sestavy
    od user158 » 11 led 2025 15:07 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    2
    1245
    od Alferi Zobrazit poslední příspěvek
    11 led 2025 17:38
  • Prosím o radu jak předělat PC