Chtěl bych jen krátce napsat o věci, která mě děsně štve.
Jde o to, že při instalaci různého softwaru, her a podobně se vám do PC dostane častokrát i jiný software, software o který nemáte zájem, ale výrobce má pocit, že se vám k tomu původnímu softwaru bude hodit.
Příklad?
iTunes od Applu.
Společně s iTunes se vám do PC nainstaluje i program Bonjour, který slouží ke sdílení v lokální síti.
Sdílet s nikým žádnou hudbu nechci, lokální síť nemám.
Naštěstí šel odinstalovat a iTunes pracuje i bez něj na 100%.
Další příklad od Applu?
Při automatické aktualizaci iTunes a QuickTime se mi do PC nainstaloval jejich nový program/utilitka MobileMe.
Sice určitě velmi šikovná věcička pro synchronizaci různých zařízení od Applu, ale já jí nechci (od Applu používám jen iPod).
Opět šla naštěstí odinstalovat.
Problém je, že jsou tyto programy instalovány bez upozornění a pokud vás upozorní a vy ho nechcete, nemůžete kvůli odmítnutí někdy nainstalovat i původní program, který jste nainstalovat chtěli.
Já vím, nic nového, jen mě to hrozně štve.
Chci mít v PC jen věci, které tam chci mít, které potřebuji a které jsem si vybral.
A hry jsou případ sám pro sebe.
Proč k instalaci her cpou všelijaký GameSpye apod.?
To je třeba případ Crysis.
I když při instalaci zrušíte instalaci GameSpye (odškrtnete políčko že nemá být instalováno), program sice nainstalován není, ale do registrů zanesen je.
Proč?
Já Crysis hraju jen v singlu, GameSpye jsem nenainstaloval a přitom je v registrech.
Když z registru GameSpye ručně odstraním, stačí si chvilku Crysis zahrát v singlu a už je zase v registrech.
Takže to jen tak na okraj.
To je věc, která mě na PC vůbec nejvíc irituje.
"Nevyžádaný software" Vyřešeno
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Re: "Nevyžádaný software"
PC za to nemohou, to lidé ...
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Nevím jak konkrétně u Applu, ale u řady aplikací máš možnost volit mezi standardní a uživatelskou instalací a v té uživatelské si můžeš zvolit, jaké součásti chceš nainstalovat. Ale máš pravdu, je i řada programů, které ti bez dotazu nainstalují doprovodné aplikace, které jsou ti k ničemu. Takovej už je svět: zlej a ošklivej. Ale to už tady řekl někdo pořede mnou.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Tak tak, jenom jsem si chtěl postěžovat :)
U těch mnou zmíněných aplikací skutečně na výběr nebylo.
U těch mnou zmíněných aplikací skutečně na výběr nebylo.
Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”